Vissza

Magyar Fejlesztési Központ

Nyitólap > Hírfolyam > HOGYAN SZEREZZÜNK TÁMOGATÁST AZ EURÓPAI DIMENZIÓJÚ ...

HOGYAN SZEREZZÜNK TÁMOGATÁST AZ EURÓPAI DIMENZIÓJÚ KUTATÁSI PROJEKTJEINKHEZ?

HOGYAN SZEREZZÜNK TÁMOGATÁST AZ EURÓPAI DIMENZIÓJÚ KUTATÁSI PROJEKTJEINKHEZ?Miért vegyen részt Ön is az MFK képzésén?
Beszélgetések a „Hogyan szerezzünk támogatást az európai dimenziójú kutatási projektjeinkhez?” című tanfolyam résztvevőivel

Öt héten át, november 9. és december 7. között a legjobb hazai és nemzetközi szakemberektől sajátíthatják el az európai uniós pályázatok sikeres összeállításának rejtelmeit azok a résztvevők, akik csatlakoztak a Magyar Fejlesztési Központ (MFK) államilag elismert oklevelet nyújtó képzéséhez (nyilvántartási szám: E-001696/2017/D001).

A kutatással, fejlesztéssel és innovációval foglalkozó magyar kis- és középvállalkozások képviselői megosztották gondolataikat az MFK-nak a közvetlen európai uniós források megszerzésére irányuló, a H2020 pályázatokat ismertető képzésén való részvételükkel kapcsolatban.

 

Photel Kommunikációs Zrt., Müller Andrea, üzletfejlesztő

  1. Mi a cégük tevékenységi köre? Az innováció hogyan kapcsolódik ehhez?

A Photel Zrt. ügyfélkapcsolati és ügyfélszolgálati megoldásokat nyújtó, dinamikusan fejlődő cég, amely szakterületén 15 éve a vezető vállalatok egyike Közép-Kelet Európában.

A XXI. század igényeinek megfelelően felismertük, hogy a hang alapú kommunikációról a hangsúly az elektronikus csatornára helyeződik át, így a telefonos szolgáltatás mellett ezen a területen is innovatív és trendformáló megoldásokkal nyújtunk segítséget partnereinknek. Példa lehet erre, hogy egy bank hogyan tud kapcsolatot tartani a bankfiókon és a telefonon kívül az ügyfeleivel.

A klasszikus call center szolgáltatásokon túl, a digitális ügyfélkiszolgálás területén, az online felületre integrálható digitális ügyfélélmény programokban egyedülálló szakértelemmel rendelkezünk a hazai piacon.

  1. Milyenek az eddigi tapasztalatai az MFK-val való együttműködéssel kapcsolatban?

Élharcosai vagyunk minden olyan technológiai és üzleti folyamat-fejlesztésnek, amely a XXI. század egyik átütő vívmányát, a mesterséges intelligenciát alkalmazza. Ebben a témában kerestünk kutatásainkhoz anyagi forrást, amikor találkoztunk az MFK kiváló munkatársaival. Ők bátorítottak bennünket abban, hogy vágjunk bele a H2020-as pályázatba. Együttműködésünk első pillanatától kezdve óriási segítséget jelentenek azok az ösztönző gondolatok, a szakértelem és a segítőkészség, amit Bózsik Andrástól és csapatától kapunk.

  1. Milyen céllal jelentkezett a képzésre?

A pályázati anyagok előkészítése rendkívüli szakértelmet kíván. Nagy várakozással tekintek a képzés elé, hiszen az európai uniós pályázati követelményrendszer és a projektfejlesztési módszerek megismerése, továbbá a praktikus tanácsok elengedhetetlenek az innovatív ötletek eredményes megvalósításához. Bízom abban, hogy olyan ismeretekkel gazdagodom, ami cégünket a projektek és pályázatok tekintetében eredményesebbé teszik.

 

Nerd Developments Zrt., Gecse Norbert Zsolt, vezérigazgató

  1. Mi a cégük tevékenységi köre? Az innováció hogyan kapcsolódik ehhez?

A Nerd Developments Zrt. fő tevékenysége a szoftverfejlesztés. Kiemelt ügyfelünk, a budapesti Főtaxi Zrt. számára sikerült egy olyan vállalatirányítási rendszert, a „Taxidrivert” kidolgoznunk, amely jelentősen megkönnyíti az ügyvezetők és munkavállalók tevékenységét, továbbá az utasok dolgát is. Töretlen fejlesztéseinknek köszönhetően mára már több mint 3000 taxi vezérlését sikerült központosítanunk, s a sofőrök, illetve az autók kiszállási idejét 12-ről 4 percre csökkentenünk.

Hosszabb távú terveink között szerepel, hogy ezt a kiválóan működő, az idő- és munkaerőgazdálkodás szempontjából optimális rendszert megismertessük Magyarország hivatalos segítségnyújtó szervezeteivel, így a rendőr, a mentős, valamint a tűzoltó szakma képviselőivel is.

  1. Milyenek az eddigi tapasztalatai az MFK-val való együttműködéssel kapcsolatban?

Az MFK-val nagyon jó és szoros az együttműködésünk, hiszen közösen dolgoztuk ki annak a H2020-as pályázatnak a koncepcióját, ami a Taxidriver vállalatirányítási rendszer külföldi piacra vitelét segítené. Ezenkívül, folyamatosan dolgozunk a projekt fejlesztésén, az üzleti modell tökéletesítésén, valamint a piaci folyamatok elemzésén és hatékonyabbá tételén. Az MFK részéről mindig segítőkészséget és nagy szakértelmet tapasztalok.

  1. Milyen céllal jelentkezett a képzésre?

Cégünk a növekedés fázisában van, de már most piacvezetőnek mondhatjuk magunkat Csehországban és Szlovákiában is az általunk fejlesztett „Taxidriver” vállalatirányítási szoftverrel. Azt tapasztaljuk, hogy igény lenne a termékre Ázsiában is. Ahhoz azonban, hogy tovább fejlődjünk és a külföldi piacra jutásunk hathatósan erősödjön, meg kell találnunk a finanszírozási eszközöket. Az MFK képzésén való részvételnek a célja az, hogy sikerüljön átlátni a H2020-program struktúráját és ezzel együtt a pályázati rendszert.

 

3E International Kft., Kozula Ádám, innovációs vezető

  1. Mi a cégük tevékenységi köre? Az innováció hogyan kapcsolódik ehhez?

A 3E International alapvetően építőipari mérnöki szolgáltatásokkal foglalkozik, de aktívan keressük az iparágunkhoz szorosabban vagy akár, kevésbé szorosan kapcsolódó, új üzleti lehetőségeket.

  1. Milyenek az eddigi tapasztalatai az MFK-val való együttműködéssel kapcsolatban?

Az MFK-val még nem volt alkalmunk együttműködni, de örömmel várjuk a jövőbeni lehetőségeket.

  1. Milyen céllal jelentkezett a képzésre?

Az innováció fontos a cégünk életében és szeretnénk, ha rendelkezésre állna szervezeten belül az a kompetencia, amellyel a támogatási lehetőségeket meg tudjuk ragadni.