Vissza

Magyar Fejlesztési Központ

Nyitólap > Hírfolyam > Európai Innovációs Tanács: a legnagyobb éves ...

Európai Innovációs Tanács: a legnagyobb éves finanszírozási lehetőségek innovátorok számára projektjeik fejlesztéséhez

A Bizottság elfogadta az Európai Innovációs Tanács 2022. évi munkaprogramját. 2022-ben több mint 1,7 milliárd euró összegű finanszírozási lehetőség nyílik meg az áttörést hozó innovátorok számára, hogy termékeik gyártását nagyüzemi alapokra helyezzék és új piacokat hozzanak létre, például a kvantum-számítástechnika, az új generációs akkumulátorok és a génterápia területén. A Horizon Europe program jelentős újdonságaként 2021 márciusában elindított Európai Innovációs Tanács (EIC) teljes költségvetése 2021 és 2027 között meghaladja a 10 milliárd eurót.

Az Európai Innovációs Tanács (EIC) 2022. évi munkaprogramja számos új elemet tartalmaz, amelyek egyszerűsítik a pályázati eljárást és hozzájárulnak az uniós szakpolitikákhoz:

A 2022. évi munkaprogram meghatározza az „EIC-kihívások” aktualizált jegyzékét. Az EIC-kihívások tematikus területenként több mint 500 millió euró összegű finanszírozási lehetőséget biztosítanak az induló vállalkozások számára olyan technológiák kifejlesztésére, amelyek hozzá fognak járulni a nettó üvegházhatásúgáz-kibocsátás 2030-ig legalább 55%-kal történő csökkentésére irányuló uniós célkitűzéshez, valamint a kvantum-, űr- és új orvosi technológiák stratégiai autonómiájának kiépítéséhez.

Az EIC arra törekszik, hogy folyamatosan javítsa folyamatait a pályázók szempontjából:

Az Európai Innovációs Tanács finanszírozása és támogatása 2022-ben:

Az Európai Innovációs Tanács valamennyi projektje hozzáfér az üzleti akcelerátor-szolgáltatásokhoz, amelyek segítőket, mentorokat és szakértelmet biztosítanak, partneri lehetőségeket kínálnak vállalatokkal, befektetőkkel és másokkal, valamint számos egyéb szolgáltatást és rendezvényt biztosítanak.

A munkaprogram közzétételét követően február 22-én, kedden tájékoztató napra kerül sor, amelyen az érdekelt felek megtudhatják, hogyan működik az Európai Innovációs Tanács, hogyan pályázhatnak finanszírozásra, ki jogosult a finanszírozásra, és melyek az idei újdonságok. Az ülések keretében a kutatócsoportok, induló vállalkozások, kkv-k és befektetők finanszírozási lehetőségeiről is szó lesz.

 

Forrás és bővebb információk:

 

https://ec.europa.eu/commission/presscorner/detail/en/ip_22_847

 

Az EIC 2022. évi munkaprogramja

Tájékoztatók az EIC 2022. évi munkaprogramjáról:

Az EIC 2021. évi hatásvizsgálati jelentése