Vissza

Magyar Fejlesztési Központ

Nyitólap > Hírfolyam

HORIZON 2020 SIKERTÖRTÉNETEK: ÚJ MEGOLDÁSOK AZ EURÓPAI BIRKA POPULÁCIÓ ÉS TENYÉSZTÉS JÖVEDELMEZŐSÉGÉNEK NÖVELÉSÉRE

2020. 10. 22.

Az európai birkatenyésztés hanyatlóban van, ami azt jelenti, hogy az EU ma több birkahúst importál, mint valaha. Éppen ezért, az EU-s H2020 program keretében támogatott „SheepNet” projektben 2016 és 2019 között Franciaország koordinálásában „összeterelték” Európa vezető birkatenyésztő országait, hogy új megoldásokat és legjobb gyakorlatokat találjanak. A program eredményeképpen az európai birkatenyésztés növekedésnek indult és jövedelmezőbbé vált, aminek előnyeit a vásárlók is élvezhetik.

tovább »

A magyar FIRELIFE projekt nyerte az EU LIFE-díját éghajlatvédelmi kategóriában!

2020. 10. 22.

Az EU a legjobb természet-, környezet- és éghajlatvédelmi projekteket ismeri el a LIFE díjjal. A 2020-as LIFE-díjátadó ünnepségére Európa legnagyobb környezetvédelmi eseményének, az EU Zöld Hetének keretében került sor.

tovább »

A 2020-as Erasmus+ sportpályázatok eredményei – számos magyar nyertes projekt!

2020. 10. 21.

A 2020-as Erasmus+ sportpályázatokból 315 nyertes projektet választottak ki, amelyek között számos magyar szervezet is van – mind konzorciumvezetőként, mind projektpartnerként. 

tovább »

Az Európai Bizottság kiértékeli a nemzeti energia- és klímaterveket

2020. 10. 20.

Az Európai Bizottság elfogadta az energiaunió helyzetéről szóló 2020. évi jelentést és számos hozzá kapcsolódó dokumentumot, amelyek az uniós energiapolitika különféle vetületeit vizsgálják. Az idei – vagyis az európai zöld megállapodás elfogadása óta az első – jelentés az energiauniónak a hosszú távú uniós éghajlat-politikai célok elérésében játszott szerepére összpontosít.

tovább »

Az Európai Bizottság előterjesztette a metánkibocsátás csökkentésére irányuló uniós stratégiát

2020. 10. 20.

A szén-dioxid után a metán járul hozzá a legnagyobb mértékben az éghajlatváltozáshoz, emellett pedig súlyos egészségügyi problémákat okozó, a helyi levegőminőséget jelentős mértékben rontó szennyező anyag is. A metánkibocsátás visszaszorítása tehát elengedhetetlen ahhoz, hogy elérjük a 2030-ra kitűzött éghajlat-politikai célkitűzéseket, és hogy Európa 2050-re klímasemlegesség kontinenssé váljon,

tovább »

Az Európai Bizottság a mérgező anyagoktól mentes környezet megteremtését szolgáló új vegyianyag-stratégiát fogad el

2020. 10. 20.

Az Európai Bizottság  elfogadta a vegyi anyagok fenntarthatóságát célzó uniós stratégiát. A stratégia az első lépés az európai zöld megállapodásban beharangozott szennyezőanyag-mentességi célkitűzés felé, amely a mérgező anyagoktól mentes környezet megteremtésére irányul. 

tovább »

Access2Markets: A Bizottság új portált indít a kisvállalkozások külkereskedelmi tevékenységének támogatásáért

2020. 10. 20.

Az Access2Markets portált az Európai Bizottság azzal a céllal hozta létre, hogy segítsen a kis- és középvállalkozásoknak kiterjeszteni kereskedelmi tevékenységüket az Európai Unió határain kívüli országokra. 

tovább »

A LIFE segít, ha áradások támadnak

2020. 10. 20.

Európában az éghajlatváltozás miatt egyre nagyobbak az áradások. Ezek az extrém időjárási események gyakran okoznak emberi tragédiákat és gazdasági károkat. A környezet is szenved a vadon élő élőhelyek pusztulásával és a víztestek szennyezésével. Számos LIFE projekt keményen dolgozik a helyzet enyhítésén.

tovább »

Az EU zöld hete: új kezdet az embereknek és a természetnek

2020. 10. 20.

Október 19. és 22. között zajlik az EU Zöld Hete. Európa legnagyobb környezeti eseménye az idén virtuális konferenciaként az olyan kérdésekre keresi a választ, hogy a világjárványt követően hogyan lehet újragondolni a természettel való kapcsolatunkat, és megváltoztatni azokat a tevékenységeket, amelyek a biodiverzitás csökkenését és a széleskörű ökológiai válságot okozzák.

tovább »

Környezetvédelmi cselekvési program 2030-ig

2020. 10. 20.

A 8. környezetvédelmi cselekvési program irányítja az európai környezetvédelmi politikát 2030-ig.

tovább »

Magyar partnerséggel megvalósuló projekt is a Natura 2000-díj nyertesek között!

2020. 10. 15.

A Natura 2000-díjjal a természetvédelem sikertörténeteit méltatják EU-szerte, továbbá felhívják a figyelmet Európa egyik kiemelkedő eredményére – a védett területek Natura 2000 hálózatára. Virginijus Sinkevičius, a környezetvédelemért, az óceánokért és a halászatért felelős európai biztos kihirdette a 2020-ra szóló Natura 2000-díjak nyerteseit.

tovább »

Új LIFE éghajlat-politikai projektek: a pályázók csaknem 500 millió euró uniós forrást igényelnek

2020. 10. 15.

Az EU LIFE programjának 2020-ra szóló, éghajlat-politikai projektekre vonatkozó felhívására válaszul az Európai Bizottság 258 új pályázatot kapott. Ez 55%-os növekedést jelent a tavalyi adatokhoz képest. Ez is növekvő elkötelezettséget mutat az éghajlatváltozás kezelése és az ahhoz való alkalmazkodás iránt.

tovább »

HORIZON 2020 SIKERTÖRTÉNETEK: „SMARTHELMET” – MENŐ BUKÓSISAK BICIKLISEKNEK

2020. 10. 15.

Nem könnyű feladat meggyőzni az embereket arról, hogy viseljenek kerékpáros bukósisakot. Sok kerékpározó panaszkodik arról, hogy a bukósisak túlságosan meleg. Ez azonban hamarosan megváltozhat köszönhetően annak, hogy egy, az EU által támogatott, Horizon 2020 projekt, a „SMARTHELMET” keretében négy éven át (2015-től 2019-ig) azon dolgoztak a kutatók, hogy a fejfedőt sokkal hűvösebbé, ezáltal pedig a viselésre jóval vonzóbbá tegyék, a biztonság fokozásával együtt.

tovább »

LIFE DÍJ 2020 – DÖNTŐS PROJEKTEK AZ ÉGHAJLAT-POLITIKA KATEGÓRIÁBAN: LIFE TŐZEGMOCSÁR HASZNOSÍTÁSI PROJEKT FINNORSZÁGBAN

2020. 10. 15.

Finnországban 2013 és 2018 között zajlott az a LIFE projekt, aminek célja az ökoszisztéma-szolgáltatások számszerűsítése és értékelése volt annak érdekében, hogy segítsék a tervezőket és a politikai döntéshozókat az ökológiai, gazdasági, valamint társadalmi-kulturális szempontból fenntartható, földhasználattal kapcsolatos döntések meghozatalában.

tovább »

A vándormadarak biztonságos vonulásáért

2020. 10. 12.

A vándormadarak létfontosságúak Európa biológiai sokfélesége szempontjából. Évente több ezer kilométert megtéve beporozzák a növényeket, szétszórják a magokat és a kártevőket ellenőrzésük alatt tartják. De életüket veszélyeztetik olyan tényezők, mint az éghajlatváltozás, a peszticidek, az elektromos vezetékek, az intenzív mezőgazdaság és az illegális orvvadászat. Számos LIFE projekt segít csökkenteni a madarakat fenyegető veszélyeket.

tovább »

LIFE DÍJ 2020 – DÖNTŐS PROJEKTEK AZ ÉGHAJLAT-POLITIKA KATEGÓRIÁBAN: LIFE CARBON DAIRY – TERV A TEJTERMELÉS KARBONMENTESÍTÉSÉRE A FRANCIA TEJGAZDASÁGOKBAN

2020. 10. 08.

A francia LIFE Carbon Dairy, azaz a LIFE Karbon Tejgazdaság projekt fő célja az volt, hogy 2013-tól 2018-ig egy olyan tejtermelési módszert alakítson ki, ami alkalmas az üvegházhatású gázok kibocsátásának 20 százalékos csökkentésére 10 év alatt.

tovább »

Európa digitális évtizede következik

2020. 10. 06.

A most kezdődő évtizedet Európa digitális évtizedévé kell tennünk, három területre összpontosítva.

tovább »

Új Európai Kutatási Térség

2020. 10. 06.

Az Európai Bizottság új tervet dolgoz ki a zöld és digitális átállás, valamint az uniós helyreállítás támogatására.

tovább »

Városok és régiók zöldebbé tételének felgyorsítása: LIFE támogatás és integrált projektek

2020. 10. 05.

A LIFE program szervezésében Virtuális Világkávézóra kerül sor ​a Régiók és Városok Európai Hete (#EURegionsWeek), a regionális politikával foglalkozó legnagyobb éves brüsszeli rendezvény keretében.

tovább »

Új zöld terv a hulladékgazdálkodás terén Európában

2020. 10. 01.

A fenntartható hulladékgazdálkodás kulcsfontosságú része minden zöld üzleti stratégiának. Egy svédországi székhelyű nemzetközi vállalat elindított egy LIFE projektet, amely bemutatja, hogy a vállalkozásból származó hulladék csökkentése hogyan védheti meg a környezetet, miközben növeli a profitot. 

tovább »

LIFE az Ecomondo 2020-on: EU-támogatás a körforgásos ötletekhez

2020. 10. 01.

A LIFE program ismét részt vesz az Ecomondón, a zöld és a körforgásos gazdaság éves kiállításán. A kiállításra az olaszországi Riminiben kerül sor 2020. november 3. és 6. között. Az esemény a körforgásos gazdaság minden szektorát összefogja, az anyag- és energia-visszanyeréstől a fenntartható fejlődésig.

tovább »

LIFE DÍJ 2020 – DÖNTŐS PROJEKTEK AZ ÉGHAJLAT-POLITIKA KATEGÓRIÁBAN: FIRELIFE – ERDŐTŰZ-MEGELŐZÉSI ÉS KÉPZÉSI PROGRAM MAGYARORSZÁGON

2020. 10. 01.

A 2014 és 2019 között Magyarországon megvalósított „Erdőtűz-megelőzési és képzési program” átfogó célja volt, hogy támogassák a hatékony, proaktív és folyamatos erdőtűz-megelőzést

tovább »

Az európai oktatási térség megvalósítása 2025-ig, valamint az oktatás és képzés módosítása a digitális kor számára

2020. 10. 01.

Az Európai Bizottság tegnap két olyan kezdeményezést fogadott el, amelyek megerősítik az oktatás és képzés hozzájárulását az EU koronavírus-válságából való kilábalásához, és elősegítik a zöld és digitális Európa felépítését.

tovább »

Közösségi média tippek a LIFE projektek népszerűsítéséhez

2020. 09. 24.

Nem minden LIFE projekt használ közösségi média csatornákat, pedig e kommunikációs eszköz segítségével rendkívül hatékonyan és ellenállhatatlan módon mutathatjuk be a közönségnek a az általunk végzett tevékenységet. A LIFE Stop Cortaderia a közösségi médiával segíti a pampafű - Európa egyik legártalmasabb invazív fajának - felszámolását.

tovább »

HORIZON 2020 SIKERTÖRTÉNETEK: VÍZI ROBOTOK FIGYELIK A KLÍMAVÁLTOZÁS HATÁSAIT A VELENCEI LAGÚNÁKBAN

2020. 09. 24.

Hat európai ország közreműködésével és Ausztria vezetésével valósult meg 2015 és 2019 között a subCULTron projekt.

tovább »

LIFE DÍJ 2020 – DÖNTŐS PROJEKTEK AZ ÉGHAJLAT-POLITIKA KATEGÓRIÁBAN: LIFE HEROTILE – NAGY ENERGIAMEGTAKARÍTÁS AZ ÉPÜLETEK HŰTÉSÉVEL A TETŐCSEREPEK FORMÁJÁNAK OPTIMALIZÁLÁSÁN KERESZTÜL

2020. 09. 24.

2015 és 2018 között valósították meg az olasz Veneto tartományban a LIFE HEROTILE projektet, aminek célja kétféle típusú tetőcserép tervezése és gyártása volt (Marseille-i és portugál tetőcserepek, amelyek Európában a nyeregtetők 60%-át fedik). A cserepek formáját úgy alakították ki, hogy az átfedéseknél nagyobb legyen a légáteresztő képességük és javuljon az energiateljesítményük az alsó szellőzésen keresztül.

tovább »

Fenntartható mezőgazdaság: az uniós gazdálkodók támogatása az éghajlatváltozáshoz való alkalmazkodásban

2020. 09. 22.

Az olyan szélsőséges időjárási események, mint az aszályok és a viharok, pusztító hatással vannak az európai mezőgazdaságra. Sok gazdának a megélhetését veszélyeztetik ezek a károk és vesztességek, ezért a lehető leggyorsabban kell cselekedniük. A LIFE AgriAdapt csapata olyan gyakorlati módszereket talált ki, amelyek segítenek a gazdáknak megbirkózni ezzel a problémával.

tovább »

Az Európai Bizottság fokozza az éghajlatvédelmi törekvéseket és 55%-os kibocsátás-csökkentést javasol 2030-ig

2020. 09. 22.

A Bizottság még többet kíván tenni az éghajlat védelméért, és 55%-os kibocsátás-csökkentést javasol 2030-ig.

tovább »

Új uniós rendeletjavaslat az európai nagy teljesítményű számítástechnika közös vállalkozásának témájában

2020. 09. 22.

Az Európai Bizottság új, ambiciózus feladatra vállalkozik a szuper-számítástechnika terén.

tovább »

Foglalkoztatási és szociális fejlemények Európában

2020. 09. 22.

Az Európai Bizottság közzétette a Foglalkoztatási és szociális fejlemények Európában című 2020. évi jelentést, amelyből kiderül a a társadalmi méltányosság és a szolidaritás fontosabb, mint valaha.

tovább »

HORIZON 2020 SIKERTÖRTÉNETEK: EXCEED: EURÓPAI ÉPÜLET ENERGIAHATÉKONYSÁGI ADATBÁZIS – TAPASZTALATRA ÉPÍTVE

2020. 09. 17.

Olaszország vezetésével, Belgium és Írország részvételével valósították meg 2016 és 2019 között az Európai Bizottság H2020 programjának a keretében az ExcEED projektet.

tovább »

LIFE DÍJ 2020 – DÖNTŐS PROJEKTEK AZ ÉGHAJLAT-POLITIKA KATEGÓRIÁBAN: LIFE RE MIDA – INNOVATÍV MÓDSZER A HULLADÉKLERAKÓK GÁZKIBOCSÁTÁSÁNAK MÉRSÉKLÉSÉRE A MEDITERRÁN RÉGIÓKBAN

2020. 09. 17.

A „LIFE RE Mida” névre keresztelt, 2016-tól 2018-ig Olaszországban, a Firenzei Egyetem vezetésével megvalósított éghajlatpolitikai projekt célja az volt, hogy bemutassa egy innovatív módszer műszaki, gazdasági és környezetvédelmi fenntarthatóságát, ami a hulladéklerakókból származó gázokat mikrobiális metán oxidációval alacsony fűtőértéken kezeli, hogy csökkentse az üvegházhatáshoz való hozzájárulásukat.

tovább »

LIFE DÍJ 2020 – DÖNTŐS PROJEKTEK A KÖRNYEZETVÉDELEM KATEGÓRIÁBAN: LIFESURE – ÖNFENNTARTÓ VÁROSI UTAK: EGY MÓD A VÁROSI TERÜLETEK KÖRNYEZETVÉDELMI TELJESÍTMÉNYÉNEK JAVÍTÁSÁRA

2020. 09. 15.

A spanyol LIFESURE projekt célja az volt, hogy a lehető legkisebb mértékűre csökkentsék a természeti erőforrások felhasználását az útépítések során, azáltal, hogy demonstrálják az ökoaszfalt innovatív technológiával való helyszíni előállításának hatékonyságát

tovább »

207 úttörő innováció és vállalkozás kapott 60 millió eurót az EIT válságkezelési kezdeményezésétől

2020. 09. 15.

A Covid-19-világjárvány leküzdésére irányuló, uniós erőfeszítések részeként az Európai Innovációs és Technológiai Intézet bejelentette az „EIT válságkezelési kezdeményezésének” (Crisis Response Initiative) eredményeit: 60 millió euró 207 innovációs projektnek és vállalkozásnak 32 országból. A támogatottak között magyarok is vannak.

tovább »

Erdőtüzek: hogyan kezel egy égető kérdést a LIFE

2020. 09. 15.

Az erdők adják a Föld biodiverzitásának 80% -át, de a klímaváltozás miatt komoly veszélynek vannak kitéve. Számos LIFE projekt azon dolgozik, hogy segítsen erdőinknek megbirkózni ezzel a növekvő fenyegetéssel.

tovább »

A környezetszennyezés és a klímaváltozás elleni fellépés javítani fogja az európai lakosság egészségét

2020. 09. 15.

