Vissza

Magyar Fejlesztési Központ

Nyitólap > Hírfolyam > Aki nem lő kapura, az sosem ...

Aki nem lő kapura, az sosem nyer!

=

;">Kiemelkedő eredményeket ért el 2016-ban a Magyar Fejlesztési Központ Nonprofit Kft.

Magyarország 2004-es EU csatlakozása óta soha nem volt még akkora érdeklődés a közvetlen európai uniós programok pályázatai iránt, mint 2016-ban – a kormány által létrehozott Magyar Fejlesztési Központ tevékenységének is köszönhetően.

A magyar emberek kezdik felfedezni, hogy aki nem pályázik, az nem is fog nyerni, sportos hasonlattal élve, aki nem lő kapura, az sosem nyer. Az MFK elért eredményei ezt erősítik meg.

Az elmúlt év fejlesztései professzionális, magyarnyelvű forráskereső és tájékoztató rendszerünket közkedveltté és elismertté tették a felhasználók körében.

Kommunikációs csatornáinkon több mint 800 000 embert értünk el.

A www.palyazatokmagyarul.eu honlapon a közvetlen európai uniós programok összesen közel 500 dekódolt pályázatát ismertettük.

A www.nyeromagyarok.eu honlapon közel 100 sikeres magyar projektet mutattunk be, melyek összértéke: közel 19 MRD Ft.

Facebook oldalaink összesen majd 7000 kedvelővel rendelkeznek, hírlevelünket pályázati tájékoztatóval 2-3 hetente 1000 címzettnek küldjük el.

Saját képzési rendszerünkben 600 fő juttatunk már szaktudáshoz a közvetlen európai uniós pályázati rendszerről.

Összesen több mint 660 projektötletet ismertünk meg és adtunk pályázati tanácsot.

Hatékony koordinációs tevékenységünk eredményeként 203 személyes tanácsadás után 50 lehetséges projektet azonosítottunk, ebből 8 pályázat most is folyamatban van több mint 4 MRD Ft összértékben.

Projektmenedzsment tevekénységünk eredménye 6 beadott Horizon 2020 SME Instrument pályázat összesen 1,02 MRD Ft pályázati értékben és 18 beadott Horizon 2020 nagy konzorciális pályázat 4,48 MRD Ft pályázati értékben.

A kormány által elvárt operatív fejlesztéseink eredményeként állami nagyvállalatok pályázási képességvizsgálatát végezzük és forrástérképeket készítünk. A kapcsolódó közvetett és közvetlen európai uniós források bevonási lehetőségeit dolgoztuk ki – több folyamatban lévő mellett – három nagy projekt kombinált finanszírozása érdekében, melyek megfelelnek a Juncker-terv kritériumainak, az MFB-vel közösen dolgozunk.

A Juncker-terv keretében több projekt fejlesztésében is részt veszünk, melyek akár a jövő év jelentős brüsszeli pénzügyi támogatással megvalósuló projektjei lehetnek.

Együttműködünk az European Investment Bankkal – ennek keretében ELENA vissza nem térítendő közvetlen európai uniós projekfejlesztési forrás megszerzésében segítünk két kistérségi projektet.

LIFE (környezetvédelmi és éghajlat-politikai közvetlen európai uniós program) kapacitásépítésre Magyarországon 1 000 000 EUR összegű pályázatot nyertünk el a Nemzeti Fejlesztési Minisztériummal és Földművelésügyi Minisztériummal konzorciumi partnerségben 2014-2017-re.