Vissza

Magyar Fejlesztési Központ

Nyitólap > Hírfolyam > Ki nyer ma? – Pályázatok, projektek, ...

Ki nyer ma? – Pályázatok, projektek, sikerek közvetlen közösségi forrásból

=

Ki nyer ma? – Pályázatok, projektek, sikerek közvetlen közösségi forrásból címmel a közvetlen közösségi pályázati források sikeres és hatékony lehívásának ösztönzése érdekében, valamint a határmenti régió gazdaságát és a Kassa megyei vállalkozók versenyképességét, pályázati együttműködését ösztönző szándékkal Sárközi Johanna, a Magyar Fejlesztési Központ igazgatói megbízottja tartott előadást Királyhelmecen. Az MFK képviselőit a Magyar Nemzeti Kereskedőház Közép-európai Kereskedelemfejlesztési Hálózatának Királyhelmeci Képviseleti Irodája, valamint Drab Melinda irodavezető asszony hívta meg.

Az előadás során Sárközi Johanna ismertette a palyazatokmagyarul.eu oldalon elérhető nyitott pályázatok jellemzőit és a vállalkozóknak szóló 15 pályázatot is áttekintették.

Felhívta a figyelmet arra, hogy a EUROPE 2020 stratégiával összhangban a munkahelyteremtés és a növekedési potenciál kiemelkedő szerepet kap a források elosztását tekintve.

Kiemelte, hogy a felvidéki vállalkozók versenyképessége és gazdaságfejlesztési célú beruházásai a közvetlen uniós források és pénzügyi eszközök felhasználásával megsokszorozható, a brüsszeli pályázatok tagállami szinten és harmadik országok számára is pályázhatók és megnyerhetők.

Nyerni az tud, aki ismeri a pályázati lehetőségeket, innovatív projektterveit, saját kapacitásait, az európai versenytársakat, a regionális és határon túli piacot és innovációt éppúgy, mint a sikeres brüsszeli pályázatokkal szembeni elvárásokat, a projekttervre és a termékekre, szolgáltatásokra vonatkozó kritériumokat egyaránt.

A projektek sikerének kulcsa a partnerségben, valamint a regionális gazdaságfejlesztésben van, a megoldás a munkahelyteremtésben, a gazdasági áttörést jelentő innovációban és a mérhető, tervezhető üzleti működésben keresendő.

A rendezvényt követően két újabb tájékoztató előadásra is felkérést kapott az MFK.