Vissza

Magyar Fejlesztési Központ

Nyitólap > Hírfolyam > EURÓPAI KUTATÁSI ÉS INNOVÁCIÓS NAPOK: ONLINE ...

EURÓPAI KUTATÁSI ÉS INNOVÁCIÓS NAPOK: ONLINE KONFERNCIA 2021. június 23–24-én

 

A Bizottság Kutatási és Innovációs Főigazgatósága ma jelentette be, hogy idén 2021. június 23–24-én harmadszorra is megrendezésre kerül az Európai Kutatási és Innovációs Napok elnevezésű online konferencia.

 

Az Európai Kutatási és Innovációs Napok 2019-es első megrendezése óta az Európai Bizottság olyan kiemelt rendezvénye, amely a kutatás és az innováció jövőjéről szól.

 

Az online konferencia egyúttal az új uniós kutatási és innovációs program, a Horizon Europe (2021-2027) hivatalos elindításának időpontja is. A rendezvény napirendjében az Európai Kutatási Térség (ERA) megerősítésére irányuló új kezdeményezésekre összpontosít, és kiemeli a kollektív kutatás és innováció fontosságát a koronavírus okozta károk helyreállításában, valamint a környezettudatos és digitális jövő tervezésében.

 

A kétnapos rendezvény jóvoltából lehetőség nyílik a döntéshozók, a kutatók, a vállalkozók és az állampolgárok együttműködésére, valamint arra, hogy megvitassák és alakítsák a kutatás és az innováció jövőjét Európában és azon kívül is. A korábbi évekhez hasonlóan a konferencia várhatóan több ezer résztvevőt vonz majd a világ minden tájáról. (A tavalyi online esemény több mint 35000 regisztrált résztvevőt vonzott 188 országból, 146 munkacsoportban.)

 

A júniusi eseményig a konferenciával kapcsolatos híreket rendszeresen frissítik és megosztják az esemény twitter-oldalán és weboldalán:

https://twitter.com/hashtag/RIDaysEU

https://research-innovation-days.ec.europa.eu/

 

Bővebb információk:

https://ec.europa.eu/info/news/save-date-european-research-innovation-days-take-place-23-24-june-2021-feb-15_en