Vissza

Magyar Fejlesztési Központ

Nyitólap > Hírfolyam > Az Európai Bizottság online nyilvános konzultációt ...

Az Európai Bizottság online nyilvános konzultációt indított az éghajlatváltozáshoz való alkalmazkodásról szóló új uniós stratégiáról

Az Európai Bizottság felkéri az érdekelt feleket és a polgárokat, hogy nyújtsák be véleményüket az EU új alkalmazkodási stratégiájáról, tekintettel az éghajlatváltozás egyre gyakoribb és intenzívebb hatására.

Az európai zöld megállapodás részeként a Bizottság 2021 elejére célként határozta meg egy új alkalmazkodási stratégia előterjesztését, amely a jelenlegi stratégiára épül.

Az éghajlatváltozás hatásait a jelenben érzékeljük.  A globális és az európai hőmérséklet az utóbbi években többször is rekordokat döntött. Az elmúlt öt év volt a legforróbb a hőhullámokat és az aszályokat tekintve egész Európában.

Az emberekre, a bolygóra és a jólétre gyakorolt ​​hatások már átfogóak, de egyenetlenül oszlanak meg. Az éghajlatváltozás a mérséklésére tett erőfeszítések ellenére továbbra is jelentős nehézségeket okoz Európában.

Ezenkívül Európát a világ más részein sokféle módon fellépő éghajlati hatások, például a kereskedelem és az ellátási láncok, a fertőzések terjedése, a nemzetközi biztonságot fenyegető veszélyek vagy a migráció is, jelentősen érintik.

Az online konzultáció 2020 május 14-től augusztus 20-ig 14 héten tart nyitva és itt érhető el:

http://europa.eu/!NB47bn?fbclid=IwAR0uEsXc7c6YklUYUANHbdmFAH84C5SmLvyQ42QbPx5D_LUl4dUSFwIi410