Vissza

Magyar Fejlesztési Központ

Nyitólap > Hírfolyam > A GrassLIFE elnyerte a BalticBest 2021 ...

A GrassLIFE elnyerte a BalticBest 2021 marketing- és reklámdíját

A GrassLIFE "A természet nem mondott le semmit!" kampány több díjat is elnyertBalticBest 2021  marketing és reklám versenyen

A LIFE projekt bronzdíjat vehetett át az „általános marketing a járvány idején” kategóriában, és ezüstöt a „reklám/márkaépítés integrált reklám” kategóriában. 

A 'Természet nem mondott le semmit!' kampányt 2020 nyarának elején, a koronavírus -járvány csúcspontján indították el. Ahogy az egész világon történt, a legtöbb eseményt törölték, de a természet semmit sem halasztott el. A kampány számos fajt mutatott be, amelyek saját rendezvényeiket tartották a szabadban. A lakosságot meghívták, hogy vegyen részt ezeken a rendezvényeken Lettország természetes rétjein

Például öt közösségi médiában közzétett -történet hívta meg a közönséget egy koncertre, amelyen szöcskék, tajtékoskabócák és mezei kabócák szerepeltek – mindannyian az ökológiai egyensúly szempontjából fontos rovarok. 

A közönséget arra is ösztönözték, hogy vegyen részt a „Réti madarak” koncertjénamelyen  többek között csalogány- és nagy sárszalonka- dalok hangzanak el. A koncerten szereplő madarak műsorszámainak lejátszási listája még az összes nagyobb zenei streaming platformon is elérhető.  

Ezenkívül egy  videón  egy GrassLIFE szakértő rekordszámú fajt számlált   egy négyzetméter gyepterületen. 

A közösségi médiában megjelent számos történet népszerűsítette a „virágzó ultramaratont”, sürgetve a nyilvánosságot, hogy támogassa a virágzó maratonokat - jelen esetben a különböző fajok növényeit.  

Egy  szemtelen rovarfesztivál eközben kalandokat ígért a területen. 

Végül egy híres lett színész szereplésével forgatott videó azt mutatja be, hogy egy  tehéncsorda  egy természetes réten véletlenül beszélget a legeltetési preferenciáikról.  

A szabadtéri reklám szintén a kampány szerves része volt. 

Örülünk, hogy elismerést kaptunk minden kemény munkánkért” - mondja Inga Račinska, a GrassLIFE projekt koordinátora, aki a Lett Természetvédelmi Alapnál dolgozik. "A kampány nagy visszhangot keltett a nyilvánosság körében, és reméljük, hogy továbbfejlesztette ismereteit és tudatosságát a természet fontosságáról és a kiemelt rétek megőrzéséről Lettországban és az EU -ban." 

- A természet nem mondott le semmit! nagy sikert aratott a lett közönség körében, és az ország összes nyomtatott és audiovizuális médiája hírt adott róla. 

A kampányt korábban elismerték az AdWords legnagyobb reklám- és formatervezési versenyén is.

A GrassLIFE

A  GrassLIFE  projekt célja, hogy helyreállítsa és javítsa az uniós prioritású réteket, és elősegítse azok többszörös használatát Lettországban. A helyreállítási tevékenységeket 14 Natura 2000 hálózat területén végzik. 

 

Forrás és bővebb információk:

https://cinea.ec.europa.eu/news/grasslife-honoured-balticbest-2021-marketing-and-advertising-awards-2021-10-06_en