A környezetszennyezés és a klímaváltozás kezelése Európában jobb egészségét és jóllétet eredményez majd, különösen a legsérülékenyebbek számára

tovább »

HORIZON 2020 SIKERTÖRTÉNETEK: LÉZERTECHNOLÓGIÁVAL A VILLÁMCSAPÁSOK ELLEN

2020. 09. 10.

Franciaország, Németország és Svájc együttműködésével valósul meg 2017 és 2020 között az a Horizon 2020 program keretében közel 4 millió euró összeggel támogatott nagyszabású projekt, aminek célja a kulcsfontosságú infrastruktúrák megóvása a villámcsapásoktól.

tovább »

LIFE DÍJ 2020 – DÖNTŐS PROJEKTEK A KÖRNYEZETVÉDELEM KATEGÓRIÁBAN: FLAW4LIFE – A CSÚNYA GYÜMÖLCSÖK NÉPSZERŰSÍTÉSE PORTUGÁLIÁBAN AZ ÉLELMISZER PAZARLÁS HELYETT

2020. 09. 10.

Portugáliában 2015 és 2018 között nagy sikerrel valósították meg azt a projektet, aminek célkitűzése az élelmiszer fogyasztási szokások megváltoztatása, valamint a „csúnya” (vagyis nem tökéletesnek kinéző) gyümölcsök és zöldségek alternatív piacának létrehozása volt. 

tovább »

Az Európai Bizottság új kezdeményezéseket dolgoz ki a biogazdálkodási ágazat ösztönzésére

2020. 09. 08.

Az Európai Bizottság nyilvános konzultációt indított az ökológiai gazdálkodásra vonatkozó jövőbeli cselekvési tervéről. Az ágazat fontos szerepet fog játszani az európai zöld megállapodás, valamint A termelőtől a fogyasztóig elnevezésű stratégiában, továbbá a biodiverzitási stratégiában meghatározott célkitűzések elérésében. 

tovább »

Az európai örökség virtuális ünneplése

2020. 09. 08.

Kulturális oldalak ezrei készülnek arra, hogy először nyissák meg virtuális kapuikat, amikor az Európa Tanács és az Európai Unió ismét összefog az éves Európai Örökség Napok megünneplésére. 

tovább »

Az Európai Bizottság az európai nyersanyagellátás biztonságosabbá és fenntarthatóbbá tételére irányuló intézkedéseket jelent be

2020. 09. 08.

Az Európai Bizottság előterjesztette a kritikus fontosságú nyersanyagokkal kapcsolatos cselekvési tervét, a kritikus fontosságú nyersanyagok 2020. évi listáját, valamint egy olyan előretekintő tanulmányt, amely 2030-ig, illetve 2050-ig vázolja a stratégiai technológiák és ágazatok szempontjából kritikus fontosságú nyersanyagokkal kapcsolatos fejleményeket.

tovább »

LIFE DÍJ 2020 – DÖNTŐS PROJEKTEK A KÖRNYEZETVÉDELEM KATEGÓRIÁBAN: LIFE COGENERATION PL – DEMO BERENDEZÉS ELEKTROMOSÁRAM/HŐ KAPCSOLTENERGIA-TERMELÉSÉRE TELEPÜLÉSI HULLADÉKBÓL ÉS SZENNYVÍZISZAPBÓL ELŐÁLLÍTOTT ÜZEMANYAG GÁZOSÍTÁSÁVAL

2020. 09. 03.

A 2013-2018 között Lengyelországban megvalósított „LIFE COGENERATION PL” projekt átfogó célja volt, hogy bemutassa a települési hulladékban és szennyvíziszapban rejlő energia lebomlását irányító innovatív technológia működését.

tovább »

HORIZON 2020 SIKERTÖRTÉNETEK: NAGYSZABÁSÚ NYÍLT ONLINE KURZUS AZ EURÓPAI KALKULÁTOR PROJEKT KERETÉBEN

2020. 09. 03.

A Potsdami Klímakutató Intézet vezetésével, egy többszereplős európai konzorcium 2016 és 2020 között valósította meg az EUCalc elnevezésű projektet. Az Európai Unió H2020 pályázati csomagjának keretében támogatott program célja a klímaváltozás elleni küzdelem, pontosabban a fenntartható és alacsony széndioxid-kibocsátású európai gazdaság és társadalom létrehozásához való hozzájárulás volt.

tovább »

Tanulmány alapján alakítják át a halászfelszerelések szabványait

2020. 09. 03.

A mindössze 110 évvel ezelőtt feltalált műanyagok ma a legszélesebb körben használt ember által készített anyagok, és életünk minden területén mindenütt jelen vannak. Ez alól a halászati ​​ipar sem kivétel, és az elhagyott halászeszközök óceánjaink legnagyobb műanyag szennyezésének forrásai. Ez az új tanulmány ezekkel a kihívásokkal foglalkozik, és iránymutatásokat határoz meg a halászfelszerelések körforgásos kialakításának bevezetése és megvalósítása érdekében Európában.

tovább »

Szeptemberben indul a második magyar koordinálású projekt a LIFE Éghajlat-politika alprogramban

2020. 09. 01.

 Life-Climcoop projekt célja olyan köz- és magánszféra közötti partnerség, városi és vállalati együttműködés fejlesztése, tesztelése és terjesztése, amelynek során az érdekeltek kollektíven lépnek fel a helyi éghajlati kockázatok csökkentése érdekében, valamint lépéseket tesznek a sérülékeny városi és vállalati területek közös klímaalkalmazkodásának erősítésére a régióban, Magyarországon és Kelet-Európa hasonló társadalmi-gazdasági adottságú területein.

tovább »

Európai Sporthét: 2020. szeptember 23-30

2020. 09. 01.

Az Európai Sporthét az Európai Bizottság kezdeményezése, amellyel az egész kontinensen népszerűsíteni kívánja a sportot és a testmozgást. Az egész Európára kiterjedő kampány arra ösztönzi az európaiakat, hogy egy héten keresztül minél többet mozogjanak és ennek hatására az év további részében is aktívak maradjanak. Az Európai Sporthét idén 2020. szeptember 23. és 30. között kerül megrendezésre. 

tovább »

Tanulmány és javaslatok a természetes szalakóta költőhelyek fenntartására és kialakítására

2020. 09. 01.

A hatékony természetvédelmi kezelésekhez sokszor nem csak az adott faj ökológiai igényeit kell figyelembe vennünk. A madarak között több olyan fajt is találunk, amelyek nem maguk készítik el fészküket, hanem más madarak korábbi költőhelyeit használják. E csoportba tartozik a szalakóta is. A szalakóta védelme a Kárpát-medencében című LIFE+-projekt keretében elkészült egy tanulmány a természetes szalakóta költőhelyek fenntartására és kialakítására.

tovább »

Az európai fürdővíz minőségének javítása a LIFE program keretében

2020. 09. 01.

A karanténba-zártság hosszú hónapjai után sokan vágyakoztak arra, hogy nyáron egy kis időt víz mellett tölthessenek. De az éghajlatváltozás okozta erős csapadékmennyiség miatt a városi csatornarendszer néha túlcsordul, és szennyezi a fürdőterületeket. A LIFE iBATHWATER kutatói néhány élvonalbeli megoldással álltak elő a probléma kezelésében.

tovább »

LIFE DÍJ 2020 – DÖNTŐS PROJEKTEK A KÖRNYEZETVÉDELEM KATEGÓRIÁBAN: WISER LIFE, AZAZ BÖLCSEBB ÉLET – IPARI TERÜLETEKKEL VALÓ EGYÜTTMŰKÖDÉS AZ ÚJRAFELHASZNÁLÁS SZEMLÉLTETÉSÉRE ÍRORSZÁGBAN

2020. 08. 27.

Az Írországban 2014-től 2018-ig terjedő időszakban kivitelezett „Bölcsebb élet” projekt legfőbb célkitűzései közé tartozott a hulladék mennyiségének csökkentése és újrafelhasználása, a hulladéklerakóhelyeken való elhelyezésének elkerülése, zöld munkahelyek létrehozása, az erőforrás fogyasztás csökkentése, továbbá az innovatív ökológiai oktatási rendszerekhez való hozzáférés javítása.

tovább »

HORIZON 2020 SIKERTÖRTÉNETEK: A SZŐLŐTERMELŐK TÁMOGATÁSA A KLÍMAVÁLTOZÁSHOZ VALÓ ALKALMAZKODÁSBAN A VISCA DÖNTÉSTÁMOGATÓ ESZKÖZZEL

2020. 08. 27.

Az Európai Unió Horizon 2020 programjának keretében és támogatásával 2017 és 2020 között valósítják meg azt a 3,2 millió eurós költségvetésű kutatási és innovációs projektet, amelynek eredménye az úgy nevezett VISCA alkalmazás kifejlesztése. A VISCA „Vineyards´ Integrated Smart Climate Application” egy olyan okos alkalmazás, ami az éghajlattal kapcsolatos szolgáltatásokat és egy döntéstámogató rendszert (VISCA DSS) kínál a szőlősgazdáknak.

tovább »

RELIONMED-LIFE: a tűzhal inváziójának megakadályozása a Földközi-tengeren

2020. 08. 27.

A díszes tűzhal a világ egyik legmérgezőbb tengeri lénye. Egy olyan képzett vadász, amely elpusztíthatja az őshonos halállományokat és súlyosan befolyásolhatja az ökoszisztémákat. A RELIONMED-LIFE csapat eltökélt szándéka, hogy megállítsa az inváziós ragadozó előrehaladását a Földközi-tenger felé. 

tovább »

A „Jog a gyógykezeléshez” elnevezésű európai polgári kezdeményezés

2020. 08. 25.

Európai polgári kezdeményezés: a Európai Bizottság úgy határozott, hogy nyilvántartásba veszi a „Jog a gyógykezeléshez” elnevezésű kezdeményezést.

tovább »

Az idei tanévben hivatalosan is témanap a Magyar Diáksport Napja!

2020. 08. 25.

A magyar ötletből létrejött Európai Diáksport Napja az európai sportesemények csúcstartója, melynek keretében a legtöbb gyerek egyszerre sportol. A projektvezető Magyar Diáksport Szövetség az Európai Unió mozgásösztönző tevékenységének zászlóhajója: elkötelezettek az iránt, hogy minél több országban szóljon szeptember utolsó péntekje az egészségtudatosságról és a minőségi testmozgásról. A 2020/2021. tanév rendjéről szóló, a napokban megjelent EMMI rendeletben immár hivatalosan is témanapként jelenik meg a Magyar Diáksport Napja.

tovább »

LIFE ICEGREEN: lehűlés fenntartható fagylalttal

2020. 08. 25.

Egy forró nyári napon nincs is jobb dolog, mint egy frissítő fagylalt. De a legtöbb gelato gép hidrofluor-szénhidrogén (HFC) hűtőközegeket használ, amelyek hozzájárulnak a globális felmelegedéshez és a globális üvegházhatású gázok kibocsátásának kb. 8% -át okozzák. Így megengedhetjük magunknak tiszta zöld lelkiismerettel ezeket a bűnös örömöket? A LIFE ICEGREEN projektnek köszönhetően a válasz: igen.

tovább »

ÖT HAZAI TELEPÜLÉS MUTAT PÉLDÁT, HOGYAN VEGYÜK FEL A HARCOT A KLÍMAVÁLTOZÁSSAL

2020. 08. 19.

Aszályok, árvizek, hőhullámok – a klímaváltozás okozta szélsőséges időjárási jelenségeket és következményeit a városokban és a vidéken élők egyaránt a bőrükön érzik. Az előrejelzések szerint ezek egyre gyakoribbá válnak, és súlyosan érintik a hazai településeket. Léteznek azonban olyan megoldások, melyekkel költséghatékony és természetbarát módon lehet védekezni az éghajlatváltozás hatásai ellen. A Belügyminisztérium és a WWF Magyarország LIFE-MICACC projektje keretében öt kistelepülésen már elkészültek azok az első prototípusok, melyek a természetes vízmegtartásra épülnek, és hosszú távon segítik a klímaváltozáshoz való alkalmazkodást.

tovább »

HORIZON 2020 SIKERTÖRTÉNETEK: SMART CITIZEN KIT 2.1 A KÖRNYEZETI MEGFIGYELÉSHEZ ÉS AZ EURÓPAI LÉGSZENNYEZÉS ELLENŐRZÉSÉHEZ

2020. 08. 19.

A Smart Citizen Kit egy költségtakarékos és nyílt forráskódú platform, aminek célja eszközt szolgáltatni a környezeti megfigyeléshez, a polgári tudománytól és az oktatási tevékenységektől kezdve a magasabb szintű tudományos kutatásokig.

tovább »

Nyár a városban: zöld infrastruktúra, hogy a városi térségek hűvösek legyenek

2020. 08. 19.

Az elmúlt öt évben sorra dőltek meg a forrósági rekordok. A LIFE Tree Check csapata számos megoldást fejlesztett ki, amelyek segítségével Közép-Európa városai megbirkózhatnak a hőséggel.

tovább »

LIFE DÍJ 2020 – DÖNTŐS PROJEKTEK A KÖRNYEZETVÉDELEM KATEGÓRIÁBAN: LIFE DEBAG – INTEGRÁLT TÁJÉKOZTATÓ ÉS FIGYELEMFELHÍVÓ KAMPÁNY A MŰANYAG TASAKOK HASZNÁLATÁNAK CSÖKKENTÉSÉRE A TENGERI KÖRNYEZETBEN

2020. 08. 19.

A patraszi egyetem irányításával 2015 és 2019 között valósult meg a LIFE DEBAG elnevezésű projekt, amelynek fő célja egy integrált tájékoztató és figyelemfelhívó kampány kidolgozása és megvalósítása volt a műanyag tasak szennyezés megelőzése és mérséklése céljából a tengerparti területeken. 

tovább »

Koronavírus: 128 millió euró uniós finanszírozás 23 új kutatási projekt számára

2020. 08. 12.

A CO-VERSATILE projekt az egyik a támogatottak közül, amelyet a Magyar Tudományos Akadémia koordinálásával valósít meg egy kilenc ország huszonegy partneréből álló konzorcium. A COVIRNA és az ENVISION projekteket kivitelező konzorciumoknak is van magyar tagja.

tovább »

LIFE DÍJ 2020 – DÖNTŐS PROJEKTEK A TERMÉSZETVÉDELEM KATEGÓRIÁBAN: LIFE DINALP MEDVE – A BARNA MEDVE POPULÁCIÓ KEZELÉSE ÉS MEGŐRZÉSE A DINÁRI-HEGYSÉG ÉSZAKI RÉSZÉN ÉS AZ ALPOKBAN

2020. 08. 11.

2014 és 2019 között megvalósított LIFE DINALP MEDVE projekt legfőbb célkitűzése az volt, hogy egy, a korábbinál rendszerezettebb, stratégiai megközelítést dolgozzanak ki a barna medve populáció megőrzése, kezelése és nyomon követése érdekében Szlovéniában, Horvátországban, Olaszországban és Ausztriában.

tovább »

A világelső magyar innováció európai uniós forgalmazásáért: nyert a PhageFire projekt!

2020. 08. 10.

Az Enviroinvest Zrt egy nemzetközi konzorcium tagjaként sikeres projektjavaslatot nyújtott be PhageFire címmel a Horizon 2020 programra. A projektjavaslat célja, hogy az almafélék tűzelhalásos betegségét okozó Erwinia amylovora baktérium-ellenes Erwiphage® készítményüket továbbfejlesszék, és a teljes Európai Unió területén engedélyeztessék.

tovább »

Az élőhelyek visszaállítása természetes állapotukba Európa biológiai sokféleségéért

2020. 08. 06.

Világszerte a vadon élő fajok száma mindössze 40 év alatt 60% -kal csökkent, egymilliót fenyeget a kihalás veszélye.

tovább »

LIFE DÍJ 2020 – DÖNTŐS PROJEKTEK A TERMÉSZETVÉDELEM KATEGÓRIÁBAN: A LÁPI TARKALEPKE ÉLŐHELYEINEK REHABILITÁCIÓJA NÉMETORSZÁGBAN A LIFE-AURINIA PROJEKT KERETÉBEN

2020. 08. 06.

A 2010 és 2018 között megvalósított LIFE-AURINIA projekt legfontosabb célja a német Schleswig-Holstein tartományban az volt, hogy helyreállítsák a lápi tarkalepke (Euphydryas aurinia) élőhelyeit azon az utolsó két ismert területen, ahol a faj élt, Nordoe és Jardelunder Moor vidékén

tovább »

LIFE DÍJ 2020 – DÖNTŐS PROJEKTEK A TERMÉSZETVÉDELEM KATEGÓRIÁBAN: LIFE+SCALLUVIA – AZ ÁRTÉRI ERDŐK ÉS MELLÉKFOLYÓK ÉLŐHELYÉNEK HELYREÁLLÍTÁSA A SCHELDT TORKOLAT ÁRVÍZVÉDELMI TERÜLETÉN, A KRUIBEKE-BAZEL-RUPELMONDE TÉRSÉGBEN

2020. 08. 04.

