Vissza

Magyar Fejlesztési Központ

Nyitólap > Hírfolyam > KARÁCSONYI AJÁNDÉKOK A FEKETEPATAKI ÓVODÁSOKNAK

KARÁCSONYI AJÁNDÉKOK A FEKETEPATAKI ÓVODÁSOKNAK

KARÁCSONYI AJÁNDÉKOK FEKETEPATAKI ÓVODÁSOKNAK

A Magyar Fejlesztési Központ munkatársai több mint két éve támogatják önkéntes társadalmi felelősségvállalás keretében a kárpátaljai Feketepatak és Verbőc települések magyar óvodáját. Az ünnep közeledtével a társaság munkatársai karácsonyi ajándékokat készítettek és juttattak el az óvodásokhoz.

A kárpátaljai Nagyszőlősi járáshoz tartozó, szinte 100%-ban magyarok lakta két település közös óvodát tart fent, ahová ötven kisgyermek jár. A Magyar Fejlesztési Központ társadalmi felelősségvállalás jegyében „örökbe fogadta" a magyar óvodát: ez azt jelenti, hogy a munkatársak lehetőségeikhez mérten segítik az odajáró gyermekeket és az értük fáradozó pedagógusokat, valamint hozzájárulnak az óvodai infrastruktúra fenntartásához és fejlesztéséhez. Az elmúlt több mint két év során a társaság pénzadományokat, tárgyi adományokat – így tisztítószereket, játékokat, gyermekruhákat – juttatott el Feketepatakra.

Homoki Anikó óvodavezető a folyamatosan érkező támogatás fontosságát hangsúlyozva így írt: „Nem győzünk eleget hálát adni ezért a támogatásért. Nagyon sokat jelent nekünk, megkönnyíti a munkánkat, örömet szerez a gyerekeknek, de a legtöbb benne az, hogy érezhetjük a törődést, a segítő kezet. Jólesik látnunk és éreznünk, hogy nem vagyunk egyedül nehézségeinkkel. Mindennapi harcainkban, küzdelmeinkben vannak érző emberek, akik önzetlenül nyújtják felénk a kezüket, és segítenek, bár mi nem tudjuk semmivel viszonozni."

Kiss Antal a Magyar Fejlesztési Központ önkéntes jótékonysági vállalását a társaság egyik fontos missziójának nevezte. „A kárpátaljai óvoda segítése kollégáim és a magam számára is többet jelent a rászorulók támogatásánál, hiszen céljában megegyezik a Magyar Fejlesztési Központ küldetésével, amelyet a teljes Kárpát-medencei magyarságáért érzett felelősség mozgat" – tette hozzá a társaság ügyvezetője.