Vissza

Magyar Fejlesztési Központ

Nyitólap > Hírfolyam > MFK-sikerek – Oktatási együttműködés az EU-val: ...

MFK-sikerek – Oktatási együttműködés az EU-val: futószalagon a kárpát-medencei szervezetek

=

A Magyar Fejlesztési Központ projektfejlesztési csapatának egy nagy nemzetközi konzorciumba sikerült bejuttatnia egy magyarországi egyetemet, egy általános- és középiskolát, valamint egy nonprofit szervezetet. A pályázat témája, amin több nyugat-európai szervezettel közösen indulnak: a kulturális identitáshoz való viszonyulás és az interkulturális képességek tesztelése különösen a hátrányos helyzetű fiatalok szempontjából.

Ugyanazon a napon került leadásra egy másik, szintén oktatási témájú pályázat: két magyarországi általános- és középiskolát is hozzásegítettünk, hogy induljanak egy nemzetközi programban, melynek lényege egy innovatív, egyéni kompetencia kibontakoztatását célzó, spanyol oktatási módszer megismerése, és annak adaptálása a hazai környezethez.

Az MFK munkatársai örömmel fogadták a jelentős érdeklődést, ami hasonló programokhoz való csatlakozási szándékban jelentkezett. „Igyekszünk dinamizálni a hazai oktatási és kutatási szervezetek, gazdasági társaságok részvételét a közvetlen programokban, bár jelentős bürokráciával kell megküzdenünk. Ez a konzorciumi pályázat immár a huszonötödik a sorban, melyben az MFK közreműködésével Kárpát-medencei szervezetek vehetnek részt.” – jegyezte meg Kiss Antal miniszteri biztos.

Fotó: ">http://www.colegiosantamarialablanca.com/index.htm