A LIFE+SCALLUVIA projekt fő célkitűzése az volt, hogy a Kruibeke-Bazel-Rupelmonde egyik alterületét jó természetvédelmi állapotban levő, kiváló térséggé fejlesszék, ami árvízvédelmi és rekreációs területként funkcionál

tovább »

LIFE Citruspack: új élet a citrusfélék hulladéka számára

2020. 08. 04.

Spanyolország büszke lehet arra, hogy Európa vezető citrusféle-termelője, de ennek vannak hátrányai. A citrusfélék hulladéka hírhedten magas, míg a gyümölcslevekhez szükséges csomagolás azt jelenti, hogy Spanyolország túlságosan sok műanyagot fogyaszt. A LIFE Citruspack projekt megoldást talált mindkét probléma megoldására.

tovább »

Könnyebben juthatnak forráshoz a média, valamint a kulturális és kreatív ágazat szereplői

2020. 08. 04.

Az Európai Bizottság és az Európai Beruházási Alap új támogatási intézkedéseket hozott, hogy megkönnyítse a kulturális és kreatív szektorban működő vállalkozásoknak – köztük a hírmédia szereplőinek – a finanszírozáshoz jutást. 

tovább »

Öt új, határokon átnyúló együttműködési projektet választottak ki az Erasmus+ finanszírozásra az európai szakképzés kiválóságának fejlesztése érdekében

2020. 08. 04.

Az Európai Bizottság javaslatára Erasmus+ finanszírozásban részesül a szakmai kiválósági központok öt új platformja, az innovatív, befogadó és fenntartható gazdaság igényeinek kielégítése érdekében.

tovább »

HORIZON 2020 sikertörténetek: környezetbarát csomagolóanyag fejlesztése a CIRC-PACK projektben

2020. 07. 30.

Az Európai Bizottság által működtetett Horizon Results Platform-on számos érdekes projektet mutatnak be azok a pályázók, akik H2020 pályázaton nyertek és sikeresen megvalósították a tervezett programjaikat. Az egyik a számos sikertörténet közül a CIRC-PACK.

tovább »

Veszélyben a tengeri élet: hogyan célozza hat LIFE projekt a megmentését

2020. 07. 30.

Az óceánok a világ legnagyobb ökoszisztémáját alkotják, de riasztó ütemben szennyeződnek és károsodnak, és ez pusztító hatással van a tengeri életre. Számos LIFE projekt keményen dolgozik ezen aggasztó tendencia megfordításán. Annak ellenére, hogy az EU a világ egyik legambiciózusabb tengeri környezetvédelmi törvényével rendelkezik, a túlzott tápanyagok, a víz alatti zaj, a műanyag és a túlhalászás továbbra is komoly probléma. Az alábbiakban bemutatunk hat LIFE projektet, amelyek mindent megtesznek azért, hogy megóvják és helyreállítsák értékes tengeri életünket.

tovább »

A biztonsági unió előmozdítása: a gyermekek szexuális bántalmazása, a kábítószerek és az illegális tűzfegyverek elleni küzdelemre irányuló kezdeményezések

2020. 07. 28.

Az Európai Bizottság három azonnali kezdeményezést terjesztett elő a biztonsági unióra vonatkozó stratégia végrehajtására: a gyermekbántalmazás elleni hatékonyabb küzdelemre irányuló uniós stratégiát; a kábítószer elleni küzdelemre vonatkozó új uniós menetrendet és cselekvési tervet, valamint a tűzfegyverek tiltott kereskedelmére vonatkozó uniós cselekvési tervet.

tovább »

LIFE Díj 2020 – döntős PROJEKTEK a természetvédelem kategóriában: „WOLFLIFE”, AZAZ „FARKASÉLET” – A SZÜRKE FARKASOK VÉDELME A KELETI-KÁRPÁTOKBAN

2020. 07. 28.

A Wolflife” elnevezésű LIFE természetvédelmi projekt átfogó célja az volt, hogy életképes farkas (Canis lupus) populációt sikerüljön fenntartani a Kárpátokban. A 2014 és 2019 között megvalósított program kiterjedt a Keleti-Kárpátok középső és déli részére, magában foglalva 18 olyan térséget, ami a Natura 2000 hálózatához tartozik, ahol a farkas védett állat.

tovább »

Segíthetnek az energiahatékony épületek az éghajlati válság megoldásában?

2020. 07. 28.

Az épületek az életünk hátterét képezik, hiszen ezekben töltjük időnk nagy részét. De az épületek teszik ki az EU energiafogyasztásának 40% -át és üvegházhatású gázok kibocsátásának 36% -át. Egy finn LIFE projekt célja e tendencia megfordítása.

tovább »

Több mint 1 500 új projektötlet érkezett eddig az idei LIFE pályázati kiírásokra!

2020. 07. 23.

A nemrég lezárult LIFE környezetvédelem „tradicionális” projektekre vonatkozó kiírásokra az összes EU-országból körülbelül 2,8 milliárd EUR társfinanszírozást igényelve érkezett több mint 1 500 pályázat – ezzel pedig új rekord dőlt meg.

tovább »

HORIZON 2020 SIKERTÖRTÉNETEK A „HORIZON RESULTS PLATFORMON”

2020. 07. 23.

Új sorozatot indítunk honlapunkon, amelynek célja bemutatni a Horizon 2020 program keretében eredményesnek bizonyult projektek és sikertörténetek legjobbjait a „Horizon Results Platform” elnevezésű weboldalról.

tovább »

Az uniós gazdaság zöld helyreállításának ösztönzése

2020. 07. 22.

Az EU több mint 2 milliárd eurót fektet be 140 kulcsfontosságú közlekedési projektbe a gazdaság újraindítása érdekében.

tovább »

Uniós programok a fiatalok foglalkoztatásáért

2020. 07. 22.

A koronavírus-járvány miatt bevezetett tagállami korlátozások hatással voltak a fiatalok lehetőségeire is. A Nemzetközi Munkaügyi szervezet szerint a világjárvány aránytalanul nagy és súlyos hatással van a fiatalok foglalkoztatására, akiknek nemcsak az oktatásuk, vagy a képzésük maradt félbe sok esetben, de a belépésük a munkaerőpiacra is sokkal nehezebb mint azelőtt.

tovább »

#EUinmyregion 2020 – képeslapok

2020. 07. 22.

Az #EUinmyregion képeslap-verseny révén az EU által finanszírozott projekt elnyerhetik jól megérdemelt láthatóságukat.

tovább »

Új felhívás: Az európai zenei export fejlesztésének és előmozdításának lépései

2020. 07. 22.

A pályázat célja, hogy ismereteket nyújtson és új megközelítéseket fedezzen fel az európai zene exportjára, a stratégia egyes tevékenységeinek kísérletezésével.

tovább »

LIFE Díj 2020 – döntős PROJEKTEK a természetvédelem kategóriában: „LIFE a biztonságos hálózatokért” – A világszerte veszélyeztetett parlagi sas védelmének erősítése Bulgáriában

2020. 07. 21.

tovább »

Az Európai Bizottság támogatja a zenei „ökoszisztéma” helyreállítását

2020. 07. 20.

2,5 millió eurós költségvetéssel a Bizottság pályázati felhívást hirdetett meg: Music Moves Europe - „Innovatív támogatási rendszer a fenntartható zenei ökoszisztéma számára”.

tovább »

Az Erasmus+ 2021-27 még inkluzívabb lesz és a szolidaritásra koncentrál

2020. 07. 20.

Az új, 2021-27 közötti időszakra vonatkozó Erasmus+ program még inkluzívabb lesz és még inkább a szolidaritásra koncentrál majd. 

tovább »

Az EU gyermekjogi stratégiája (2021–24)

2020. 07. 20.

Az Európai Bizottság új uniós gyermekjogi stratégia megalkotásán dolgozik, amely meghatározza a következő évekre (2021-2024) a gyermekek jogainak jobb védelmét célzó uniós fellépés keretét.

tovább »

ELENA: ENERGIAHATÉKONYSÁG ÉS MEGÚJULÓ ENERGIA A LENGYEL LAKÓÉPÜLETEKBEN A BGŻ BNP PARIBAS FINANSZÍROZÁSI PROGRAMJA KERETÉBEN

2020. 07. 20.

Az Európai Beruházási Bank (EIB) és az Európai Bizottság egyik kiemelt célja az ELENA finanszírozási eszközzel a lakóépületek energetikai felújításának felgyorsítása.

tovább »

24 új európai egyetemmel bővült az európai oktatási térség

2020. 07. 14.

Az európai egyetemek az Erasmus+ uniós oktatási, képzési, ifjúsági és sportprogram és a „Horizont 2020” kutatási és innovációs keretprogram pénzügyi támogatásával emelik az európai felsőoktatás színvonalát és vonzerejét, valamint fokozzák annak inkluzív jellegét és a digitalizáció előmozdítását.

tovább »

A klímasemleges gazdaság létrehozása

2020. 07. 14.

Az Európai Bizottság nyilvánosságra hozta a jövő energiarendszerére és a tiszta hidrogénre vonatkozó terveit.

tovább »

Közzétették a 2020-as LIFE Díjak döntős PROJEKTJeiNEK LISTÁJÁT

2020. 07. 14.

Az Európai Bizottság 15 döntős projektet választott ki, amelyek esélyesek elnyerni a 2020. évi LIFE Díjat, aminek átadójára az ősszel kerül sor. A Díjjal, amit tizennegyedik alkalommal írélnek oda, a leginnovatívabb, leginkább ösztönző és leghatékonyabb LIFE projekteket ismerik el három kategóriában: klímavédelmi akció, környezet- és természetvédelem.

tovább »

Kórházak energiahatékony újjáépítése és felújítása Ausztriában

2020. 07. 09.

A 2017. január és 2019. december közötti időszakban zajlott Ausztriában az az ELENA finanszírozásból megvalósított projekt, amelynek célja a Vinzenz Group kötelékébe tartozó kórházak és egészségügyi részlegek energiahatékonyságának javítása volt.

tovább »

Az állampolgárok légszennyezettségnek való kitettségének mérséklése Szlovákiában és Csehországban (LIFE-IP SK AQ Improvement) LIFE integrált környezetvédelmi projekt (LEVEGŐMINŐSÉG)

2020. 07. 09.

A cikk a tizedik és immár befejező része a LIFE integrált projekteket bemutató sorozatunknak.

tovább »

Az EU zöld helyreállításának ösztönzése: a Bizottság egymilliárd eurót fektet be a tiszta technológiákkal kapcsolatos innovatív projektekbe

2020. 07. 07.

Az Európai Bizottság közzétette az innovációs alap keretében meghirdetett első pályázati felhívást. 

tovább »

Bizottsági intézkedéscsomag az ifjúsági foglalkoztatás támogatására: Híd a munkahelyekhez a következő generáció számára

2020. 07. 07.

Az Európai Bizottság intézkedéseivel azt célozza, hogy a fiatalok kiteljesedhessenek az EU jövőjének alakításában, és egyúttal a zöld és digitális átállás nyomán fejlődhessenek.

tovább »

Áldozatok jogai: új stratégia az áldozatok megerősítésére

2020. 07. 02.

Az Európai Bizottság bemutatta az áldozatok jogairól szóló első uniós stratégiáját annak biztosítása érdekében, hogy a bűncselekmények áldozatai teljes mértékben élhessenek jogaikkal függetlenül attól, hogy az EU-n belül hol történt a bűncselekmény.

 

tovább »

Megjelent az új LIFE „Annex X – Pénzügyi és adminisztratív útmutató”!

2020. 07. 02.

Az idei pályázati kiírás újdonságai alapján frissített pénzügyi útmutató, az „Annex X – Pénzügyi és adminisztratív útmutató” a LIFE-pályázókat és -kedvezményezetteket segíti a LIFE támogatási megállapodás pénzügyi és adminisztratív rendelkezéseinek megértésében, amelyek nélkülözhetetlenek a pályázat és a jövőbeli pénzügyi beszámolók elkészítéséhez, valamint adminisztratív útmutatást nyújt a támogatási megállapodás módosításának kéréséhez.

tovább »

A VÍZMINŐSÉG JAVÍTÁSA LETTORSZÁG FOLYÓIBAN ÉS TAVAIBAN (LIFE GOODWATER IP) LIFE INTEGRÁLT KÖRNYEZETVÉDELMI PROJEKT (VÍZ)

2020. 07. 02.

A cikk a kilencedik része a LIFE integrált projekteket bemutató sorozatunknak. Hamarosan további ismertetőt közlünk.

tovább »

AZ „ELENA FENNTARTHATÓ KÖZLEKEDÉS” TÁMOGATÁSI PROGRAM

2020. 07. 02.

Az ELENA finanszírozási eszközt bemutató sorozatunk nyolcadik és immár befejező részének témája az „ELENA fenntartható közlekedés” finanszírozási eszköz

tovább »

A NATURA 2000 HÁLÓZAT HATÉKONYABB IGAZGATÁSA CIPRUSON (LIFE IP PHYSIS) LIFE INTEGRÁLT KÖRNYEZETVÉDELMI PROJEKT (TERMÉSZETVÉDELEM)

2020. 06. 25.

A cikk a nyolcadik része a LIFE integrált projekteket bemutató sorozatunknak. Hamarosan további ismertetőket közlünk.

tovább »

Az ELENA „fenntartható lakóépületek” támogatása háztartások, pénzügyi intézmények és közigazgatási szervek számára

2020. 06. 25.

Az ELENA finanszírozási eszközt bemutató sorozatunk hetedik részének témája az ELENA „fenntartható lakóépületek” támogatása háztartások, pénzügyi intézmények és közigazgatási szervek számára

tovább »

Az Európai Bizottság 2,5 millió euróval támogatja az előadóművészet terjesztését

2020. 06. 24.

Pályázati felhívást tettek közzé az előadóművészeti alkotások határokon átnyúló forgalmazásának és digitális terjesztésének támogatására.

tovább »

Szakértői felhívás az európai kulturális fővárosok támogatására

2020. 06. 24.

A „Kapacitásépítés az európai kulturális fővárosok számára” projekt különféle tudományágak szakembereit keresi, hogy csatlakozzanak szakértői csoportjához.

tovább »

Nyilvános konzultáció - digitális oktatási cselekvési terv

2020. 06. 23.

Az Európai Bizottság nyilvános konzultációt hirdet 2020 június 18 és szeptember 4 között annak biztosítása érdekében, hogy az új digitális oktatási cselekvési terv összehezhesse a COVID-19 válság idején szerzett tapasztalatokat és támogathassa az oktatást és képzést a hosszú távú digitális átalakulás révén.

tovább »

Pályázati felhívás - Európai Örökség díj 2021!

2020. 06. 23.

Megnyílt a pályázati lehetőség az Európai Unió Kulturális Öröksége díj / Europa Nostra díj 2021-re. A díjakat több kategóriában az örökségvédelem területén elért legjobb eredmények és a kulturális örökségünk tudatosítása terén tett figyelemre méltó erőfeszítések elismeréseként adják.

tovább »

Az EU-tagországok támogatása éghajlati célkitűzéseik teljesítésében

2020. 06. 23.

Az elmúlt hónapokban a Covid-19 állt a gondolkodásunk középpontjában. A LIFE PlanUp projekt emlékeztet bennünket, hogy miért nem szabad elfelejteni az éghajlati válságot a világjárvány ellenére sem.

tovább »

A LIFE program 2020. évi újításai

2020. 06. 23.

A LIFE program felhívásai – főként a kialakult járványügyi helyzetre való tekintettel - számos újítást tartogatnak az idei pályázók számára.

tovább »

Lendület a fenntartható finanszírozásnak - LIFE integrált ÉGHAJLAT-POLITIKA projekt Franciaországban (fenntartható finanszírozás)

2020. 06. 18.

A cikk a hetedik része a LIFE integrált projekteket bemutató sorozatunknak. Hamarosan további ismertetőket közlünk.

tovább »

Az ELENA „fenntartható lakóépületek” finanszírozási eszköz

2020. 06. 18.

Az ELENA finanszírozási eszközt bemutató sorozatunk hatodik részének témája az ELENA „fenntartható lakóépületek” finanszírozási eszköz.

tovább »

Meghosszabbították az Európai Polgár díj jelentkezési / nevezési határidejét június 30-ig

2020. 06. 17.

Az Európai Parlament minden évben négy díjat adományoz a kiválóság jutalmazásának szándékával, ezek egyike az Európai Polgár díj. Tekintettel az idei kivételes helyzetre a jelentkezések /nevezések benyújtásának határidejét június végéig meghosszabbítják és arra ösztönzik a magánszemélyeket és a szervezeteket, hogy jelöljenek koronavírus elleni küzdelemmel foglalkozó projekteket is.

tovább »

A 2020-as Európai Natura 2000-díj döntősei

2020. 06. 17.

Az Európai Bizottság közzétette a 2020-as Európai Natura 2000-díj döntőseit. Öt kategóriadíj keretében összesen 27 döntős van. Lehetőség van szavazni is, aki a legtöbb szavazatot kapja, az európai Natura 2000 polgárok díját nyeri el. A döntősök között két magyar vonatkozású jelölt van.

tovább »

Az Európai Bizottság online nyilvános konzultációt indított az éghajlatváltozáshoz való alkalmazkodásról szóló új uniós stratégiáról

2020. 06. 17.

