Vissza

Magyar Fejlesztési Központ

Nyitólap > Hírfolyam > AZ EU IPARI HETE: A KÍSÉRLETI ...

AZ EU IPARI HETE: A KÍSÉRLETI INNOVÁCIÓS POLITIKA FELLENDÍTÉSE A KKV-K NÖVEKEDÉSÉNEK ÖSZTÖNZÉSE ÉRDEKÉBEN EURÓPÁBAN ONLINE ELŐADÁS ÉS PANELBESZÉLGETÉS 2021. MÁRCIUS 3-ÁN 11-12:30-IG

Az Innovation Growth Lab (IGL) panelbeszélgetést rendez az EU Ipari Hete keretében, az Európai Bizottság által szervezett éves ipari rendezvényen.

 

A 2021. évi EU Ipari Héten „A kísérleti innovációs politika fellendítése a KKV-k növekedésének ösztönzése érdekében Európában” címmel rendeznek másfél órás online előadást és panelbeszélgetést. Az eseményre 2021. március 3-án, közép-európai idő szerint (brüsszeli idő szerint) 11:00–12:30-ig kerül sor, és minden érdeklődő számára nyitott. Az esemény bemutatja, miért és hogyan ösztönözte az Európai Bizottság az innovációs politika kísérleti megközelítését.

 

Az Innovation Growth Lab (IGL) egy globális kezdeményezés, amely az innováció és a növekedési politika hatásának növelése érdekében dolgozik azért, hogy tudomást szerezzen az új ötletekről és azok bevált megvalósításairól. Az IGL a kutatás és a politika metszéspontjában tevékenykedve abban segíti a szervezeteket, hogy kísérletezzenek, teszteljék az ötleteket és tanuljanak egymástól.

 

Az EU versenyképességének növelése hatékony KKV-támogatást igényel. A leghatásosabb megközelítések feltárása megköveteli mind az új ötletek, mind pedig a szigorú tesztelés alakalmazását. Ezen az ülésen bemutatják, miért ösztönözte az EU az innovációs politika kísérleti megközelítését. Az európai innovációs ügynökségek tapasztalataira alapozva egy előadás és egy panelbeszélgetés mutatja be, hogy a résztvevők hogyan alaklmazhatják a kísérleteket a KKV-k termelékenységének növelésére.

 

Az ülést az IGL vezeti, és egy virtuális műhelyből áll, amit panelbeszélgetés és interaktív tevékenységek követnek. Szó lesz arról, hogy „Az innovációs ügynökségek miként vesznek részt több randomizált kísérletben”, majd pedig bemutatnak egy rövid videoanimációt is.

 

Regisztráció:

https://nesta.zoom.us/webinar/register/WN_hd4Q_0hqQ7i-a64-RwOOjw

 

Forrás és bővebb információk:

https://www.innovationgrowthlab.org/eu-industry-week-2021