Vissza

Magyar Fejlesztési Központ

Nyitólap > Hírfolyam > Pályaavató az árvaházban

Pályaavató az árvaházban

=

Május 16-án, Szovátán, az érseki szentmisét és a művelődési ház avatóját követte a Böjte Csaba testvér által létrehozott és vezetett árvaház sportpályájának ünnepélyes felavatása és átadása.

Kiss Antal miniszteri biztos, ügyvezető igazgató a szovátai árvaház udvarán adta át Dr. Seszták Miklós miniszter úr ajándékát, harminc darab különböző labdát az ott lakó gyermekeknek. A műfüves pálya-átadón kiemelte, hogy az a korábbi kezdeményezés, melyet még a Hunineu vezetőjeként a belga RSC Anderlecht labdarúgó csapatával és Juhász Rolanddal, a magyar válogatott játékosával indított el, nem lehetett volna sikeres, ha a nemzeti fejlesztési miniszter és Kelemen Hunor, az RMDSZ elnöke nem áll a közös ügy mögé. A miniszteri biztos egy jól irányzott lövéssel a kaput és a pályát is felavatta.

Kiss Antal emlékeztetett arra a katolikus árvaházban, hogy a korábbi bajvívó és „sportoló”, Szent Pál, a futó példáját adja a keresztény emberek elé bibliai leveleiben, kiemelve a kitartást és céltudatosságot. Kérte a köréje gyűlő kisgyerekeket, hogy legyenek mindannyian Krisztus „atlétái”.

„Ha egy közösségben van egy Biblia és egy labda, ott baj nem lehet: lélekben és pályán is közösség épül. Mivel a Biblia és annak gondolatainak átadása Csaba testvér feladata, mi szívesen vállaljuk a labdák további utánpótlását is.”- fejezte be, nem kis derültséget okozva, beszédét a miniszteri biztos, majd a gyerekek birtokba vették a labdákat és a pályát is.