Az Európai Bizottság felkéri az érdekelt feleket és a polgárokat, hogy nyújtsák be véleményüket az EU új alkalmazkodási stratégiájáról, tekintettel az éghajlatváltozás egyre gyakoribb és intenzívebb hatására.

tovább »

DIGI-B-CUBE nyitott pályázati felhívás: a kkv-k a COVID-19 ellen

2020. 06. 16.

A COVID-19 világjárvány példátlan kihívást jelent az egészségügyi rendszerekre nézve. A DIGI-B-CUBE közvetlen pénzügyi támogatást nyújt olyan projektek megvalósításához, amelyek a digitális innovációkat és a diszruptív technológiákat integrálják az orvosi diagnosztika és az érintett értékláncok terén.

tovább »

Beszámoló a virtuális XI. LIFE Klímapolitikai Tréningről

2020. 06. 16.

2020. június 8-án került sor a XI. LIFE Klímapolitikai Tréning: LIFE CLIMA Pályázatírás 2020 című rendezvényre virtuális módon. A tréninget az Innovációs és Technológiai Minisztérium Klímapolitikai Főosztálya és a Nyugat-Balkáni Zöld Központ szervezte, a Magyar Fejlesztési Központ munkatársai a rendezvény weboldal- és közösségi média-menedzsmentjét végezték.

tovább »

Megnyílt a regisztráció az EU Fenntartható Energia Hétre (EUSEW)!

2020. 06. 15.

Június 23 és 25 között az energia területén elhivatottak a téma szakembereivel együtt megvitatják a zöld megújulás és növekedés útját 30 szekcióülés keretében a legelső digitális EU Fenntartható Energia Hét (EUSEW) alkalmából, ami a legnagyobb, a megújuló energia és a hatékony energiafelhasználás témakörének szentelt esemény Európában. 

tovább »

TERMÉSZETRE ÉPÜLŐ MEGOLDÁSOK AZ ÉGHAJLATVÁLTOZÁSSAL SZEMBENI ELLENÁLLÓKÉPESSÉG NÖVELÉSÉHEZ FRANCIAORSZÁGBAN (LIFE-IP ARTISAN) LIFE INTEGRÁLT ÉGHAJLAT-POLITIKA PROJEKT (ALKALMAZKODÁS AZ ÉGHAJLATVÁLTOZÁSHOZ)

2020. 06. 11.

A cikk a hatodik része a LIFE integrált projekteket bemutató sorozatunknak. Hamarosan további ismertetőket közlünk.

tovább »

Az ELENA pályázat lépései

2020. 06. 11.

Az ELENA finanszírozási eszközt bemutató sorozatunk ötödik részének témája az ELENA pályázat lépései.

tovább »

Kísérleti projekt a teljes digitális nyelvi egyenlőség eléréséhez Európában 2030-ig

2020. 06. 11.

Stratégiai kutatási, innovációs és végrehajtási menetrend és ütemterv kidolgozása a teljes digitális nyelvi egyenlőség eléréséhez Európában 2030-ig

tovább »

Az ASSIST modell sikeressége az energiaszegénység leküzdésében

2020. 06. 10.

A Horizon 2020 által finanszírozott, az energiaszegénység leküzdésére irányuló ASSIST projekt három év kemény munkáját követően a végéhez közeledik. A program egy sikeres modellt hozott létre, amelyet a különböző szektorokban tevékenykedő köz- és magánszereplők alkalmazhatnak, az energetikaitól kezdve a társadalmi, a bankitól az egészségügyi szektorig, valamint a nonprofit szervezetektől a magáncégekig, annak érdekében, hogy támogassa a fogyasztók szükségleteit.

tovább »

57 projekt indul a Horizon 2020 energiahatékonysági támogatásnak köszönhetően

2020. 06. 10.

Az Európai Bizottság 57 új finanszírozási szerződést írt alá olyan projektek támogatására, amelyek segítik az európai átmenetet egy energiahatékonyabb jövőbe. Ezeket a projekteket a Horizon 2020 programban 2019-ben közzétett pályázatok keretében finanszírozzák a „biztonságos, tiszta és hatékony energia” címszó alatt.

tovább »

A 2020. évi LIFE pályázati felhívásokhoz új, kiegészítő útmutató csomag érhető el!

2020. 06. 08.

A 2020. évi LIFE pályázati csomagok mellé feltöltésre került egy kiegészítő útmutató csomag  amely új pénzügyi részletszabályokat is tartalmaz, továbbá tartalmazza az új minta Támogatási Szerződést, valamint a közszervezetek részére kitöltendő nyilatkozatot.

tovább »

Hogyan írjunk nyertes LIFE pályázatot?

2020. 06. 08.

Angelo Salsi, az Európai Bizottság Kkv-ügyi Végrehajtó Ügynöksége (EASME) LIFE programjának vezetője osztotta meg szakértői véleményét a nyertes LIFE projektkoncepció megírásához. További intézkedésekről is beszámolt, amelyek megkönnyítik a jelentkezési folyamatot a Covid-19 világjárvány miatt.

tovább »

BASZKFÖLD ÉGHAJLATVÁLTOZÁSSAL SZEMBENI ELLENÁLLÓKÉPESSÉGÉNEK NÖVELÉSE (LIFE-IP URBAN KLIMA 2050) LIFE INTEGRÁLT ÉGHAJLAT-POLITIKA PROJEKT (ALKALMAZKODÁS AZ ÉGHAJLATVÁLTOZÁSHOZ)

2020. 06. 04.

A cikk az ötödik része a LIFE integrált projekteket bemutató sorozatunknak. Hamarosan további ismertetőket közlünk.

tovább »

Az ELENA pályázat menete

2020. 06. 04.

Az ELENA finanszírozási eszközt bemutató sorozatunk negyedik részének témája az ELENA pályázat menete.

tovább »

„Az EU az egészségügyért” program: új uniós egészségügyi program a 2021–2027-es időszakra

2020. 06. 04.

A 2021–2027-es időszakra a Bizottság új, nagyívű és önálló egészségügyi programot javasol, amely „az EU az egészségügyért” nevet kapta.

tovább »

Kísérleti projekt: inkluzív web-hozzáférhetőség kognitív fogyatékossággal élők számára

2020. 06. 03.

Az Európai Bizottság 2020. április 20-án elfogadta a „Kommunikációs hálózatok, tartalom és technológia” területén a kísérleti projektek és előkészítő intézkedések finanszírozására vonatkozó, 2020-ra szóló munkaprogramot.

tovább »

HULLADÉKKEZELÉS GÖRÖGORSZÁGBAN A KÖRKÖRÖS GAZDASÁG KIALAKÍTÁSA CÉLJÁBÓL (LIFE-IP CEI-GREECE) LIFE INTEGRÁLT KÖRNYEZETVÉDELMI PROJEKT (HULLADÉK)

2020. 05. 28.

A cikk a negyedik része a LIFE integrált projekteket bemutató sorozatunknak. Hamarosan további ismertetőket közlünk.

tovább »

MILYEN TÍPUSÚ BERUHÁZÁSI PROGRAMOKAT TÁMOGAT AZ ELENA?

2020. 05. 28.

Az ELENA finanszírozási eszközt bemutató sorozatunk harmadik részének témája azok a területek, amelyeken beruházási programok vagy projektek indíthatók ELENA-támogatással.  

tovább »

Koronavírus: további 122 millió euró sürgős kutatási és innovációs projektekre

2020. 05. 27.

A Bizottság kutatási és innovációs programja, a Horizont 2020 révén további 122 millió eurót mozgósít a koronavírussal kapcsolatos sürgős kutatásokra. 

tovább »

Az Európai Bizottság elfogadta a „Termelőtől a fogyasztóig” stratégiát

2020. 05. 26.

Az Európai Bizottság elfogadta a „Termelőtől a fogyasztóig” stratégiát a tisztességes, egészséges és környezetbarát élelmiszerrendszer érdekében. 

tovább »

Új biodiverzitási stratégiát fogadott el az Európai Bizottság

2020. 05. 26.

Az Európai Bizottság új átfogó biodiverzitási stratégiát (Uniós biodiverzitási stratégia 2030-ig) fogadott el, hogy a természetet ismét életünk része legyen.

tovább »

Ki pályázhat ELENA támogatásra és milyen típusú beruházási programmal?

2020. 05. 21.

Az ELENA finanszírozási eszközt bemutató sorozatunk második részének témája az ELENA-pályázók valamint az ELENA-programok és -projektek.

tovább »

Jobb vízminőséget Írország tavaiban és folyóiban (LIFE-IP Waters of Life) LIFE integrált környezetvédelmi projekt (víz)

2020. 05. 21.

A cikk a harmadik része a LIFE integrált projekteket bemutató sorozatunknak. Hamarosan további ismertetőket közlünk.

tovább »

Szabadidős sportprogramok és infrastrukturális innováció

2020. 05. 21.

Az Európai Parlament által kezdeményezett és az Európai Bizottság által irányított  az oktatás, a sport és a kultúra területéhez tartozó kísérleti projektek és előkészítő intézkedések keretében a „szabadidős sportprogramok és infrastrukturális innováció” elnevezésű előkészítő intézkedésre pályázati felhívást írtak ki.

 

tovább »

ONLINE OKTATÁSI ESZKÖZÖK

2020. 05. 19.

Az Európai Bizottság annak érdekében, hogy segítse az oktatás és a képzési tevékenységek folytonosságának biztosítását, az online oktatási anyagok széles skáláját tették elérhetővé.

tovább »

ELENA: FENNTARTHATÓ ENERGIAELLÁTÁS A SZLOVÁKIAI PREŠOV RÉGIÓBAN

2020. 05. 19.

A szlovákiai Prešov régióban ELENA-támogatással valósították meg azt a nagyszabású energetikai beruházási programot, amelynek célja az épületek külső térelhatároló elemeinek javítása, fotovoltaikus elemek felszerelése középükletekre, továbbá LED technológia alkalmazásával a városi közvilágítás felújítása volt.

tovább »

EIT URBAN MOBILITY PÁLYÁZATOK – VÁLASZOK A COVID-19 KRÍZISRE

2020. 05. 19.

Az Európai Kutatási Térség (ERA) által létrehozott online koronavírus platformon rendszeresen közzéteszik többek között a világjárvány európai megfékezésével kapcsolatos kezdeményezésekről szóló híreket, beleértve a H2020 pályázatokat érintő módosításokat.

tovább »

Európa digitális jövőjének alakítása

2020. 05. 19.

Az EU digitális stratégiájával összhangban az Európai Bizottság új kísérleti projektre írt ki pályázatot, amelyre öt EU-tagállam öt médiaszervezetéből álló konzorciumok jelentkezhetnek.

tovább »

XI. LIFE Klímapolitikai Tréning: LIFE CLIMA pályázatírás 2020

2020. 05. 14.

A XI. LIFE Klímapolitikai Tréning: LIFE CLIMA Pályázatírás 2020 című virtuális rendezvény célja a LIFE Éghajlat-politika alprogrammal kapcsolatos naprakész tudás megosztása és kölcsönös tapasztalatcsere virtuális képzés keretében a magyar LIFE közösség valamennyi szereplőjének részvételével. Ennek szellemében a LIFE Klímapolitikai Csapat előadásai mellett további releváns szakértők is megosztják az éghajlat-politikai pályázatokkal kapcsolatos legfontosabb tudnivalókat, tanácsokat. 

tovább »

LIFE projektpartner-kereső

2020. 05. 14.

A megfelelő konzorciumban elindított pályázat egy sikeres és hosszútávú projekt alapja lehet. A nemzeti LIFE honlapon és az EASME LIFE honlapján egyaránt működik projektpartner-kereső.

tovább »

Mi az ELENA finanszírozási eszköz és milyen célokat szolgál?

2020. 05. 14.

Honlapunkon sorozatot indítunk az ELENA finanszírozási eszköz bemutatására, amelyet az Európai Beruházási Bank (EIB) nyújt az Európai Bizottsággal történt megállapodás keretében pénzügyi támogatásként befektetési programok előkészítését szolgáló projektfejlesztési szolgáltatásokhoz.

tovább »

A tőzeglápok védelme és helyreállítása Írországban (LIFE-IP PAF Wild Atlantic Nature) LIFE integrált környezetvédelmi projekt (természetvédelem)

2020. 05. 14.

A cikk a második része a LIFE integrált projekteket bemutató sorozatunknak. Hamarosan további ismertetőket közlünk.

tovább »

Megjelent a Europe for citizens-program 2019-es eredményeit bemutató kiadvány

2020. 05. 12.

Magyarország az egyik legsikeresebb pályázó ország a Europe for citizens-programban.

tovább »

A Bizottság támogatja a tagállamokat a klímasemleges gazdaságra való áttérésben

2020. 05. 12.

Az Európai Bizottság jóváhagyta azokat a kérelmeket, amelyekben 18 tagállam – köztük Magyarország – támogatást kért ún. méltányos területi átállási tervük elkészítéséhez. Ilyen tervet kell kidolgozniuk mindazoknak a tagországoknak, amelyek támogatáshoz szeretnének jutni a méltányos átállási mechanizmus forrásaiból.

tovább »

Három magyarországi projekt is elnyerte az idei Európai Unió Kulturális Öröksége díjat / Europa Nostra-díjat

2020. 05. 12.

A Szépművészeti Múzeum rekonstrukciós projektje az Örökségmegőrzés kategóriában, a Gödöllői Királyi Kastély Egy kastély titkos élete című kiállítása és az UCCU Roma Informális Oktatási Alapítvány projektje pedig az Oktatás, képzés és tudatosságnövelés kategóriában nyerte el a zsűri tetszését.

tovább »

EU Sport – előkészítő intézkedés, kísérleti projekt

2020. 05. 12.

Az Európai Parlament által kezdeményezett előkészítő intézkedés a radikalizálódás megelőzésére irányuló sportszervezetek, különösen az ernyő-sportszervezetek által szervezett sporttal kapcsolatos projektek támogatását célozza.

 

 

 

tovább »

A természet védelmének erősítése Észtországban (LIFE-IP ForEst&FarmLand) - LIFE integrált környezetvédelmi projekt (természetvédelem)

2020. 05. 07.

A cikk az első része a LIFE integrált projekteket bemutató sorozatunknak. Hamarosan további ismertetőket közlünk.

tovább »

Több mint 100 millió euró fordítható új LIFE projektekre Európában

2020. 05. 07.

Az Európai Bizottság 101,2 millió euróval támogatja a LIFE integrált projekteket Cipruson, Észtországban, Franciaországban, Görögországban, Írországban, Lettországban, Szlovákiában, Csehországban és Spanyolországban. Honlapunkon sorozatot indítunk, amelyben bemutatjuk ezeket a LIFE integrált projekteket.

tovább »

EU Sport – kísérleti projektek és előkészítő intézkedések

2020. 05. 06.

Az Európai Parlament által évente meghatározott és az Európai Bizottság által irányított kísérleti projektek és előkészítő intézkedések új kezdeményezések, amelyek célja egy fellépés megvalósíthatóságának tesztelése és az EU jövőbeli tevékenységeinek előkészítése.

tovább »

2020-as LIFE CLIMA önerő-támogatási felhívás!

2020. 05. 05.

A LIFE Éghajlat-politika alprogram (LIFE CLIMA) 2020. évi hagyományos projektjeinek pályázati felhívására jelentkező magyarországi szervezetek 2020. július 5. éjfélig nemzeti önerő-támogatásra jelentkezhetnek.

tovább »

A kreatív közösség Covid-19 erőforrás-platformja

2020. 05. 05.

Elindult a Creatives Unite online platform a Covid-19 által sújtott kulturális és kreatív ágazat számára.

tovább »

Európai hackathon a koronavírus-járvány elleni küzdelmet szolgáló innovatív megoldások kifejlesztéséért

2020. 04. 28.

A koronavírus-járvány elleni küzdelem elősegítése érdekében az Európai Innovációs Tanács irányításával és az uniós tagállamokkal szoros együttműködésben megrendezett online ötletversenyre több mint 20 ezer érdeklődő, köztük csaknem 250 magyarországi jelentkező regisztrált.

tovább »

ÚJ „HORIZON 2020 KÉRDÉSEK ÉS VÁLASZOK” ROVAT AZ EURÓPAI BIZOTTSÁG ONLINE PÁLYÁZATI PORTÁLJÁN

2020. 04. 27.

A COVID-19 járvány kitörésére való tekintettel, új „Horizon 2020 Kérdések és válaszok” rovat jelent meg az Európai Bizottság online pályázati platformján, a „Funding and Tenders Portal” weboldalon. A „Kérdések és válaszok” rovat oldalait frissítették azokra a gyakori kérdésekre adott válaszokkal, amelyeket a Kutatási Tájékoztató Szolgálat és Pályázó Minősítő (Research Enquiry Service and Participant Validation), az IT Helpdesk, az eKözbeszerzési Helpdesk, a pályázati koordinátorok és a H2020 nemzeti kapcsolattartók részére tettek fel.

tovább »

A COVID-19 sem állhat a zöld törekvések útjába!

2020. 04. 27.

Az Európai Bizottság Kkv-ügyi Végrehajtó Ügynöksége (EASME) LIFE programjának vezetője Angelo Salsi elmondta, hogy miért nem állíthatja meg a zöld törekvéseket a COVID-19.

tovább »

#BeInclusive – EU sport díj

2020. 04. 23.

A #BeInclusive díjjal az Európai Bizottság azokat a szervezeteket szeretné elismerni, amelyek a sport erejével segítik elő a hátrányos helyzetű csoportok társadalmi befogadását.

tovább »

Sikeresen lezajlott a Virtuális LIFE CLIMA Tájékoztató Nap

2020. 04. 23.

