Vissza

Magyar Fejlesztési Központ

Nyitólap > Hírfolyam > Európai Sporthét: 2020. szeptember 23-30

Európai Sporthét: 2020. szeptember 23-30

Az Európai Sporthét az Európai Bizottság kezdeményezése, amellyel az egész kontinensen népszerűsíteni kívánja a sportot és a testmozgást. Az egész Európára kiterjedő kampány arra ösztönzi az európaiakat, hogy egy héten keresztül minél többet mozogjanak és ennek hatására az év további részében is aktívak maradjanak. 

Az Európai Sporthét idén 2020. szeptember 23. és 30. között kerül megrendezésre. A sport európai hetét nem csupán egy egyszeri eseménynek tervezték: 2015-től minden év szeptemberében megrendezésre kerül.

Az Európai Sporthét az Európai Bizottság kezdeményezése, amely az elmúlt években az EU legnagyobb szabadidősport projektjévé nőtte ki magát.

A Sporthét megvalósítását minden országban a helyi nemzeti koordinátorok végzik, akik számos partnerrel dolgoznak közösen, hogy minél izgalmasabb legyen az egy hetes program kínálata.

Egy nagykövetekből álló csapat is segíti a testmozgás és az Európai Sporthét népszerűsítését. A hazai koordinációt és népszerűsítést a Magyar Szabadidősport Szövetség (MASPORT) végzi.

Az Európai Sporthét kiemelt fókusztémák– az oktatási környezet, a munkahelyek, a szabadban végzett mozgás, valamint a sportklubok és fitneszközpontok – köré épül. Több ezer esemény zajlik szerte Európában ezen témákhoz kapcsoldóva. 

Az eseménysorozathoz szinte bármilyen érdeklődő szervezet vagy közösség csatlakozhat, ha vállalja, hogy nyitott, lehetőleg non-profit jellegű eseményt szervez a Sporthét keretein belül, és eseményét regisztrálja a honlapunkon. 

A Sporthét „#BeActive” mottója egész évben közvetíti az egészséges, aktív életmód üzenetét a kampányhoz csatlakozó eseményeken.

Az aktív életmód jelentősen hozzájárul az európai polgárok jólétéhez, azonban a testmozgás gyakoriságának és intenzitásának szintje jelenleg nem növekszik, sőt, egyes országokban negatív tendenciát mutat. Az Európai Sporthét és az egész évre kiterjesztett #BeActive kampány ezen szeretne változtatni. 

Ha szeptember 23. és 30. között non-profit sporteseményt szervezel, és szívesen csatlakoznál az Európai Sporthéthez, akkor a következő linken regisztrálhatod eseményedet az Európai Sporthét eseményei közé, hogy még többen megismerjék!

http://www.europaisporthet.hu/regisztraciobelepes

Forrás: http://www.europaisporthet.hu/