Vissza

Magyar Fejlesztési Központ

Nyitólap > Hírfolyam > Öt új, határokon átnyúló együttműködési projektet ...

Öt új, határokon átnyúló együttműködési projektet választottak ki az Erasmus+ finanszírozásra az európai szakképzés kiválóságának fejlesztése érdekében

Az Európai Bizottság javaslatára Erasmus+ finanszírozásban részesül a szakmai kiválósági központok öt új platformja, az innovatív, befogadó és fenntartható gazdaság igényeinek kielégítése érdekében.

Az Erasmus+ révén finanszírozott, legfeljebb 4 millió eurós költségvetéssel a platformok aktívak lesznek az olyan ágazatokban, mint a zöld innováció és a városi környezet zöldebbé tétele, a mikroelektronika, valamint a bútor- és faágazat. Támogatni fogják továbbá az olyan fő európai prioritásokat, mint a digitális és a zöld átmenetek, a fenntartható növekedés, valamint a társadalmi igazságosság és befogadás.

Az 55 pályázat közül újonnan kiválasztott öt szakmai kiválósági platform 17 tagállamból és az Erasmus + programban részt vevő 4 másik országból 167 partnerszervezetet fog össze.

A kiválasztott projektek a készségek ökoszisztémáinak fejlesztésére összpontosítanak, javítva azok minőségét és alkalmazkodóképességét innovatív tantervek és oktatási módszerek kidolgozásával.

Bővebben: https://ec.europa.eu/commission/presscorner/detail/en/ip_20_1421?fbclid=IwAR32UQLRjOqckAIHsunKsTeR8mi_kZg9-oPsKG53EJBnWSDxcEarjSlOgX0