A koronavírus-járvány kitörésére való tekintettel a LIFE program Éghajlat-politika alprogramjának és aktualitásainak megismertetését célzó tájékoztató napra virtuális módon került sor 2020. április 20-án. A tájékoztató nap rekordszámú érdeklődőt vonzott: több mint ötszázan követték a virtuális rendezvényt.

tovább »

Milyen intézkedéseket hoz az EU az éghajlatváltozás ügyében?

2020. 04. 22.

Az éghajlatváltozás globális probléma, amely globális fellépést igényel. Az EU elkötelezett a globális ambíciószint növelése mellett és élen járva mutat példát e téren.

tovább »

Megjelentek a hazai LIFE kisokosok

2020. 04. 16.

A környezetvédelmi, természetvédelmi és éghajlat-politikai szakterület a 2020. évi LIFE pályázati kiírás kapcsán összeállította az aktuális tájékoztató anyagát.

tovább »

„ERA VS. KORONA” ELSŐ AKCIÓTERV

2020. 04. 16.

Az Európai Bizottság online pályázati platformján, a „Funding and Tenders Portal” weboldalon a koronavírus járvány elleni küzdelem szellemében létrehoztak egy tematikus gyűjtő aloldalt, ahol megtalálhatóak többek között a kór legyőzését szolgáló legújabb kezdeményezések.

tovább »

Milyen egy jó LIFE-pályázat: tippek és tapasztalatok - II. rész

2020. 04. 07.

Milyen valójában LIFE-támogatásra pályázni? Sok erőfeszítést és időt igényel? Hogyan segíthet egy  vállalkozásnak vagy cégnek? Kai Hempel, a LIFE Waste2Protein ügyvezető igazgatója segít abban, hogy a kérdéseinkre választ kapjunk. Ez a cikk a LIFE-támogatás igénylésére vonatkozó rövid sorozatunk második része.

tovább »

Megjelentek a 2020. évi LIFE pályázati felhívások

2020. 04. 03.

Az Európai Bizottság Kkv-ügyi Végrehajtó Ügynöksége közzétette a 2020. évi LIFE pályázati felhívásokat. A LIFE-forrásokon keresztül idén több mint 450 millió euróra pályázhatnak a tagállami szervezetek a természet és a környezet védelmére irányuló projektekhez, valamint az éghajlatváltozás elleni küzdelemre.

tovább »

ELENA: A KÁROSANYAG-KIBOCSÁTÁS CSÖKKENTÉSÉT CÉLZÓ FINANSZÍROZÁSI INTÉZKEDÉS AZ OLASZORSZÁGI BERGAMÓBAN

2020. 04. 01.

Az olasz Bergamo tartomány 2015 és 2019 között valósította meg azt a nagyszabású energetikai finanszírozási projektjét (Funding Action in Bergamo for Emission Reduction, azaz FABER), amelynek célja a középületek és az utcai közvilágítás modernizálása volt a károsanyag-kibocsátás csökkentése végett.

 

tovább »

Milyen egy jó LIFE-pályázat: tippek és tapasztalatok - I. rész

2020. 03. 27.

Hogyan lehet LIFE támogatást igényelni? Mennyi időt vesz igénybe? Nehéz partnereket találni? Alfonso Molaro a LIFE BIOBCOMPO projekttől segít abban, hogy betekintést nyerhessünk a folyamatba. A cikk az első része a LIFE-támogatás igénylésére vonatkozó rövid sorozatunknak. Hamarosan további ismertetőket közlünk.

tovább »

„HORIZON 2020 TÁRSADALMI KIHÍVÁSOK 1” PÁLYÁZATOK: BEADÁSI HATÁRIDŐK HOSSZABBÍTÁSA A KORONAVÍRUS-JÁRVÁNY MIATT

2020. 03. 27.

A Covid-19 krízishelyzetre való tekintettel a Horizon 2020 Társadalmi kihívások 1 (Egészségügyi fejezet) pályázatainak beadási határidejét két hónappal meghosszabbítják, annak érdekében, hogy az egészségügyi szakemberek a koronavírus elleni küzdelemre összpontosíthassanak, és több idejük maradjon a pályázataik elkészítésére. 

tovább »

A koronavírus-járvány kitörése miatt meghosszabbították az ERASMUS+-pályázatok benyújtási határidejét

2020. 03. 20.

A beadási határidők a módosítással kapcsolatos hírek alapján a Pályázatok Magyarul honlapon (https://www.palyazatokmagyarul.eu/) is folyamatosan frissülnek.

tovább »

HORIZON 2020-PÁLYÁZATOK: BEADÁSI HATÁRIDŐK HOSSZABBÍTÁSA A KORONAVÍRUS-JÁRVÁNY KITÖRÉSE MIATT

2020. 03. 19.

Az Európai Unió pályázati portálján 2020. március 17-én és 18-án közzétett tájékoztatás értelmében meghosszabbítják a Horizon 2020 pályázatok beadási határidejét.

tovább »

ELENA: NAGYSZABÁSÚ FELÚJÍTÁSI PROJEKT AZ ENERGIATAKARÉKOSABB OTTHONOKÉRT A FRANCIA PIKÁRDIAI RÉGIÓBAN (2013-2018)

2020. 03. 02.

A 2013 végén életre hívott „Picardie Pass Rénovation” elnevezésű projekt ambiciózus célkitűzése az volt, hogy 2018-ra 2000 lakóházat renováljanak, ezt követően pedig évente 10 000-et. Az ELENA által támogatott szolgáltatás tanácsadást és személyre szabott segítséget ajánlott a tatarozási munkák megkezdéséhez, ami egy alapos hőfelmérést és egy, az adott háztartás pénzügyi helyzetét figyelembe vevő munkaprogram kialakítását foglalta magába.

tovább »

TÉRÍTÉSMENTES INNOVÁCIÓS TANÁCSADÁS KIS-, KÖZÉP- ÉS NAGYVÁLLALATOK RÉSZÉRE A HEPÁNÁL

2020. 02. 24.

A Magyar Fejlesztési Központ (MFK) együttműködő partnere, a HEPA Magyar Exportfejlesztési Ügynökség térítésmentes innovációs tanácsadást biztosít azoknak a kis-, közép- és nagyvállalatoknak, akik innovációs képességük fejlesztésével szeretnék növelni versenyképességüket.

tovább »

ELENA: A ZÁSZLÓSHAJÓS BELGA RENOWATT PROJEKT NYITVA ÁLL EGÉSZ VALLÓNIA SZÁMÁRA

2020. 02. 12.

A belga RenoWatt projektet a középületek energiahatékonyságának növelésére hozták létre. A projekt kísérleti fázisát Liège térségében valósították meg 2014 és 2017 között, aminek eredményeképpen 136 épületet renováltak öt, összesen 59 millió euró értékű energiahatékonysági szerződés keretében. 

tovább »

Az Erasmus+ program és elődei: sorsfordító élmény 10 millió európai fiatal számára

2020. 02. 05.

Az Erasmus+ programról szóló, 2018. évi éves jelentés szerint az elmúlt három évtizedben több mint 10 millióan vettek részt olyan projektekben, amelyek sokuk számára sorsfordítónak bizonyultak.

tovább »

AZ ELENA PÁLYÁZAT MENETE

2020. 02. 05.

Az ELENA támogatás igénylésének első lépése a tervezett beruházási program rövid leírása, a várható költségek, a lehetséges finanszírozási módok, valamint a fejlesztés tervezett ütemének számbavételével. 

tovább »

AZ MFK TALÁLT NÉMET KONZORCIUMI PARTNERT A TERMÉSZETTUDOMÁNYI KUTATÓKÖZPONT ANYAG- ÉS KÖRNYEZETKÉMIAI INTÉZETE SZÁMÁRA

2020. 01. 27.

A Magyar Fejlesztési Központ kiemelt feladata, hogy segítse a magyarokat a közvetlen európai uniós források elnyerésében, továbbá, hogy eligazodást nyújtson az uniós pályázatok rendszerében. Az MFK missziójának tekinti a projektfejlesztéssel és konzorciumépítéssel kapcsolatos tanácsadást is, valamint a konzorciumi partnerek felkutatását.

tovább »

ELENA: ENERGIAHATÉKONYSÁGOT CÉLZÓ VILLAMOSHÁLÓZAT- ÉS REGIONÁLIS VASÚTFEJLESZTÉS DÁNIÁBAN

2020. 01. 15.

A dániai Aarhus városa a skandináv országban úttörője lett a mobilitás növelésének és az üvegházhatású gázkibocsátás csökkentésének egy nagyszabású villamoshálózat- és regionális vasútfejlesztési projekt megvalósításával 2013 és 2016/2017 között.

tovább »

Hírek az új LIFE rendelet tervezetről

2020. 01. 13.

A LIFE Bizottság (Szakértői Csoport) Brüsszelben tartott 2019. évi ülésén novemberben az EASME tájékoztatást nyújtott arról, hogyan áll az új LIFE rendelet tervezet elfogadása.

tovább »

Áldott karácsonyt kívánunk!

2019. 12. 17.

tovább »

ELENA: ENERGIATAKARÉKOS „SZUPER-OTTHONOK” AZ ÍRORSZÁGI TIPPERARY MEGYÉBEN

2019. 12. 09.

1,5 millió euró összegű ELENA-támogatás segíti Írországban a Tipperary Energetikai Ügynökséget (Tipperary Energy Agency),hogy előkészítse azokat az energiaauditokat és megvalósíthatósági tanulmányokat, amelyek több száz háztartás modernizációjához vezetnek.

tovább »

ELENA: KÖZÉPÜLETEK ENERGIAHATÉKONYSÁGÁT SZOLGÁLÓ PROJEKT SZLOVÉNIÁBAN

2019. 11. 28.

Az Európai Beruházási Bank 2013-ban kezdett el dolgozni a szlovén fővárossal az energiahatékonysági terveken annak érdekében, hogy Ljubjana az EIB támogatásával korszerűsíthesse a középületek energetikai rendszereit.

tovább »

Az agrárszakma kiválóságai az MFK képzésén

2019. 11. 21.

Az Agárminisztérium kétnapos képzést szervezett november első felében azzal a céllal, hogy a szakma kiválóságai alapos ismerethez jussanak az úgynevezett ERA-NET COFUND pályázatokon való részvétellel kapcsolatban.

tovább »

Erasmus+-program: Az EU több mint hárommilliárd eurót fordít az európai fiatalok külföldi tanulására, illetve képzésére 2020-ban

2019. 11. 21.

Az Európai Bizottság közzétette az Erasmus+-programhoz kapcsolódó 2020. évi pályázati felhívását. 

tovább »

Exportképes K+F+I projektek fejlesztése az Európai Bizottság közvetlen forrásaival

2019. 10. 16.

Az Európai Unió legnagyobb pályázatíró és innovációs finanszírozási tanácsadó vállalata, a PNO Consulting vezetőjének előadása az MFK szervezésében

tovább »

A 2021–2027-es időszakra vonatkozó uniós költségvetés

2019. 10. 15.

Az Európai Tanács október 17–18-i ülésének közeledtével az Európai Bizottság felkéri az uniós állam-, illetve kormányfőket, hogy nyújtsanak politikai iránymutatást, hogy hosszú távú uniós költségvetésről lehessen megállapodni a 2021–2027-es időszakra vonatkozóan. 

tovább »

Hatvannégy magyar pályázat érkezett a 2019-es LIFE pályázati kiírásra

2019. 10. 14.

Hatvannégy magyar – vagy magyar partnert is tartalmazó nemzetközi konzorcium által benyújtott – pályázat érkezett az EASME-hez a 2019-es LIFE pályázati kiírásra.

tovább »

Az MFK ELENA Pont Divíziója

2019. 10. 04.

A Magyar Fejlesztési Központ ELENA Pont Divíziójának célja, hogy az elkövetkező évek során elvégezze az ELENA-elvárásoknak megfelelő projektek beazonosítását, már az előkészítő fázisban konzultációt folytasson a pályázaton indulni szándékozókkal, koordinálja, felügyelje és szakmai segítséget nyújtson a hazai pályázóknak.

tovább »

A LIFE-program a klímaváltozás ellen

2019. 09. 11.

„Ready, steady, green!” – „Vigyázz, kész, zöld!” Megjelent az Európai Bizottság legújabb környezetvédelmi online kiadványa. 

tovább »

Elkészült az MFK tájékoztató honlapjainak mobilverziója

2019. 07. 31.

Augusztus 1-jétől az MFK honlapjai – a Pályázatok Magyarul, a Nyerő Magyarok, a lifepalyazatok.eu és az MFK központi honlapja – kényelmesen elérhetők mobileszközökről is.

tovább »

Változások a közvetlen európai uniós programokban 2021-től

2019. 06. 05.

A 2021 és 2027 közötti időszakban az Európai Bizottság a következő változtatásokat tervezi a közvetlen európai uniós programok rendelkezésére álló keretösszegekkel kapcsolatban.

tovább »

TÁRGYI TUDÁS, GYAKORLATI ISMERETEK, MŰHELYTITKOK: ÍGY LÁTTÁK A RÉSZTVEVŐK AZ MFK KÖZVETLEN BRÜSSZELI FEJLESZTÉSI FORRÁSOKRÓL SZÓLÓ KÉPZÉSÉT

2019. 04. 12.

Lezárult a Magyar Fejlesztési Központ (MFK) képzése (a felnőttképzésről szóló 2013. évi LXXVII. törvény hatálya alá tartozó okleveles képzés, nyilvántartási szám: E-001696/2017/D001), amelynek témája a közvetlen brüsszeli fejlesztési források rendszere, a pályázati követelmények bemutatása, a projektek fejlesztésének és menedzselésének módszertana volt.

tovább »

Hogyan szerezzünk európai uniós támogatást fejlesztési projektjeinkhez?

2019. 04. 10.

A Magyar Fejlesztési Központ Nonprofit Kft. 2019. május 10-én hetedik alkalommal indítja el a felnőttképzésről szóló 2013. évi LXXVII. törvény hatálya alá tartozó képzését (nyilvántartási szám: E-001696/2017/D001). A képzés célja, hogy segítse a magyarok részvételét az Európai Unió által közvetlenül finanszírozott programokban – így a Horizon 2020- és Horizon Europe-programokban –, továbbá, hogy utat nyisson a kutatással, fejlesztéssel és innovációval foglalkozó magyar kkv-k számára a közvetlen uniós pályázatok felé.

tovább »

Megjelentek a 2019. évi LIFE pályázati kiírások!

2019. 04. 09.

Az EASME közzétette a 2019. évi LIFE pályázati felhívásait. Idén a pályázók 400 millió eurót hívhatnak le a LIFE-forrásokon keresztül az éghajlatváltozás elleni küzdelemre, illetve a természet és a környezet védelmére irányuló projektekhez.

tovább »

Felkészülés az Európai Unió jövőbeni finanszírozási lehetőségeinek igénybevételére

2019. 03. 11.

Az Európai Unió finanszírozási struktúrájában jelentős változás fog bekövetkezni a közeljövőben, 2021-től kezdve ugyanis a Horizon 2020-program helyébe lép a Horizon Europe. A közvetlen brüsszeli fejlesztési forrásokra egy új rendszerben lehet majd pályázni, a 100 milliárd eurós támogatási keretösszeget magában foglaló Horizon Europe égisze alatt.

tovább »

Nagy változások a Horizon 2020-programban – az MFK azonban az új rendszernek is mestere lesz

2019. 02. 13.

A Horizon 2020 utolsó két éve változásban fog telni – az unió gyakorlatától eltérően a tesztperiódus a programidőszak végén lesz. A Magyar Fejlesztési Központ szakértői felkészülten várják az új rendszer bevezetését.

tovább »

Márciusban ismét felnőttképzést indít az MFK

2019. 01. 31.

A Magyar Fejlesztési Központ "A közvetlen brüsszeli fejlesztési források logikája és struktúrája" címmel hirdeti meg márciusban induló képzését.

tovább »

Magyarország elnyerte első két LIFE integrált projektjét

2019. 01. 28.

A Magyar Fejlesztési Központ kezdeményezésére létrejött LIFE Önerőalap teszi lehetővé, hogy a nyertes projektek önrészét biztosítsa a kormány.

tovább »

Karácsonyi ajándékok két kárpátaljai óvodának

2018. 12. 23.

Az MFK munkatársai több mint három éve támogatják önkéntes társadalmi felelősségvállalás keretében a kárpátaljai Feketepatak magyar óvodáját. Idén ősztől a szomszédos Verbőc újranyitott óvodáját is „örökbe fogadta" a társaság.

tovább »

Áldott Ünnepeket!

2018. 12. 20.

Áldott karácsonyi ünnepeket, és eredményekben gazdag új esztendőt kívánunk!

tovább »

Nyilatkozatok a Horizon2020 képzésen résztvevőktől

2018. 12. 14.

A Magyar Fejlesztési Központban (MFK) november 9-től december 7-ig zajlott az az államilag elismert oklevelet nyújtó képzés (nyilvántartási szám: E-001696/2017/D001), amelynek témája a közvetlen európai uniós források megszerzésére irányuló, elsősorban Horizon 2020-pályázatok fejlesztése volt.

tovább »

A SIKER TITKA A GONDOLKODÁSMÓDBAN REJLIK

2018. 12. 07.

