Vissza

Magyar Fejlesztési Központ

Nyitólap > Hírfolyam > Az MFK ismét nemzetközi pályázat konzorciumvezetője ...

Az MFK ismét nemzetközi pályázat konzorciumvezetője lett

Az MFK ismét nemzetközi pályázat konzorciumvezetője lettAz uniós energetikai pályázat a nyugat-balkáni térség villamosenergia-ellátásának modernizációjához járulhat hozzá

A Magyar Fejlesztési Központ konzorciumvezetőként nyújtotta be pályázatát a közvetlen uniós finanszírozású Horizon 2020-program keretében kiírt felhívásra. Kedvező elbírálás esetén a pályázat keretében a konzorcium által megvalósítandó projekt a Nyugat-Balkán energetikai fejlesztését szolgálhatja, hozzájárulva az Európa Bizottság által működtetett Energiaközösség elnevezésű uniós ügynökség által kitűzött célok megvalósulásához.  

Az uniós energia-korszerűsítési célok a nyugat-balkáni ligniterőművek bezárására és az adott régiók biztonságos energiaellátását lehetővé tevő alternatívák megteremtésére fókuszálnak. Az MFK részvételével kidolgozandó alapkoncepció a térségi fejlesztési programok kialakítását, a közintézményi felvilágosítást célzó tanfolyamok és konzultációk tematikai fejlesztést, valamint az uniós jó gyakorlatok átadását tartalmazza majd, és kifejezetten a térségben felmerülő gyakorlati problémák megoldására keresi válaszokat.

A sikeres pályázat az MFK számára újabb nemzetközi konzorciumvezetői és projektmenedzseri megbízatást jelenthet az energetikai modernizációs szempontok szerint kiemelten fontos térség fejlesztésére vonatkozó programban.