Vissza

Magyar Fejlesztési Központ

Nyitólap > Hírfolyam > A SIKER TITKA A GONDOLKODÁSMÓDBAN REJLIK

A SIKER TITKA A GONDOLKODÁSMÓDBAN REJLIK

A SIKER TITKA A GONDOLKODÁSMÓDBAN REJLIKOklevélátadással zárult az MFK H2020 PÁLYÁZATFEJLESZTÉSRŐL SZÓLÓ képzése

December 7-én vehették át okleveleiket Kiss Antal ügyvezetőtől azoknak a kutatással, fejlesztéssel és innovációval foglalkozó magyar kis- és középvállalkozásoknak, illetve nagyvállalatoknak a képviselői, akik sikeresen elsajátították a Horizon 2020 pályázatok fejlesztésének kulisszatitkait a Magyar Fejlesztési Központ (MFK) öt héten át tartó képzésén (nyilvántartási szám: E-001696/2017/D001).

Az MFK célja, hogy a tárgyi ismeretek mellett átadja és megtanítsa a résztvevőknek azt a speciális gondolkodásmódot, ami elengedhetetlen ahhoz, hogy egy kiváló ötletet sikeres pályázattá fejlesszenek.

A sikerhez szükséges sajátságos szemlélet át kell, hogy itassa a projektfejlesztés teljes folyamatát, az innovatív ötlet megszületését követően a szükséges koncepció kifejlesztésétől a megfelelő pályázatok kiválasztásán át, a projekt fejlesztéséig és a pályázat beadásáig.

A Magyar Fejlesztési Központ feladata, hogy segítse a magyar nemzeti közösséget a közvetlen európai uniós források elnyerésében. Az MFK tevékenységének köszönhetően 2015 és 2017 között jelentős mértékben megnőtt a beadott és nyertes pályázatok száma.

Számokban kifejezve, az MFK információs tevékenységének köszönhetően évente 5-8 milliárd forinttal nőtt a Kárpát-medencei H2020 pályázatok által elnyert támogatások összege. Továbbá, az MFK projektfejlesztésének eredményeképpen két év alatt több mint 17 milliárd forintot tett ki a magyar érdekeltségű cégek, konzorciumok által beadott pályázatok összértéke. Ezeknek a projekteknek mindegyike jelentős mértékű fejlesztésen esett át, és az MFK kezdeményezése nélkül többségük nem került volna beadásra.

A fent nevezett eredmények folyamatos növekedéséhez járul hozzá az az ismeretterjesztő és oktatási tevékenység is, amelyet a Magyar Fejlesztési Központ a tanfolyami képzésekkel szolgáltat.