December 7-én vehették át okleveleiket Kiss Antal ügyvezetőtől azoknak a kutatással, fejlesztéssel és innovációval foglalkozó magyar kis- és középvállalkozásoknak, illetve nagyvállalatoknak a képviselői, akik sikeresen elsajátították a Horizon 2020 pályázatok fejlesztésének kulisszatitkait

tovább »

MIÉRT VEGYEN RÉSZT ÖN IS AZ MFK KÉPZÉSÉN?

2018. 12. 05.

A kutatással, fejlesztéssel és innovációval foglalkozó magyar kis- és középvállalkozások képviselői megosztották gondolataikat az MFK-nak a közvetlen európai uniós források megszerzésére irányuló, a H2020 pályázatokat ismertető képzésén való részvételükkel kapcsolatban.

tovább »

Hogyan szerezzünk támogatást európai dimenziójú kutatási projektjeinkhez?

2018. 11. 26.

Miért vegyen részt Ön is az MFK képzésén? Beszélgetsek a "Hogyan szerezzünk támogatást az európai dimenziójú kutatási projektjeinkhez?" című tanfolyam résztvevőivel

tovább »

CSÚCSTECHNOLÓGIÁS MOBILITÁSI ESZKÖZ LÁTÁSSÉRÜLTEKNEK

2018. 11. 23.

A Magyar Fejlesztési Központ segítette az EVA nemzetközi piacra jutását célzó H2020 projekt fejlesztését

tovább »

Hogyan szerezzünk támogatást az európai dimenziójú kutatási projektjeinkhez?

2018. 11. 12.

A Magyar Fejlesztési Központ (MFK) november 9-től öt héten keresztül ismét megtartja államilag elismert oklevelet nyújtó képzését.

tovább »

Folytatódik az MFK és az EIB stratégiai együttműködése

2018. 10. 18.

Az Európai Beruházási Bank közvetlen finanszírozású termékeivel fejlődhetnek a magyar vállalkozások – Magyarországon az EIB InnovFin tanácsadói szolgáltatása

tovább »

Több mint egymilliárd forint energiahatékonyságra az MFK vezette konzorcium közreműködésével

2018. 10. 10.

Vissza nem térítendő projektfejlesztési támogatás érkezik az Európai Beruházási Banktól hat megyei jogú város energiahatékonysági beruházásának előkészítésére.

tovább »

A Horizon 2020-program logikája és struktúrája

2018. 09. 28.

A Magyar Fejlesztési Központ Nonprofit Kft. 2018. november 9-én újra elindítja akkreditált, a felnőttképzésről szóló 2013. évi LXXVII. törvény hatálya alá tartozó, okleveles képzését.

tovább »

Az MFK ismét nemzetközi pályázat konzorciumvezetője lett

2018. 09. 19.

Az uniós energetikai pályázat a nyugat-balkáni térség villamosenergia-ellátásának modernizációjához járulhat hozzá.

tovább »

3 MILLIÓ EURÓS BERUHÁZÁS SZÜLETIK AZ MFK KEZDEMÉNYEZÉSÉBŐL

2018. 07. 30.

Az Európai Unió által meghirdetett Horizon 2020 kutatási és innovációs program keretében valósul meg az észak-svédországi Boden városában az a magyar innovációra épülő beruházás, amelynek célja, hogy az egyik leghatékonyabb környezetbarát adatközpont jöjjön létre a valaha létesítettek közül.

tovább »

ÍGY KÉSZÜL A MESÉS MAGYAROK AZ EU-BAN SOROZAT

2018. 05. 23.

A közelmúltban rendezték meg az Európai Ifjúsági Nagy Károly-díj (European Charlemagne Youth Prize) átadó ünnepségét, amelyen a „Mesés Magyarok az EU-ban" című, gyermekek számára kigondolt és folyamatosan új történetekkel bővülő mesesorozat képviselte Magyarországot.

tovább »

Magyar mesék az Európai Parlamentben

2018. 05. 07.

A Mesés Magyarok az EU-ban című sorozat képviseli Magyarországot 2018-ban az Európai Ifjúsági Nagy Károly-díjért (European Charlemagne Youth Prize) folytatott versenyen.

 

tovább »

A Mesés Magyarokat jelölték az Európai Ifjúsági Nagy Károly-díjra

2018. 04. 17.

A Mesés Magyarok az EU-ban című mesesorozat a nyeromagyarok.eu-n bemutatott, közvetlen európai uniós programok pályázatain nyertes projekteket dolgozza fel a gyerekek számára is érthetően.

tovább »

INNOVÁCIÓ-FINANSZÍROZÁS A GYAKORLATBAN - ELŐKÉSZÍTŐ TANÁCSKOZÁS

2018. 04. 05.

Sikerrel zárult április 5-én az InnoV4 konferencia, amelyet a Magyar Fejlesztési Központ (MFK) szervezett az innováció menedzsment, valamint a projektmenedzsment és finanszírozás témakörében.

tovább »

INNOV4 KONFERENCIA AZ MFK SZERVEZÉSÉBEN

2018. 04. 03.

Vazil Hudáknak, az Európai Beruházási Bank alelnökének a védnökségével a Magyar Fejlesztési Központ (MFK) szervezésében kerül sor április 5-én a dobogókői Walden Hotelben az InnoV4 konferenciára.

tovább »

SIKERREL ZÁRULT AZ MFK HORIZON 2020 KÉPZÉSE

2018. 03. 26.

Sikerrel zárult a Magyar Fejlesztési Központ öt alkalomból álló akkreditált képzése. A kurzus célja az volt, hogy megismertesse a kutatás-fejlesztéssel és innovációval foglalkozó kis- és középvállalkozókat az Európai Unió Horizon 2020 (H2020) keretprogramjának a logikájával és felépítésével

tovább »

SPANYOL PÁLYÁZATÍRÓ PARTNERÜNK IS SEGÍTI A MAGYAR KKV-K SIKERÉT!

2018. 03. 13.

Március 12-én a Magyar Fejlesztési Központ öt hetes Horizon 2020 Programról szóló képzésének harmadik alkalmával az Inspiralia, spanyol pályázatíró partnerünk is képviselte magát JORGE SOTELO projektmenedzser személyében.

tovább »

Újabb három napos akkreditált képzést tart az MFK

2018. 03. 05.

Már több mint 100-an vehették át tanúsítványukat az MFK akkreditált képzésén!

tovább »

MFK-EMMI egyeztetés a közvetlen forrásokról

2018. 03. 02.

Egyeztetésre került sor az MFK és az EMMI képviselői között, a közvetlen brüsszeli források felhasználásának lehetőségéről.

tovább »

MVM – MFK konferencia és szakmai nap

2018. 02. 28.

Ma délelőtt a Magyar Fejlesztési Központ az MVM Zrt. székházában tartott konferenciát közvetlen brüsszeli forrásokról, kiemelten a Horizon 2020 Program azon lehetőségeiről, melyeket az MVM az MFK segítségével előreláthatóan meg tud majd valósítani.

tovább »

NYILVÁNOS KONZULTÁCIÓ AZ UNIÓS ALAPOKRÓL 4.

2018. 02. 27.

Az Európai Bizottság nyilvános konzultációt tart a 2021-től induló többéves költségvetési ciklusára vonatkozó kutatás-fejlesztési keretprogram (FP9, Framework Programme 9) célkitűzéseivel összefüggésben. Az uniós polgárok 2018. március 8-ig mondhatják el véleményüket.

tovább »

H2020 KÉPZÉS AZ MFK-BAN

2018. 02. 27.

„Hogyan szerezzünk támogatást az európai dimenziójú kutatási projektjeinkhez? A Horizon 2020 logikája és struktúrája" címmel a Magyar Fejlesztési Központ Nonprofit Kft. elindította akkreditált képzését Budapesten.

tovább »

NYILVÁNOS KONZULTÁCIÓ AZ UNIÓS ALAPOKRÓL 3.

2018. 02. 26.

Az Európai Bizottság nyilvános konzultációt tart a 2021-től induló többéves költségvetési ciklusára vonatkozó kutatás-fejlesztési keretprogram (FP9, Framework Programme 9) célkitűzéseivel összefüggésben. Az uniós polgárok 2018. március 8-ig mondhatják el véleményüket.

tovább »

EURÓPAI KONZULTÁCIÓ, AVAGY MIRE KÖLTSÜNK 100 MILLIÁRD EURÓT

2018. 02. 14.

Bizonyára keveseknek adatik meg az életben, hogy beleszólásuk legyen abba, mire költsön el egy közösség 100 milliárd euró (azaz 31 190 milliárd forintnyi) összeget. Most azonban mi magyarok is élhetünk ezzel az európai demokratikus jogunkkal: véleményt nyilváníthattunk, és alakíthatjuk az unió fejlesztési terveit!

tovább »

NYILVÁNOS KONZULTÁCIÓ AZ UNIÓS ALAPOKRÓL 2.

2018. 02. 13.

Az Európai Bizottság nyilvános konzultációt tart a 2021-től induló többéves költségvetési ciklusára vonatkozó kutatás-fejlesztési keretprogram (FP9, Framework Programme 9) célkitűzéseivel összefüggésben. Dr. Erdő Sándor, az Erdő Pharma Kft. képviseletében a magyar KKV szektor egyik szereplőjeként, valamint a H2020 program „Egészség, demográfiai változások és jólét" bizottságának nemzeti szakértőjeként fejtette ki véleményét.

tovább »

NYILVÁNOS KONZULTÁCIÓ AZ UNIÓS ALAPOKRÓL 1.

2018. 02. 08.

Az Európai Bizottság nyilvános konzultációt tart a 2021-től induló többéves költségvetési ciklusára vonatkozó kutatás-fejlesztési keretprogram (FP9, Framework Programme 9) célkitűzéseivel összefüggésben. Az uniós polgárok 2018. március 8-ig mondhatják el véleményüket.

tovább »

ERASMUS+ Sport Infónap, MFK részvétellel

2018. 02. 06.

Az ERASMUS+ Sport Infónapra február 6-án a Tempus Közalapítvány szervezésében került sor.

tovább »

KÉPZÉS BUDAPESTEN - A H2020 LOGIKÁJA ÉS STRUKTÚRÁJA

2018. 02. 06.

A Magyar Fejlesztési Központ Nonprofit Kft. akkreditált képzést szervez azzal a céllal, hogy a magyar kutatással, fejlesztéssel és innovációval foglalkozó kkv-k számára utat nyisson a közvetlen uniós források felé.

tovább »

Az európai kutatás-fejlesztés jövője: Mondjon véleményt az FP9-ről!

2018. 01. 31.

Az Európai Unió napirendre tűzte a következő, 2021-től induló többéves költségvetési ciklusára vonatkozóan a kutatás-fejlesztési keretprogram (FP9, Framework Programme 9) feltételeinek a meghatározását. A kutatás-fejlesztési program minden eddigi forrásnál többet, várhatóan 100 milliárd EUR keretösszeget fog tartalmazni.

tovább »

„Új lehetőségek EU forrásokkal” – Ismét képzést szervez az MFK

2018. 01. 25.

Március 5. és 7. között ismét sor kerül a Magyar Fejlesztési Központ (MFK) által, a tavaly ősszel 3 alkalommal nagy sikerrel megrendezett képzésre, amelynek címe: „Új lehetőségek EU forrásokkal".

tovább »

KARÁCSONYI AJÁNDÉKOK A FEKETEPATAKI ÓVODÁSOKNAK

2017. 12. 22.

Idén karácsonykor is mosolyt csalhattunk a fehérpataki és verbőci óvodások arcára.

tovább »

BOLDOG ÜNNEPEKET!

2017. 12. 21.

Boldog Ünnepeket kíván az Magyar Fejlesztési Központ minden kedves jelenlegi és leendő partnerének.

tovább »

BRÜSSZELI TANULMÁNYÚT

2017. 12. 15.

Első alkalommal rendezték meg 2017 novemberében a Magyar Fejlesztési Központ (MFK) akkreditált képzését „Új lehetőségek EU forrásokkal - Bevezetés az EU-s források igénylésének és felhasználásának rendszerébe az egyéni környezet és életminőség javítása tükrében" címmel.

tovább »

MOST ÉLSZ EGYESÜLET – MFK EGYÜTTMŰKÖDÉS

2017. 12. 08.

2017. december 7-én megbízási szerződést írt alá a Magyar Fejlesztési Központ ügyvezető igazgatója, Kiss Antal és a Most Élsz Egyesület elnöke, Farkas Árpád.

tovább »

150 NYERŐ MAGYAR 27,5 MILLIÁRD FORINT

2017. 12. 08.

A Nyeromagyarok.eu-n élesedett a 150. feldolgozott magyar nyertes projektjének története.

tovább »

MEGYEI KLÍMAVÉDELMI KONFERENCIÁN AZ MFK

2017. 12. 01.

Második alkalommal rendeztek a tárgyban konferenciát a megyeszékhelyen.

tovább »

EREDMÉNYESEN ZÁRULTAK AZ MFK KÉPZÉSEI

2017. 11. 30.

November 29-én, tegnap fejeződött be a Magyar Fejlesztési Központ utolsó, harmadik csoportjának képzése.

tovább »

RENDKÍVÜLI ÉRDEKLŐDÉS AZ MFK KÉPZÉSEIN

2017. 11. 28.

Tegnap megkezdődött az idei év harmadik akkreditált felnőttképzése a Magyar Fejlesztési Központ szervezésében. Az eddigi legnagyobb létszámú csoport 42 főből állt.

tovább »

MFK FELNŐTTKÉPZÉS

2017. 11. 23.

Sikeresen zárult az MFK felnőttképzésének második három napos turnusa.

tovább »

MFB-EIB-MFK kooperáció Luxemburgban

2017. 11. 23.

A tegnapi napon, november 22-én Werner Hoyer úrral, az Európai Beruházási Bank elnökével találkozott Luxemburgban Kiss Antal, a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium miniszteri biztosa, az Magyar Fejlesztési Központ ügyvezető igazgatója.

tovább »

Sikerrel zárult az MFK első akkreditált képzése

2017. 11. 17.

Megrendeztük, és november 15-én délután sikeresen befejeződött a Magyar Fejlesztési Központ első felnőttképzése.

tovább »

Tapasztalat és fiatalos lendület

2017. 11. 13.

A Magyar Fejlesztési Központ akkreditált képzése megkönnyíti a hozzáférést a közvetlen európai uniós forrásokhoz

Megkezdődött a Magyar Fejlesztési Központ (MFK) a közelmúltban akkreditált, „D" kategóriájú képzésének első sorozata.

tovább »

Magyar–dél-koreai megállapodás az MFK közbenjárásával

2017. 11. 13.

Október 24-én került sor arra az eseményre, ahol az ArchEnerg Klaszter tagjai, és annak vezetősége találkozhatott a dél-koreai KEPCO Kutatóintézet delegációjával.

tovább »

Szatmárnémetiben az MFK

2017. 11. 13.

Három napos szakmai konferenciát tartottak Hatékony politikai kommunikáció helyi szinten címmel Szatmárnémetiben 2017. november 10-12-ig.

tovább »

Pályázati dömping magyar nyelven: MFK – www.palyazatokmagyarul.eu

2017. 11. 09.

Az Európai Unió a közvetlen brüsszeli források újabb csomagját nyitotta meg a tagállamok számára; folyamatosan jelennek meg az MFK pályázatkereső weboldalán a Horizon 2020 Program tematikus kiírásai magyar nyelven.

tovább »

Horizon 2020: a legfontosabb az innovatív szemléletű projekt

2017. 11. 09.

Bózsik András Pál, a Magyar Fejlesztési Központ igazgatóhelyettese interjút adott az MTVA Profit 7 című magazinjának.

tovább »

MFK – Tisza ETT együttműködés

2017. 10. 30.

A Tisza Korlátolt Felelősségű Európai Területi Társulás bemutatkozó fórumát tartotta október 27-én, pénteken Kisvárdán.

tovább »

Akkreditált képzés az MFK-ban

2017. 10. 26.

A tavalyi évben több, nagy érdeklődésre számot tartó tájékoztatót tartottak a Magyar Fejlesztési Központ szakértői hazai és határon túli magyarok számára.

tovább »

Hat helyszínen tájékoztatott az MFK az önkormányzatok pályázati lehetőségeiről

2017. 10. 18.

Az „Önkormányzati fejlesztések figyelemmel kísérése II.” című, kiemelt projekt keretében megrendezésre kerülő II. regionális konferenciasorozat zárónapját október 17-én tartották Szolnokon.

tovább »

Mélyülő együttműködés az EIB-vel

2017. 10. 05.

Kiss Antal miniszteri biztos (NFM), ügyvezető igazgató (MFK) meghívására Vazil Hudák, az EIB alelnöke a tervezettnél egy nappal korábban érkezett Budapestre.

tovább »

Az MFK tájékoztat az önkormányzatok uniós pályázati lehetőségeiről

2017. 10. 05.

Második regionális konferenciasorozatát rendezte meg Esztergomban és Kecskeméten a Belügyminisztérium Önkormányzati Helyettes Államtitkárság Önkormányzati Koordinációs Irodája.

tovább »

Országok uniója vagy polgárok közössége?

2017. 10. 04.

