Vissza

Magyar Fejlesztési Központ

Nyitólap > Hírfolyam > HOGYAN NÖVELHETIK AZ EGYETEMEK RÉSZVÉTELÜK SIKERESSÉGÉT ...

HOGYAN NÖVELHETIK AZ EGYETEMEK RÉSZVÉTELÜK SIKERESSÉGÉT A KÖZVETLEN UNIÓS PROGRAMOKBAN? ONLINE HORIZON EUROPE INFORMÁCIÓS NAP A SZEGEDI TUDOMÁNYEGYETEM ÉS AZ MFK SZERVEZÉSÉBEN

A járványhelyzetre való tekintettel már második alkalommal online kerül sor arra az információs napra, amely a Szegedi Tudományegyetem (SZTE) és a Magyar Fejlesztési Központ (MFK) együttműködésében valósul meg 2021. március 25-én.

 

Az online eseményt, melyre közel száz regisztrált, Prof. Dr. Csóka Ildikó, SZTE, Stratégiai és Fejlesztési Főigazgató és Kiss Antal, az MFK ügyvezetője nyitja meg.

 

A digitális térben zajló rendezvény célja, hogy az Európai Unió nagy volumenű támogatási programcsomagjának, a Horizon Europe-nak a hazai szakértői, valamint neves külföldi tanácsadók segítsék az egyetemek kutatóit és felsővezetőit abban, hogy megfelelő stratégia kidolgozásával a Horizon Europe és további támogatási csomagok keretében elérhető közvetlen uniós forrásokat megnövekedett hatékonysággal tudják lehívni.

 

A felkészítő napon kiemelt hangsúlyt kap a Horizon Europe általános bemutatása, az új kiírástípusai, és a változások bemutatása, valamint az MFK által kidolgozott projektfejlesztési modell, ami a sikeres pályázati részvételhez szükséges külső és belső kompetenciák kiépítését szolgáló felkészülési program.

 

A konferencián fontos gyakorlati útmutató is elhangzik a pályázatírással és a konzorciumépítéssel kapcsolatban, valamint bemutatnak két kiemelt témát, az Éghajlat, energia és mobilitás klasztert, és az Egészség klasztert, illetve két esettanulmányt, melyeket részletesen elemeznek.