Vissza

Magyar Fejlesztési Központ

Nyitólap > Hírfolyam > Az agrárszakma kiválóságai az MFK képzésén ...

Az agrárszakma kiválóságai az MFK képzésén

Az Agárminisztérium kétnapos képzést szervezett november első felében azzal a céllal, hogy a szakma kiválóságai alapos ismerethez jussanak az úgynevezett ERA-NET COFUND pályázatokon való részvétellel kapcsolatban.

Az ERA-NET COFUND nyertes konzorciumok által kiírt pályázatokat az Európai Unió Horizon 2020-programjának költségvetéséből, a Nemzeti Kutatási, Fejlesztési és Innovációs Alap társfinanszírozásával támogatják.

Ahhoz, hogy a magyar agrárszervezetek, illetve kutatóközpontok, konzorciumok tagjaként, agrárinnovációs projektjeikhez támogatást nyerjenek sikeresen kell teljesíteniük a pályázati követelményeket. Ehhez nyújtott ismereteket az Agrárminisztérium által szervezett tréning, amelynek második napi programját a Magyar Fejlesztési Központ állította össze és bonyolította le.

 A tananyag az MFK által kidolgozott, a közvetlen brüsszeli fejlesztési források rendszeréről szóló felnőttképzés agrártémákra specializált változata volt. A résztvevők gyakorlatorientált előadásokat hallhattak az MFK 25 pontból álló validációs rendszeréről és projektfejlesztési modelljéről, továbbá a projektmenedzsmentről, valamint műhelymunkán vehettek részt, amelynek középpontjában a projektfejlesztés és a konzorciumépítés, illetve a pályázatok munkacsomagjainak összeállítása állt. A képzés nagy érdeklődést mellett zajlott, amit számos pozitív visszajelzés is megerősít, illetve az a tény, hogy a résztvevők közel száz százaléka nagyon szeretne további bővebb tájékoztatást kapni a képzésen elhangzottakról.