Vissza

Magyar Fejlesztési Központ

Nyitólap > Rólunk

Rólunk

A közvetlen európai uniós programok pályázatai jelentik a jövőt. Ezen – az Európai Strukturális és Beruházási Alapokból lehívható forrásokon kívül rendelkezésre álló – források elnyerése egyre fontosabb, mivel 2020 után kisebb mennyiségben fognak rendelkezésre állni az operatív programokon keresztül lehívható támogatások. Már a 2014-2020-as programozási időszakban el kell sajátítanunk egy új uniós pályázati kultúrát, amellyel a közvetlen európai uniós programok pályázatain is sikeresen részt tudunk venni.

Magyarország számára kulcsfontosságú, hogy megismerje ezt a rendszert és megtanulja, hogyan lehet ezeket a forrásokat felhasználni.

A Magyar Kormány mindezt – az EU 2004 óta csatlakozott tagállamai között egyedüliként – felismerve döntött a közvetlen európai uniós programok forrásainak hatékony felhasználásának összehangolásáról és a Magyar Fejlesztési Központ Nonprofit Kft. (MFK) létrehozásáról.

Az MFK kiemelt feladata, hogy hogy segítse a magyarokat a közvetlen támogatású uniós források elnyerésében. Az MFK minden magyarul beszélőnek - éljen a Kárpát-medence bármely pontján- eligazodást nyújt az uniós pályázatok rendszerében.

Portálunk egyrészt az MFK tevékenységeinek bemutatására, másrészt konzorciumi partnerek felkutatására szolgál. Az MFK missziójának tekinti a projektfejlesztéssel és konzorciumépítéssel kapcsolatos tanácsadást is. A honlapon található Partnerek lehetőséget választva az egyes európai uniós szakpolitikákhoz kapcsolódó partner-kereső oldalak közvetlenül elérhetők.

A honlap látogatók a fentieken túl nyomon követhetik az MFK legfrissebb híreit, és mindössze egy kattintással elérhetik a www.palyazatokmagyarul.eu és www.nyeromagyarok.eu oldalakat.

Ezen a felületen mindenki számára átláthatóan, világos rendszerben mutatjuk meg azt az utat, amely az Európai Unió „kasszájához” vezet.

Szervezetünk budapesti és brüsszeli irodája folyamatosan figyeli az új pályázati kiírásokat, munkatársaink feldolgozzák és közre adják azokat. A 2014-20-as időszakban, 17 témakörben összesen 130 és fél milliárd euró áll a pályázók rendelkezésére. Mivel a magyar nemzet a maga 13 milliós lélekszámával a 9. helyen áll az Unió népeinek listáján, hozzuk el ennek az összegnek legalább a ránk eső részét, azaz kicsivel több mint 3 milliárd eurót! Szövetkezzünk erre, dolgozzunk ezen együtt.

Közös munkára hívunk minden ebben érdekeltet, érkezzen a civil világból, kis-, vagy nagy cégtől, faluról, városról, a mai határon innen vagy túlról.

 

Jó böngészést kíván
az MFK csapata