Vissza

Magyar Fejlesztési Központ

Nyitólap > Hírfolyam > HOGYAN NÖVELHETIK AZ EGYETEMEK RÉSZVÉTELÜK SIKERESSÉGÉT ...

HOGYAN NÖVELHETIK AZ EGYETEMEK RÉSZVÉTELÜK SIKERESSÉGÉT A KÖZVETLEN UNIÓS PROGRAMOKBAN? ONLINE H2020 FELKÉSZÍTŐ NAP A SZEGEDI TUDOMÁNYEGYETEM ÉS AZ MFK SZERVEZÉSÉBEN

A járványhelyzetre való tekintettel online került sor arra a november végi információs napra, amely a Szegedi Tudományegyetem (SZTE) és a Magyar Fejlesztési Központ (MFK) együttműködésében valósult meg.

 

A rendezvényt, aminek aktualitását mi sem bizonyítja jobban, mint a részvevők magas létszáma174 fő regisztrált az online eseményre – magas rangú személyek is megtisztelték felszólalásukkal, többek között Dr. Fendler Judit, az SZTE kancellárja, Leveleki Zsolt, fejlesztéspolitikai tervezésért és jogi ügyekért felelős helyettes államtitkár, továbbá Kiss Antal, az MFK ügyvezetője.

 

A digitális térben zajlott rendezvény célja azt volt, hogy az Európai Unió nagy volumenű támogatási programcsomagjának, a Horizon 2020-nak a hazai szakértői, valamint neves külföldi tanácsadók segítsék az egyetemek kutatóit és felsővezetőit abban, hogy megfelelő stratégia kidolgozásával a H2020 utódprogramja, a Horizon Europe és további támogatási csomagok keretében elérhető közvetlen uniós forrásokat megnövekedett hatékonysággal tudják lehívni.

 

A felkészítő napon kiemelt hangsúlyt kapott az MFK által kidolgozott projektfejlesztési modell,

ami a sikeres pályázati részvételhez szükséges külső és belső kompetenciák kiépítését szolgáló kétéves felkészülési program.

 

A konferencián fontos gyakorlati útmutató is elhangzott a pályázatírással, a sikeres lobbi tevékenységgel és a konzorciumépítéssel kapcsolatban, valamint bemutattak egy sikeres magyar példát is arra, hogy milyen módon lehet a kutatói kiválóságot növelni és ezzel közvetlen támogatási forrásokat is elnyerni.