Vissza

Magyar Fejlesztési Központ

Nyitólap > Hírfolyam > Magyar partnerséggel megvalósuló projekt is a ...

Magyar partnerséggel megvalósuló projekt is a Natura 2000-díj nyertesek között!

A Natura 2000-díjjal a természetvédelem sikertörténeteit méltatják EU-szerte, továbbá felhívják a figyelmet Európa egyik kiemelkedő eredményére – a védett területek Natura 2000 hálózatára.

 Virginijus Sinkevičius, a környezetvédelemért, az óceánokért és a halászatért felelős európai biztos kihirdette a 2020-ra szóló Natura 2000-díjak nyerteseit.

A hat nyertes között szerepel finn, francia, belga, spanyol, bolgár projektek, valamint egy határokon átnyúló projekt, a
Joint efforts for safe and wildlife-friendly transportation networks in the Carpathians”, amely Románia, Ausztria, Magyarország, Csehország, Szlovákia és Ukrajna partnerségével valósul meg.

Sinkevičius biztos így fogalmazott:

A COVID járványok rávilágítottak az egészséges, ellenálló társadalom és a természetes környezet jó állapotban tartása közötti kapcsolatra. Az idei nyertesek bizonyítják, hogy az idő, az energia és az erőforrások természetvédelembe történő befektetése nagy haszonnal jár a természetnek, de nekünk is. Bemutatják, hogy a természetvédők, a gazdálkodók, az erdészek, a helyi közösségek, az infrastruktúra-társaságok és a hatóságok hogyan működhetnek együtt kézzelfogható eredmények elérése érdekében a természet és az emberek számára. Ezek az együttműködés és a megoldások modelljei, amelyeket fokozni kell, ha teljesíteni akarjuk az EU biodiverzitási stratégiájának kötelezettségvállalásait.

Bővebben: https://ec.europa.eu/environment/news/eu-awards-excellence-nature-protection-across-europe-2020-10-14_en?fbclid=IwAR2iygbRV4rROpTTlzN0RIbfSR9ggctaeb2EUcOJ9kuB2GHZrLdOmOUZc78