Vissza

Magyar Fejlesztési Központ

Nyitólap > Hírfolyam > WORTH Partnerségi projekt: a transznacionális partnerségek ...

WORTH Partnerségi projekt: a transznacionális partnerségek kiépítése, innovatív ötletek fejlesztése az életmód szektorban

A COSME WORTH projekt az egyetlen uniós kezdeményezés, ahol a tervezők, a kkv-k, a gyártók és a technológiai szolgáltatók együtt dolgoznak innovatív, tervezésorientált üzleti ötletek kidolgozásában. A projekt az életmódiparra összpontosít, ideértve a textil- és ruházati cikkeket, a cipőket, a bőrt és a szőrmét, a bútorokat, valamint a lakberendezést, az ékszereket és kiegészítőket. A 2017-ben elindított WORTH programnak az idei, a 2021-es esztendő az immár negyedik és az utolsó megvalósítási éve.

A projektet az EU divat- és életmódiparát érintő néhány kulcsfontosságú kérdés megoldására fejlesztették ki. Ezeknek a vállalatoknak különböző kihívásokkal kell szembenézniük, például:

Ezenkívül gyakran képtelenek integrálni az innovatív tervezési ismereteket, valamint együttműködni a tervezőkkel és a fejlesztőkkel. A tervezők gyakran híján vannak az üzleti ismereteknek vagy a gyártási folyamatoknak, a rendelkezésre álló technológiáknak vagy az innovatív anyagokkal kapcsolatos gyakorlati ismereteknek.

A WORTH program a tervezési készségek fejlesztését, az EU gyártási bázisának és ismereteinek fenntartását segíti elő. Sikeres nemzetközi partnerségek révén foglalkozik az erős, ágazatok közötti együttműködéssel és innovációval, ami a kreatív iparágak és a gyártó kkv-k között jön létre.

Az eddig elért eredmények:

Ami a legfontosabb, hogy a WORTH fenntartható partnerségek kiépítéséhez vezetett, mivel tíz partnerből hat továbbra is együtt dolgozik, ami jól mutatja, hogy a projekt mennyire volt sikeres a hosszú távú üzleti együttműködések kialakulásának elindításában és a vállalkozásépítő képesség fejlesztésében.

2021. május 11–12-én a WORTH adott otthont utolsó online rendezvényének: „A kreatív tervezés jövője” címmel.

A foglalkozásokat a WORTH weboldalán tekintheti meg.

A WORTH Partnerség projekt 2021 júniusában zárul le, de ezzel még nem ért véget Európa legnagyobb inkubációs programja. A WORTH sikerét követően az EASME (ma EISMEA) tavaly új pályázati felhívást indított, a WORTH Partnerségi Projekt II-t.

A WORTH II ötlete a kkv-k versenyképességének megerősítése a divatiparban és az életmód szektorban, az innovációs kapacitásuk növelése és az éghajlat-semlegesség és a digitális vezető szerepvállalás felé történő átállás segítése. A WORTH II projekt révén legalább 200 transznacionális partnerség kap személyre szabott támogatást és segítséget az új, innovatív termékek, szolgáltatások és üzleti modellek meghatározásában és létrehozásában.

Forrás és bővebb információ:

https://www.worthproject.eu/

https://eismea.ec.europa.eu/news/worth-partnership-project-focus-2021-05-26_en