Vissza

Magyar Fejlesztési Központ

Nyitólap > Hírfolyam > MFK-EMMI egyeztetés a közvetlen forrásokról

MFK-EMMI egyeztetés a közvetlen forrásokról

MFK-EMMI egyeztetés a közvetlen forrásokrólAz elmúlt napokban került sor arra az egyeztetésre, amelyen az Emberi Erőforrások Minisztériuma Köznevelésért Felelős Helyettes Államtitkárságának képviseletében Dr. Maruzsa Zoltán, köznevelésért felelős helyettes államtitkár és Pálfi Erika, a Köznevelési Tartalomfejlesztési Főosztály vezetője tárgyalt a Magyar Fejlesztési Központ (MFK) munkatársával, dr. Kiss Patrícia tanácsadóval a közvetlen brüsszeli források felhasználási lehetőségeiről. A megbeszélésen a Klebelsberg Központ, az Oktatási Hivatal és az Eszterházy Károly Egyetem Oktatáskutató és Fejlesztő Intézet is magas szintű képviseletet biztosított.

Az egyeztetés célja az volt, hogy a felek lefektessék egy jövőbeni együttműködés alapjait, amelynek keretében arra ösztönzik a köznevelési szektor minden pályázóképes szervezetét, hogy projektjeikkel vegyenek részt az Európai Unió által meghirdetett pályázatokon.

Az MFK képviselője röviden ismertette a szervezet tevékenységét, valamint a közvetlen brüsszeli forrásokkal kapcsolatos tudnivalókat. Továbbá felhívta a figyelmet arra is, hogy ezek a források 2020 után kulcsfontosságúvá válnak és ebből kifolyólag már most fel kell készülni egy, az operatív programokétól eltérő pályázati struktúrákban történő eligazodásra.