Vissza

Magyar Fejlesztési Központ

Nyitólap > Hírfolyam > Több mint 100 millió euró fordítható ...

Több mint 100 millió euró fordítható új LIFE projektekre Európában

Az Európai Bizottság 101,2 millió euróval támogatja a LIFE integrált projekteket Cipruson, Észtországban, Franciaországban, Görögországban, Írországban, Lettországban, Szlovákiában, Csehországban és Spanyolországban. A projektek több mint 6,5 milliárd eurót mobilizálnak kiegészítő forrásokból.

Az integrált projektek javítják a polgárok életminőségét azáltal, hogy segítik a tagállamokat az EU jogszabályainak betartásában hat területen: természet, víz, levegő, hulladék, az éghajlatváltozás mérséklése és az éghajlatváltozáshoz való alkalmazkodás.

A nagyszabású projektek támogatni fogják az európai zöld megállapodást, a fenntartható gazdaságra való átállást, valamint az EU azon törekvését, hogy 2050-ig klímasemlegessé váljon.

„A LIFE integrált projektek lehetővé teszik a tagállamok hatóságai számára, hogy valódi változást hozzanak a környezet és az emberek életében. A projektek segítik a tagállamokat a természet megóvásában, javítják a levegő és víz minőségét, és zöldebbé teszik a gazdaságot. Ez javítja a változó éghajlattal szembeni ellenálló képességünket.” - mondta Virginijus Sinkevicius környezetvédelmi biztos nyilatkozatában.

Honlapunkon sorozatot indítunk, amelyben bemutatjuk ezeket a LIFE integrált projekteket.

Forrás: https://www.endseurope.com/article/1674251/%E2%82%AC100-million-new-life-projects-announced

https://ec.europa.eu/easme/en/news/eu-announces-100-million-funding-major-green-projects