Vissza

Magyar Fejlesztési Központ

Nyitólap > Hírfolyam > A Bizottság új digitális készségek tesztjével ...

A Bizottság új digitális készségek tesztjével a felhasználók meghatározhatják digitális készségeik jelenlegi szintjét

Az Európai Bizottság elindítja az új digitális készségek önértékelő eszközét, amely a digitális kompetencia keretrendszer alapján segít a tanulóknak és a szakembereknek meghatározni digitális készségeik jelenlegi szintjét.

A felhasználóknak az önértékelő eszközön  kérdések megválaszolásával egy tesztet kell kitölteniük, hogy megkapják az eredményt és egy részletes értékelő jelentést, amelyet letölthetnek. A teszt elvégzése után a felhasználók megtudják a hiányosságaikat, és átgondolhatják, hogy szükségük van-e továbbképzésre vagy átképzésre. Az eszköz az Europass és a Digitális készségek és állások platformon érhető el, és a felhasználók hozzáférhetnek olyan információkhoz is, amelyek segítenek megtenni a következő lépést digitális készségeik fejlesztése érdekében.

A digitális készségek önértékelő eszköze egy olyan szolgáltatás, amely különféle digitális kompetenciaterületeken méri a képességeket, mint pl.

A teszthez az Europass platformról hozzáférő felhasználókat egy tanulási ütemtervhez irányítják. Ez az terv rövid áttekintést ad számukra azokról a területekről, amelyeket fejleszteniük kell és megnevez további fejlesztendő  készségeket a konkrét tanulási célok összefüggésében.

Az Europass egy ingyenes digitális eszközkészlet, amellyel rögzítheti tanulását, eredményeit, tapasztalatait, készségeit és még sok mást.

Létrehozhatja ingyenes Europass-profilját, hogy hozzáférjen más digitális eszközökhöz, amelyekkel bemutathatja készségeit és érdeklődési körét, létrehozhatja és kezelheti állás- vagy tanfolyami jelentkezéseit, amelyek Önt tanulmányaiban és karrierjének minden lépésében támogatják.

Az Europass kapcsolatban áll az EURES- szel is, amely állások gazdag adatbázisát kínálja Európa-szerte.

 

Forrás és bővebb információk:

https://ec.europa.eu/social/main.jsp?langId=en&catId=89&newsId=10116&furtherNews=yes

Digitális készségek önértékelő eszköze (Europass)

GYIK a digitális készségek önértékelő eszközéről

Digitális kompetencia keretrendszer

EURES – Az európai foglalkoztatási mobilitási portál