Vissza

Magyar Fejlesztési Központ

Nyitólap > Hírfolyam > Exportképes K+F+I projektek fejlesztése az Európai ...

Exportképes K+F+I projektek fejlesztése az Európai Bizottság közvetlen forrásaival

Az Európai Unió legnagyobb pályázatíró és innovációs finanszírozási tanácsadó vállalata, a PNO Consulting vezetőjének előadása az MFK szervezésében

Kiss Antal, az MFK ügyvezetőjének megnyitója után „Exportképes K+F+I projektek fejlesztése az Európai Bizottság közvetlen forrásaival címmel tartott előadást az Európai Unió legnagyobb pályázatíró és innovációs finanszírozási tanácsadó vállalatának, a PNO Consultingnak a vezetője október 15-én a Külgazdasági és Külügyminisztériumban.

Exportképes K+F+I projektek fejlesztése az Európai Bizottság közvetlen forrásaival

Az előadó, Marco Romeo, a PNO vezérigazgatója és európai innovációs igazgatója a Magyar Fejlesztési Központ (MFK) meghívására érkezett Budapestre abból a célból, hogy kitekintést adjon az Európai Unió támogatási keretprogramjainak felhasználásáról valóban piacképes projektek finanszírozására. Az elemzés középpontjában a Horizon 2020-program és az azt követő, 100-120 milliárd euró költségvetésű Horizon Europe állt. A több mint 2000 ügyfelet számláló és partnereinek 2014 óta több mint 2,34 milliárd euró támogatást szerzett PNO Groupot képviselő szakember a legfrissebb ismereteit másfél évtizedes, értékes tapasztalatának tükrében osztotta meg a kutatás-fejlesztéssel és innovációs projektek fejlesztésével foglalkozó érdeklődőkkel. Az előadáson elhangzottak megerősítették, hogy a projektek előkészítése, a projektfejlesztés, ami az MFK küldetése is, elengedhetetlenül szükséges lépcső bármilyen finanszírozási forrás sikeres megszerzéséhez. A színvonalas tájékoztatásnak köszönhetően az előadáson résztvevők megkezdhették felkészülésüket az Európai Bizottság támogatási rendszere által kínált lehetőségek kiaknázására.