Vissza

Magyar Fejlesztési Központ

Nyitólap > Hírfolyam > Elismerés portugál partnereinktől – lisszaboni látogatás

Elismerés portugál partnereinktől – lisszaboni látogatás

=

A Magyar Fejlesztési Központ vezetője és munkatársai Portugáliába utaztak az uniós forrásokkal kapcsolatos tapasztalatcsere céljából. Első nap remek hangulatú találkozón vettek részt Lisszabonban az Erasmus + igazgatójával, Joana Mira Godinho-val, melyen az Erasmus Sport pályázati lehetőségeiről is tárgyaltak.

Második kiemelt találkozóján Kiss Antal ügyvezető igazgató, miniszteri biztos Susana Costa Pereira-val cserélt tapasztalatokat az uniós források tekintetében. A Creative Europe Program Kultúra Alprogram lisszaboni referense és az MFK szakértői a hatékony és sikeres kooperáció reményében gyümölcsöző kapcsolatot indítottak el Magyarország és Portugália között.

A pörgős lisszaboni út harmadik találkozóján Dr. Carlos Medeiros úr, a Jacques Delors intézet információs és kommunikációs központ vezetője mutatta be pályázatismertető és népszerűsítő rendszerüket, Kiss Antal ügyvezető igazgató pedig az MFK palyazatokmagyarul.eu portálját. Medeiros úr, harmincéves ""jacquesdelors"-"-os munkatapasztalattal a háta mögött elismerően nyilatkozott munkánkról, információs felületeink magas grafikai színvonaláról és könnyen kezelhetőségéről.

A Magyar Fejlesztési Központ delegációjának negyedik megbeszélése Portugália kohéziós és fejlesztési ügynökségén zajlott. A magyar csapat megismerhette azt az igyekezetet, amivel Portugália az európai uniós pénzek lehívásában az élen járók között van, valamint azt a rendszert is, amelyben a portugálok már az egységes forrás lehívási rendszeren, kombinált finanszírozási modellen gondolkodnak. Nagy megtiszteltetés volt a magyar küldöttség számára, ahogy a pályázatokmagyarul.eu portál rendszerét fogadták a portugál házigazdák. António Costa Dieb, az ügynökség elnöke elmondta: „Számunkra is ehhez hasonló modell megalkotása a cél, de eddig sehol Európában nem találkoztam ilyennel.” A Magyar Fejlesztési Központ teljes csapatának kiemelkedő munkáját és teljesítményét dicséri ez a pozitív visszajelzés; Costa Dieb úr mellett ezt erősítette meg a Horizon 2020 iroda és ügynökség vezetője is.

Az MFK delegációja, köztük Kiss Antal ügyvezető igazgató, miniszteri biztos reméli, hogy ezekkel a személyes találkozókkal és kapcsolattartással a magyar központ segítheti a portugál fiatalok Magyarországra látogatását. Számítunk a portugál partnereink 30 éves tapasztalatára és a sikeres együttműködésre.