A Magyar Idők 2017. szeptember 20-ai, szerdai számában jelent meg Kiss Antal miniszteri biztos, az MFK ügyvezető igazgatójának alábbi publicisztikája.

tovább »

Az MFK konzorcium­vezetésével adták be az első LIFE integrált projektkoncepciót klímapolitikai tématerületen

2017. 09. 26.

A Magyar Fejlesztési Központ Nkft. tanácsadói, dr. Kiss Patrícia és Nina Okulova 2017. szeptember 26-án délután nyújtották be az első magyarországi LIFE integrált projektkoncepciót klímapolitikai tématerületen, Brüsszelben az EASME székházában.

tovább »

1000 nap, milliónyi siker

2017. 09. 22.

A közvetlenül pályázható európai uniós programokon az elmúlt két évben ugrásszerűen megnőtt a beadott és nyertes magyar pályázatok száma. 2014-ben a Magyar Kormány azzal a céllal hozta létre a Magyar Fejlesztési Központ Nonprofit Kft.-t (MFK), hogy segítse a magyar nemzeti közösséget a közvetlen uniós források elnyerésében. Az alapítás óta eltelt 1000 nap, a kormányzati cél megvalósulását a társaság tevékenységének eredményszámai igazolják.

tovább »

Mobilizált közvetlen uniós források

2017. 09. 21.

A Magyar Fejlesztési Központ legújabb szolgáltatásaként szeptember 22-től Android platformon futtatható mobilalkalmazás segíti a felhasználókat a közvetlen európai uniós forrásokat biztosító pályázatokra való felkészülésben. Az alkalmazás segítségével egy felületen érhetők el a Pályázatok Magyarul weboldalon közzétett valamennyi nyitott pályázati kiírás, a Magyar Fejlesztési Központ legfontosabb hírei, valamint a Nyerő Magyarok online magazin írásai.

tovább »

Képmás másképp

2017. 09. 04.

Portréfilm Kiss Antalról

Kiss Antal miniszteri biztosról, a Magyar Fejlesztési Központ ügyvezető igazgatójáról tekinthetnek meg egy rövid filmet.

tovább »

Milliárdok az innovációiparnak

2017. 09. 01.

Folytatódik az Inspiralia és a Magyar Fejlesztési Központ együttműködése

Két napig ismét a Horizon 2020-pályázatok menedzselésével foglalkozó Inspiralia-csoport képviselőjével, Jorge Sotelóval találkozhattak a Kárpát-medencei pályázó cégek.

tovább »

EIB – újabb ELENA-k az MFK-val?

2017. 08. 29.

Andreas Piontek, az Európai Beruházási Bank (EIB) luxemburgi energetikai szakértője és Kiss Antal miniszteri biztos, az Magyar Fejlesztési Központ (MFK) ügyvezetője 2017. augusztus 28-án a magyarországi ELENA-projektek helyzetéről folytatott tárgyalást.

tovább »

MFK: a Figyelő is felfigyelt…

2017. 07. 27.

tovább »

Ki nyer ma? – Pályázatok, projektek, sikerek közvetlen közösségi forrásból

2017. 07. 12.

Ki nyer ma? – Pályázatok, projektek, sikerek közvetlen közösségi forrásból címmel Sárközi Johanna, a Magyar Fejlesztési Központ igazgatói megbízottja tartott előadást Királyhelmecen.

tovább »

LIFE pályázatíró tréning

2017. 06. 22.

A mai napon az MFK és konzorciumi partnerei Life pályázatíró tréninget tartottak Dobogókőn, melyre igen nagy létszámban érkeztek a téma iránt érdeklődők az ország számos pontjáról.

tovább »

Kárpátalja–MFK–Európa

2017. 06. 08.

A spanyol projetkfejlesztő céggel történt sikeres ungvári látogatásunk után Kiss Antal miniszteri biztos, ügyvezető igazgató a Geotermika LLC igazgatójával, Mikunov Volodymyr úrral írt alá szerződést.

tovább »

Együttműködés az Ungvári Egyetemmel

2017. 05. 24.

Kiss Antal miniszteri biztos, az MFK ügyvezető igazgatója az Ungvári Egyetemen folytatott megbeszélést Volodymyr Smolanka rektor úrral, Fera Sándor professzor úrral és Kosztenkó Jenő dékán úrral, majd a Fogorvosi Kar fakultásán tett látogatást.

tovább »

Ötletek – sikerre kódolva

2017. 03. 31.

Interjú Bózsik András Pál igazgatóhelyettessel

Magyarországon sok a jó innováció, a kreatív találmány, azonban ezek közül kevés az, amelyik eljut a szabadalomig, sőt a hasznosításig.

tovább »

Budapest, Luxemburg, London

2017. 03. 30.

A sikeres luxemburgi EIB megbeszélést követően Londonban, az EBRD központjában fogadta ma Kiss Antal miniszteri biztost Hargitai Zsuzsanna.

tovább »

Kinyíltak az EIB kapui a Kaposgrid előtt!

2017. 03. 29.

Kiss Antal miniszteri biztos Luxemburgban találkozott az Európai Befektetési Bankban az ELENA-csoportvezetőkkel és -tanácsadókkal, áttekintve a két beadott magyar pályázatot.

tovább »

Geotermikus energia felhasználásnak lehetőségei Kárpátaljával

2017. 03. 27.

Kiss Antal miniszteri biztos, a Magyar Fejlesztési Központ ügyvezető igazgatója találkozott Vologyimir Csubirkóval, a VI. összehívású Kárpátaljai Megyei Tanács elnökével, Tsebrenko Vladimirral, a „Geotermika"" vezetőjével, aki egyben a „Transbut"" elnöke, és Mikunov Volodymyrral, az Italcominvest S.r.l. képviselőjével.

tovább »

„A spanyol KKV-k sikeressége a Horizon2020 Programban a megtett hatalmas erőfeszítésnek és a kitartásnak köszönhető” – beszámoló az Inspiralia napokról

2017. 03. 27.

Tanulságos két nappal gazdagodott a magyar pályázó közönség, hála Gema Martín és Jorge Sotelo látogatásának, akik a madridi Inspiralia, újtermék-fejlesztéssel, Horizon2020 pályázatok menedzselésével és innovációval foglalkozó cég képviseletében tartottak pályázati tanácsadást a Magyar Fejlesztési Központban, 2017. március 7-8-án. A találkozó végén megkértük a két szakembert, hogy összegezzék tapasztalataikat.

tovább »

Erősödő németországi kapcsolatok

2017. 03. 23.

A Magyar Fejlesztési Központ vendége volt Sebastian Rösner, (Europaisches Informationszentrum – Europe Direct Network) Németország első európai ügyeket érintő egyesületének európai referense.

tovább »

Innováció felsőfokon

2017. 03. 16.

HungaroLux Light Kft. vezette konzorcium (Szent István Egyetem, Budapesti Műszaki Egyetem, valamint a Lightning Lab, akkreditált fénytechnológiai labor) tagjai látogattak el a Magyar Fejlesztési Központba.

tovább »

Felnyitottuk Békéscsaba szemét!

2017. 03. 16.

Békéscsaba gazdasága a közvetlen uniós források tükrében

A Magyar Fejlesztési Központ (MFK) projektfejlesztési csapata Békéscsabára látogatott helyi meghívásra abból a célból, hogy értékes információkat adjon át az érdeklődőknek a közvetlen európai uniós források rendszeréről.

tovább »

Európa legjobbjaitól tanulhatnak a magyar cégek

2017. 03. 07.

Európa egyik legnagyobb projektfejlesztő és pályázatíró cégének, az Inspiraliának munkatársai látogattak el két napra (2017. március 7-8.) a Magyar Fejlesztési Központba.

tovább »

Két új győzelem az MFK munkájának köszönhetően

2017. 03. 06.

A Magyar Fejlesztési Központ segítségével épített konzorciumok közül kettő, amely kárpát-medencei résztvevőt is tömörít, kétlépcsős pályázat második szintjére jutott.

tovább »

Az Év Turisztikai Attrakciójától érkeztek vendégeink

2017. 02. 23.

A RepTár, Szolnok város repülőmúzeumának vezetői, Marsi Gabriella, Kovács Ákos és Tomasz Jaskólski voltak ma a Magyar Fejlesztési Központ vendégei.

tovább »

Helyzetbe hozzuk a hazai pályázókat!

2017. 02. 14.

Az MFK kezdeményezte a LIFE integrált és hagyományos projektek megvalósításához szükséges költségvetési feltételek megteremtéséről szóló előterjesztést, amelyről a Kormány 1072/2017. (II. 10.) Korm. határozata a napokban jelent meg. Az MFK ügyvezető igazgatóját, Kiss Antalt kérdeztük.

tovább »

Magyarország első ELENA-támogatású projektje!

2017. 02. 14.

Az Európai Bizottság a mai nappal elfogadta a PROTHEUS SMART GRID PROJECT FOR URBAN E-MOBILITY-t.

;">Az Európai Bizottság a mai nappal elfogadta a PROTHEUS SMART GRID PROJECT FOR URBAN E-MOBILITY-t.

tovább »

5 milliárd forint környezetvédelemre – MFK-kezdeményezésre

2017. 02. 13.

Megjelent a Magyar Közlönyben a Kormány határozata a LIFE integrált és hagyományos projektek megvalósításához szükséges költségvetési feltételek megteremtéséről.

tovább »

Az MFK Szegeden

2017. 02. 09.

A Magyar Fejlesztési Központ egyik szegedi központú stratégiai partnerének meghívására Bózsik András Pál igazgatóhelyettes (MFK) a Csongrád Megyei Kereskedelmi Kamara rendezvényén tartott előadást.

tovább »

LIFE önerő-alap MFK-kezdeményezésre

2017. 02. 07.

Kormányhatározat született a LIFE integrált és hagyományos projektek megvalósításához szükséges költségvetési feltételek megteremtéséről.

tovább »

MFK–NEG Zrt: újabb sikeres együttműködés

2017. 02. 06.

Az EIB (European Investment Bank - Európai Beruházási Bank) alelnöke, Vazil Hudák által vezetett hat fős delegáció látogatása után a Magyar Fejlesztési Központ és a Magyar Fejlesztési Bank között is szorosabb együttműködés indult el.

tovább »

MFK-sikerek – Oktatási együttműködés az EU-val: futószalagon a kárpát-medencei szervezetek

2017. 02. 06.

A Magyar Fejlesztési Központ projektfejlesztési csapatának egy nagy nemzetközi konzorciumba sikerült bejuttatnia egy magyarországi egyetemet, egy általános- és középiskolát, valamint egy nonprofit szervezetet.

tovább »

Folytatjuk az állami stratégiai vállalatokkal való együttműködést

2017. 02. 06.

Folytatjuk az állami stratégiai vállalatokkal való együttműködést, melynek célja, hogy a közvetlen brüsszeli forrásokkal kapcsolatos tudásunkat és kapcsolatrendszerünket közösen minél hatékonyabban kihasználjuk.

tovább »

Hasznosítható katalán tudás

2017. 01. 27.

Szoros együttműködés az Atekneával a jövőbeli hatékony magyarországi és kárpát-medencei pályázati együttműködés és konzorciumépítés érdekében.

tovább »

Spanyol sikerek nyomában

2017. 01. 26.

Kiss Antal miniszteri biztos, a Magyar Fejlesztési Központ Nonprofit Kft. ügyvezető igazgatója 2017. január 26-án Madridban találkozott Carmen Velával és Alfredo Sánchezzel.

tovább »

Bizonyíték, nem ígéret

2017. 01. 23.

100 nyerő magyar több mint 20 milliárdot hozott Magyarországra!

A Magyar Fejlesztési Központ Nyerő Magyarok stábja a mai napon tette közkinccsé századik projektjét a nyeromagyarok.eu oldalon.

tovább »

Szőlőőr az MFK-ban!

2017. 01. 20.

A Horizon 2020 SME Instrument Program fázis-2 egyik nyertese, Árendás Csaba kereste fel a Magyar Fejlesztési Központot.

tovább »

Látogatás Varsóban

2017. 01. 10.

Kiss Antal miniszteri biztos, a Magyar Fejlesztési Központ Nonprofit Kft. ügyvezető igazgatója 2017. január 10-én Varsóban találkozott Adam Hamryszczakkal, a lengyel Fejlesztési Minisztérium államtitkár-helyettesével.

tovább »

Az EIB elismerése az MFK-nak felér egy lovaggá ütéssel

2016. 12. 16.

Új szintre lépett a Magyar Fejlesztési Központ

Az Európai Beruházási Bank (EIB) újonnan kinevezett regionális ügyekért felelős alelnöke, Vazil Hudák munkalátogatásra érkezett Budapestre december 15-én. Találkozott többek között a Magyar Fejlesztési Központ Nonprofit Kft. (MFK) ügyvezető igazgatójával, Kiss Antal miniszteri biztossal.

tovább »

Az M1 Ma reggel műsorának vendége volt Kiss Antal ügyvezető igazgató

2016. 12. 16.

Az M1 Ma reggel című műsorának vendége volt 2016. december 16-án Kiss Antal, a Magyar Fejlesztési Központ Nonprofit Kft. (MFK) ügyvezető igazgatója.

tovább »

Aki nem lő kapura, az sosem nyer!

2016. 12. 15.

;">Kiemelkedő eredményeket ért el 2016-ban a Magyar Fejlesztési Központ Nonprofit Kft

Magyarország 2004-es EU csatlakozása óta soha nem volt még akkora érdeklődés a közvetlen európai uniós programok pályázatai iránt, mint 2016-ban – a kormány által létrehozott Magyar Fejlesztési Központ tevékenységének is köszönhetően.

A magyar emberek kezdik felfedezni, hogy aki nem pályázik, az nem is fog nyerni, sportos hasonlattal élve, aki nem lő kapura, az sosem nyer. Az MFK elért eredményei ezt erősítik meg.

tovább »

„Jövő megoldásai” információs napot rendeztek

2016. 11. 23.

A LENERG Energiaügynökség Nonprofit Kft és az INNOVA Észak-Alföld Nonprofit Kft. idén első alkalommal közösen rendezte meg a Jövő megoldásai elnevezésű, kifejezetten az önkormányzatok, egyetemi kutatók, kutatócsoportok és a gazdasági szereplők számára kialakított információs napját.

tovább »

Smart Future Forum 2016

2016. 11. 23.

Az Okos Jövő Innovációs Klaszter idén is, október 20-án megrendezte nagy sikerű kétnapos konferenciáját, a Smart Future Forumot, ezúttal Visegrádon.

tovább »

Kolozsvári Román–Magyar Üzleti Fórum

2016. 11. 14.

Kiss Antal ügyvezető igazgató (MFK), miniszteri biztos a kolozsvári Román-Magyar Üzleti Fórumon bemutatta az EU adta közvetlen forráslehetőségeket.

tovább »

Újabb szakmai út: Németország is üdvözölte az MFK sikereit

2016. 11. 08.

Kiss Antal, a Magyar Fejlesztési Központ vezetője, miniszteri biztos berlini tárgyalásainak első találkozóján Sebastian Rösnerrel egyeztetett, aki a közös, Németország első európai ügyeket érintő egyesületének európai referense.

tovább »

Brüsszeli találkozó

2016. 10. 20.

Nagy Zoltán brüsszeli nagykövet úrral tartott közös koordinációs ülés után az Európai Parlamentbe látogattak szakmai találkozóra az MFK képzésein résztvevő határon túli magyar projektmenedzserekkel.

;">Nagy Zoltán brüsszeli nagykövet úrral tartott közös koordinációs ülés után az Európai Parlamentbe látogattak szakmai találkozóra az MFK képzésein résztvevő határon túli magyar projektmenedzserekkel.

tovább »

Elismerés portugál partnereinktől – lisszaboni látogatás

2016. 10. 20.

A Magyar Fejlesztési Központ vezetője és munkatársai Portugáliába utaztak az uniós forrásokkal kapcsolatos tapasztalatcsere céljából. Első nap remek hangulatú találkozón vettek részt Lisszabonban az Erasmus + igazgatójával, Joana Mira Godinho-val, melyen az Erasmus Sport pályázati lehetőségeiről is tárgyaltak.

tovább »

Magyar-szlovák konferencia

2016. 10. 17.

Október elején Révkomáromban tartották meg a Kis- és középvállalkozások támogatása című konferenciát, melyet a Magyar-Szlovák Kereskedelmi és Iparkamara szervezett.

tovább »

Felhívás a LIFE Magyarország című fotópályázatra

2016. 09. 27.

A www.lifepalyazatok.eu fotópályázatot hirdet „Life Magyarország” címmel.
(fotó: Muray Gábor)

tovább »

Újabb képzést tartott az MFK

2016. 09. 07.

Szeptember 5-től 7-ig ismét „Tanulj, pályázz, nyerj!” képzést tartottak a Magyar Fejlesztési Központ szakemberei határon túli cég- és intézményvezetőknek. A résztvevők Kárpátaljáról, Felvidékről, Vajdaságból, Muravidékről és Erdélyből érkeztek. A háromnapos tréninget Kiss Antal ügyvezető igazgató, miniszteri biztos nyitotta meg, aki pozitív hozzáállásra, kreatív gondolkodásra és bátor pályázásra buzdította a jelenlévőket.

tovább »

Magyarország tortája 2016

2016. 08. 04.

Szó Gellérté 2016-ban is az év „országtortája”. Egyedülálló a salgótarjáni cukrász sikere: kétszer, sőt, két egymást követő évben nyerte meg a Magyarország tortája címet!

tovább »

Már egy évesek vagyunk!

