Vissza

Magyar Fejlesztési Központ

Nyitólap > Hírfolyam > Karácsonyi ajándékok két kárpátaljai óvodának

Karácsonyi ajándékok két kárpátaljai óvodának

Karácsonyi ajándékok két kárpátaljai óvodánakAz MFK munkatársai több mint három éve támogatják önkéntes társadalmi felelősségvállalás keretében a kárpátaljai Feketepatak magyar óvodáját. Idén ősztől a szomszédos Verbőc újranyitott óvodáját is „örökbe fogadta” a társaság. Az ünnep közeledtével a munkavállalói csapat több mint 70 ajándékcsomagot készített és juttatott el az óvodásoknak.

A kárpátaljai, szinte teljes egészében magyarok lakta települések óvodáit – az odajáró gyermekeket és az értük fáradozó pedagógusokat – a munkatársak a társaság CSR-vállalása keretében segítik, hozzájárulva az óvodák infrastruktúrájának fenntartásához és fejlesztéséhez, a gyermekek étkezésének kiegészítéséhez. A pénz- és tárgyi adományokat – így például tisztítószereket és játékokat – egész évben rendszeresen eljuttatják a két óvodának. A munkavállalók által összeállított karácsonyi ajándékokat december 21-én kapta meg a több mint 70 kisgyermek.

A verbőci óvoda egyik pedagógusa a hozzájuk érkező adományokról így fogalmazott: „Hálásak vagyunk, hogy irányunkba is nyitottak, és szárnyai alá vette az MFK ezt az óvodát is. Szeptember és októberben is volt lehetőségünk érezni a támogatásukat. Három csoportnak sikerült eszközöket venni (gyurma, ragasztó, színes lapok, ollók, vízfestékek stb.). A tisztítószereket is hálásan köszönjük, hisz ezeknek használatát észre sem veszi az ember, de szerves része az ovi mindennapjainak. Az MFK munkatársai szeretném, ha tudnák, hogy Fényt jelentenek számunkra.”

Kiss Antal ügyvezető a Magyar Fejlesztési Központ önkéntes társadalmi felelősségvállalását a társaság egyik nagyon fontos missziójának tartja: „A két óvoda segítése sem kollégáim sem a magam számára nem csupán rászorulók támogatását jelenti. A kapcsolat célja megegyezik a Magyar Fejlesztési Központ küldetésével, amelyet a teljes Kárpát-medencei magyarságáért érzett felelősség mozgat. Természetesen tudatában vagyunk annak is, hogy a kárpátaljai magyarságot jelenleg nemzetünk legtöbb megpróbáltatásnak kitett tagjai alkotják.”