Vissza

Magyar Fejlesztési Központ

Nyitólap > Hírfolyam > MVM – MFK konferencia és szakmai ...

MVM – MFK konferencia és szakmai nap

MVM – MFK konferencia és szakmai nap

Ma délelőtt a Magyar Fejlesztési Központ az MVM Zrt. székházában tartott konferenciát közvetlen brüsszeli forrásokról, kiemelten a Horizon 2020 Program azon lehetőségeiről, melyeket az MVM az MFK segítségével előreláthatóan meg tud majd valósítani. A konferenciát Fekete Csaba, az MVM Zrt. Stratégiai és Szabályozói Kapcsolatok igazgatója, és Kiss Antal miniszteri biztos (NFM), az MFK ügyvezető igazgatója nyitotta meg.

Kiss Antal arra hívta fel a résztvevők figyelmét, hogy az MVM Csoport stratégiája alapján, meglévő erőforrásaira támaszkodva a jelenleginél jóval nagyobb arányban tudna elindulni és nyerni a közvetlen finanszírozású európai uniós pályázatokon. A társaságok között megkötött együttműködési megállapodás alapján az MFK készen áll arra, hogy ebben a folyamatban támogassa az energetikai vállalatcsoportot.

A bevezetők után a Magyar Fejlesztési Központ szakértői tartották meg előadásaikat. Bózsik András igazgatóhelyettes, Horizon 2020-szakértő, Johann Friedmann, az MFK brüsszeli, és Tomasz Jaskólski, az MFK lengyelországi tanácsadója mutatták be részletesen saját szakterületükhöz kapcsolódó pályázati lehetőségeket. A szakmai nap részeként az MFK spanyol, olasz és francia pályázatíró partnercégeinek képviselői osztották meg tudásukat és tapasztalataikat a fejlesztési programok és projektek megvalósításáról.

Budapest, 2018. február 28.