2016. 08. 02.

Egy éve indult útnak a nyeromagyarok.eu oldal és a Nyerő Magyarok Facebook-oldal.

tovább »

Van B-terv: tanulj, pályázz, nyerj!

2016. 07. 15.

Az MFK szakértői ismét második szintű tréninget tartottak július 11-13. között Dobogókőn.

tovább »

Túl az 5000-en!

2016. 07. 12.

Nagy öröm számunkra, hogy ma reggel a Pályázatok Magyarul közösségi oldalunk átlépte az ötezer kedvelői számot!

tovább »

Háromnapos továbbképzés Dobogókőn

2016. 06. 29.

Az MFK szakértői második szintű tréninget tartottak az elmúlt három napban Dobogókőn.

tovább »

LIFE-workshop Dobogókőn

2016. 06. 23.

Immár második alkalommal szervezte meg a Magyar Fejlesztési Központ, a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium és a Földművelésügyi Minisztérium közösen a Life Program magyarországi workshopját.

tovább »

Az MFK a beregszászi Rákóczi-főiskolán

2016. 06. 23.

">http://www.karpatalja.ma/…/az-unios-forrasok-rendszererol-…/

">http://www.karpataljalap.net/?q=2016/06/22/tanulj-palyazz-nyerj

tovább »

Interjú Kiss Antallal a Portfolióban

2016. 06. 22.

„Magyarország számára kulcsfontosságú, hogy megismerje a közvetlen uniós források rendszerét és megtanulja, hogyan lehet ezeket felhasználni. Ezért hozta létre a Kormány a Magyar Fejlesztési Központot.”

tovább »

Erdélyi hír az MFK-ról

2016. 06. 20.

A közvetlenül Brüsszelből megpályázható pénzforrásokról tartott tájékoztató rendezvényt múlt pénteken a nagyváradi várban a Magyar Fejlesztési Központ. (A cikk szerzője Papp István, megj. Bihari Napló.)

tovább »

Élenjáró eredmény a pályázásban – egyedülálló újcirkuszi produkció

2016. 06. 17.

A Magyar Fejlesztési Központ és a Mixdoor projekt megvalósítói közös sajtótájékoztatót tartottak 2016. június 17-én, Budapesten.

tovább »

LIFE infónap Dobogókőn

2016. 06. 14.

A Nemzeti Fejlesztési Minisztérium, a Földművelésügyi Minisztérium és a Magyar Fejlesztési Központ konzorciumban nyert a LIFE kapacitásfejlesztési pályázaton. Ennek keretében rendeztek LIFE információs napot Dobogókőn.

tovább »

Rendkívüli érdeklődés Felvidéken

2016. 06. 09.

A Magyar Fejlesztési Központ szakemberei előadássorozatuk harmadik állomásaként Párkányban és Királyhelmecen tartották meg a Tanulj, pályázz, nyerj! című információs napokat.

tovább »

Interjú Feketepatakról

2016. 06. 06.

Az MFK munkatársa, Gadácsi János készített interjút a feketepataki óvoda igazgatónőjével, néhány óvodással és az MFK két kolleganőjével.

tovább »

Délvidéki hír az MFK-ról

2016. 06. 06.

A VajdaságMA hírportál beszámolóját olvashatják a Magyar Fejlesztési Központ képzéséről.

tovább »

Feketepatak-Verbőc – az MFK örökbefogadott óvodája

2016. 06. 03.

A kárpátaljai Nagyszőlősi járáshoz tartozó két település, Feketepatak és Verbőc, nem csupán közigazgatásilag tartozik össze: a szinte 100 %-ban magyarok lakta falucskák közös óvodát üzemeltetnek, mely negyven kisgyermek befogadására alkalmas.

tovább »

Képzés Délvidéken

2016. 06. 03.

A Magyar Fejlesztési Központ, határon túli körútjának második állomásaként, délvidéki városokban tartott előadásokat a közvetlen brüsszeli forrásokról.

tovább »

LIFE tájékoztató az új többszáz milliós pályázatokról

2016. 06. 02.

A Magyar Fejlesztési Központ a Földművelésügyi Minisztérium és a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium munkatársainak részvételével, nemzetközi szakértők bevonásával, jógyakorlatok ismertetésével szervez tájékoztató rendezvényt. Az eseményen mutatják be a LIFE pályázatok új magyar nyelvű tájékoztató honlapját is.

tovább »

Sóvidék Híradó – Képzés Szovátán

2016. 05. 24.

Az európai uniós pályázatok rendszerébe nyújtott belátást az a konferencia, amit május 18-án a Danubius Health Spa Resort Hotelben tartottak Szovátán.

tovább »

Nagy érdeklődés Erdélyben

2016. 05. 20.

Nagy sikerrel ért véget a Magyar Fejlesztési Központ munkatársainak erdélyi körútja, amelyben a hallgatósággal öt helyszínen ismertették meg a közvetlen brüsszeli források rendszerét.

tovább »

Interjú Kiss Antallal a Demokratában

2016. 05. 20.

A brüsszeli közvetlen forrásokból 2014 és 2020 között 141,22 milliárd euró áll a 28 uniós tagország rendelkezésére.

tovább »

MFK Marosvásárhelyen és Szovátán

2016. 05. 19.

„Tanulj, pályázz, nyerj! - Bevezetés az európai uniós források rendszerébe” címmel szervezett konferenciát a Magyar Fejlesztési Központ és az Eurotop Consulting Kft. május 17-18-án Marosvásárhelyen és Szovátán.

tovább »

Pályaavató az árvaházban

2016. 05. 17.

Május 16-án, Szovátán, az érseki szentmisét és a művelődési ház avatóját követte a Böjte Csaba testvér által létrehozott és vezetett árvaház sportpályájának ünnepélyes felavatása és átadása.

tovább »

Tanulj, pályázz, nyerj!

2016. 05. 13.

A hét elején – május 9-10-11 -én képzést tartott a Magyar Fejlesztési Központ. A kurzus célja az volt, hogy betekintést nyújtson az európai uniós források rendszerébe, és tudást adjon ahhoz, hogy minél hatékonyabban történjen a brüsszeli források lehívása.

tovább »

Újabb Facebook-poszt rólunk

2016. 05. 13.

A Hortobágyi Természetvédelmi és Génmegőrző Nonprofit Kft. posztja az MFK-ról és a Nyerő Magyarokról. Köszönjük!

tovább »

Nyerő Magyarok a Kossuth Rádióban

2016. 05. 13.

A Kossuth Rádió Vasárnapi újság című műsorában a Nyerő Magyarokról, Nyerő Magyarokkal készített interjút Horváth Ágnes.

tovább »

Nyerő Magyarok a Karc FM-en

2016. 04. 28.

A keddi sajtótájékoztatót és a szerdai Ma reggel című M1-es műsort követően a mai Hangolóban Kiss Antal miniszteri biztossal, ügyvezető igazgatóval és Petrányi Barnával, az UtcaSzak egyik tagjával, projektmenedzserével beszélgetett Bálint István a Karc Fm-en.

tovább »

Pályázatokról az M1-en

2016. 04. 27.

A Ma reggel című műsorban Kiss Antal miniszteri biztost, ügyvezető igazgatót kérdezték a Magyar Fejlesztési Központ által létrehozott, brüsszeli források elérését segítő, megújult weboldalakról.

tovább »

MFK sajtótájékoztató a Sofitelben

2016. 04. 26.

A Magyar Fejlesztési Központ (MFK) továbbfejlesztette könnyen átlátható és egyszerűen kezelhető online felületeit. A jelenleg is több mint 100 nyitott pályázatot rendszerezetten ismertető www.palyazatokmagyarul.eu honlapon a színnel és betűkombinációval jelölt témakategóriák száma megkétszereződött. Új funkcióként közvetlenül is lehet keresni a pályázatok és a lehetséges konzorciumi partnerek között.

tovább »

Nyerő magyarok mesékben

2016. 04. 26.

Április 26-án, sajtótájékoztató keretében nyitotta meg Kiss Antal miniszteri biztos, a Magyar Fejlesztési Központ ügyvezetője a Mesés Magyarok weboldalt, illetve Facebook-oldalt.

tovább »

Piliscoop – átadás

2016. 04. 21.

Kedden átadták Pilisjászfalun a Piliscsoport Nagykereskedelmi Zrt. új székhelyét, illetve logisztikai központját. Az új épület a 10-es út mentén fekszik kereskedelmi kapcsolatot teremtve akár a szlovák, az észak-magyar coop üzletek és a Zsámbéki-medence boltjai között.

tovább »

Facebookon rólunk

2016. 04. 19.

Dr. Seszták Miklós miniszter úr közösségi oldalán méltatta pályázati tevékenységünket és ehhez tartozó weboldalunkat. Köszönjük az elismerést!

tovább »

A Haladás alapköve

2016. 04. 12.

Tegnap elhelyezték a Haladás Sportkomplexum alapkövét Szombathelyen. A meghívott diplomáciai vendégkörön kívül a szombathelyi lakosok is örömmel fogadták az új, európai színvonalú sportlétesítmény újjáépülésének hírét.

tovább »

Félszáz nyerő magyar

2016. 04. 12.

A Magyar Fejlesztési Központ Nyerő Magyarok honlapján már félszáz magyar nyertes pályázati karrierjét lehet olvasni, tanulmányozni. Az ötven pályázó - oktatási intézmények, kis- és középvállalkozások, civil egyesületek, állami szervek, stb - több mint ötven projektjének bemutatása azzal a céllal készült, hogy minél szélesebb körben terjessze a közvetlen brüsszeli források lehívásának, felhasználásának rendkívüli lehetőségeit.

tovább »

A vidék jövője

2016. 04. 12.

A Magyar Nemzeti Kereskedőház kassai irodája szervezésében valósult meg Debrődön A vidék jövője – A jövő vidéke az egységes Kárpát-medencei gazdasági térben c. szakmai konferencia. Kiss Antal miniszteri biztos, ügyvezető igazgató a vidékfejlesztés új lehetőségeiről, illetve az ehhez felhasználható közvetlen brüsszeli forrásokról tájékoztatta az érdeklődőket.

tovább »

Projektmenedzser-képzés a HUNINEU-val

2016. 04. 01.

A november végi határon túli projektmenedzser-képzés második állomását tartotta az MFK a HUNINEU parlamenti alapítvány támogatásával Dobogókőn.

tovább »

Erasmus+ pályázat Beregszászról

2016. 04. 01.

Az MFK által tavaly indított Kárpát-medencei projektmenedzser-képzés egyik résztvevője, a Beregszászi Főiskola munkatársa, Váradi Natália örömmel számolt be arról, hogy dán, felvidéki, erdélyi és magyarországi (Óbudai Egyetem) partnerekkel közösen benyújtották első Erasmus+ pályázatukat 60. 000 eurós nagyságrendben.

tovább »

EU-s környezetvédelem gyönyörű környezetben

2016. 04. 01.

A Magyar Fejlesztési Központ workshopot szervezett a Földművelésügyi Minisztériummal és a Nemzeti Fejlesztési Minisztériummal közösen Dobogókőn.

tovább »

NFM miniszteri biztos: európai léptékben kell gondolkodni az uniós pályázatoknál

2016. 04. 01.

Budapest – Európai léptékben kell gondolkodni a közvetlenül Brüsszelnél pályázható uniós forrásokra, a pályázatokhoz meg kell találni az európai partnereket, mert az operatív programok 2020 után már nem lesznek elérhetők a jelenlegi mértékben – hívta fel a figyelmet a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium miniszteri biztosa szerdán Budapesten, a magyar kis- és középvállalkozások (kkv) európai uniós finanszírozási és exportlehetőségeiről tartott konferencián.

tovább »

Erasmus+ sportinfónap a Magyar Sport Házában

2016. 03. 30.

A Magyar Fejlesztési Központ szervezésében információs napot tartottak kifejezetten sportági szakszövetségek számára. Az MFK munkatársa, Schmitt Petra bemutatta a sportpályázatokon belüli együttműködési partnerségeket, a nemzetközi statisztikák eredményeit, a sikeres magyar pályázókat és projektjeiket, valamint lehetőségeket a nemzetközi partnerkeresésben.

tovább »

Nyíregyházi konzultáció

2016. 03. 30.

A nyíregyházi Tisza Európai Területi Társulás (Tisza ETT) felkérésére a Magyar Fejlesztési Központ igazgatói megbízottja, Bózsik András tartott előadást. Beszélt egyrészt a lehívható közvetlen uniós forrásokról, másrészt – és inkább ez a téma volt hangsúlyosabb – az uniós pályázatok által is támogatható együttműködésről (a leverage effect motorjával) Ukrajna és Magyarország között. Az előadáson részt vett a megyei közgyűlés elnöke, alelnöke és a Tisza ETT ukrán és magyar vezetősége.

A konzultáció eredménye, hogy a résztvevőknek az MFK workshopot fog szervezni Budapesten.

tovább »

Már 101 pályázat az MFK oldalán

2016. 03. 21.

A Magyar Fejlesztési Központ /">www.palyazatokmagyarul.eu weboldalán több mint száz nyitott pályázat részletes-, illetve címleírását olvashatják az érdeklődők. A Horizon 2020 Program forrásait számos tématerületbe csoportosítottuk, melyekhez külön szín- és betűkódot vezettünk be a könnyebb tájékozódás érdekében. Így a potenciális pályázók gyorsan és céltudatosan keresgélhetnek a támogatások között.

Brüsszeli útján Kiss Antal miniszteri biztost tájékoztatták az Európa Bizottság szakértői, hogy a /">www.palyazatokmagyarul.eu a leghatékonyabb magyar nyelvű pályázati weboldal.

tovább »

„Uniós források 2016”

2016. 03. 17.

Ezzel a címmel rendezett konferenciát a Portfolio múlt héten, melyen a Magyar Fejlesztési Központ is képviseltette magát. Munkatársunk, Bózsik András igazgatói megbízott bemutatta az MFK három honlapját (<;">(">www.mfk.hu, ">www.palyazatokmagyarul.eu, ">www.nyeromagyarok.eu), valamint beszélt a közvetlen brüsszeli forrásokról. A Magyar Fejlesztési Központ a teljes pályázati folyamatban segítséget nyújt azoknak a pályázóknak, akiknek erre szüksége van.

tovább »

Felhívás új pályázatok megtekintésére

2016. 03. 17.

Számos új pályázati lehetőség nyílt meg, melyek részleteiről honlapunkon, a ">www.palyazatokmagyarul.eu
oldalon tájékozódhatnak. Közösségi oldalunkon ennek egy részét megosztjuk, de a teljes anyag megismerése honlapunk látogatásával érhető el.

tovább »

Nyertes magyar LIFE-pályázat Európa legjobbjai között

2016. 03. 17.

tovább »

A Visegrádi Alap pályázatai

2016. 01. 13.

A Nemzetközi Visegrádi Alap célja, hogy elősegítse a V4 országok közötti szorosabb együttműködést a kultúra és versenyképesség fejlesztése terén.

(kép forrása: visegradinsight.eu)

tovább »

Háló a kárpátaljai magyarságnak

2015. 11. 20.

Kiss Antal miniszteri biztos, a Magyar Fejlesztési Központ ügyvezető igazgatója a kárpátaljai magyarokkal is megismertette a brüsszeli forrásokat.

tovább »

Sorsfordító önkéntesség

2015. 11. 12.

Valakinek kaland, másnak sorsfordító élmény. A Magyar Máltai Szeretetszolgálat „Egy év az életemből neked” programjához 92 100 euró támogatást nyert.

tovább »

Egyenlőséget az oktatásban

2015. 11. 10.

Pályázat arról, hogy javíthatja az oktatás és gyermeknevelés rendszere az életminőséget, miként csökkentheti az egyenlőtlenséget és a diszkriminációt.

tovább »

Fejlesztések a felsőoktatásban is

2015. 10. 30.

Ez a pályázat a partnerországok felsőoktatásának korszerűsítését, hozzáférhetőségét, és nemzetközivé válását segíti.

tovább »

Elismerés a Miskolci Filmfesztiválnak

2015. 10. 21.

A Jameson CineFest Miskolci Nemzetközi Filmfesztivál nem először pályázott sikerrel a Kreatív Európa (2014-2020) Program Media alprogramjára.

tovább »

Nívós klubok, ha összefognak

2015. 10. 17.

A Liveurope projekt európai klubhálózatot hoz létre. Az A38 Hajón ismeretlen előadók is fellépnek. A három évre elnyert negyvenezer euró újabb tehetségnek segít.

tovább »

Támogatás az e-Igaz­ság­­­­szolgáltatásnak

2015. 10. 15.

A pályázat célja az Európai Unió e-Igazságszolgáltatás Stratégia 2014-2018 és az Európai e-Igazságszolgáltatás Cselekvési Terv céljainak elérése.

tovább »

Pályázott a Magyar Fejlesztési Központ

2015. 09. 25.

Az MFK vezetője, Kiss Antal és a Magyar Fejlesztési Bank brüsszeli irodájának vezetője, Harsányi Csaba leadta hazánk első ELENA pályázatát Brüsszelben.

tovább »

Miniszter a honlapjainkról

2015. 09. 07.

Seszták Miklós nemzeti fejlesztési miniszter a nagyköveti értekezleten bemutatta az MFK honlapjait: ">www.palyazatokmagyarul.eu ">www.nyeromagyarok.eu

tovább »