MFK Magyar Fejlesztési Központ
magyar English
Facebook Akadálymentes verzió
Nyitólap > Hírfolyam > Milliárdok az innovációiparnak...

Milliárdok az innovációiparnak

=

Folytatódik az Inspiralia és a Magyar Fejlesztési Központ együttműködése

Két napig ismét a Horizon 2020-pályázatok menedzselésével foglalkozó Inspiralia-csoport képviselőjével, Jorge Sotelóval találkozhattak a Kárpát-medencei pályázó cégek. A Magyar Fejlesztési Központ madridi székhelyű partnere kutatás-fejlesztés és innováció témakörében Európa egyik legnagyobb és legkiválóbb pályázatfejlesztő és -író cége. Az augusztus 29–30-án tartott tanácsadói találkozók egy már jelentős sikereket hozó sorozat részeként, a Magyar Fejlesztési Központ és az Inspiralia 2017 januárjában megkötött keretszerződése alapján jöttek létre. A két cég Horizon 2020-projektek fejlesztésével és innovációmenedzsmenttel kapcsolatos termékeny együttműködését bizonyítja, hogy az elmúlt hónapok során a közösen beadott pályázatok értéke meghaladja a 6 milliárd forintot.

A Kárpát-medencei cégekkel lezajlott találkozók után arra kértük Jorge Sotelót, hogy ossza meg tapasztatait a kétnapos tanácsadásról, valamint a két cég eddigi együttműködéséről.

Jorge Sotelo elmondta, hogy a mostani alkalommal ismét változatos ötletekkel érkeztek a magyar pályázók, de talán leghangsúlyosabban az informatika, ezen belül is a legkülönbözőbb szektorok számára megoldásokat kínáló infokommunikációs alkalmazások fejlesztésével foglalkoztak a bemutatott projektek.

Csakúgy, mint korábbi látogatásai során, ismét megismert néhány különlegesen ígéretes, hosszú távon életképes projektötletet, amelyek további kidolgozásában, számukra az Európai Kkv-i Ügyi Végrehajtó Ügynökség által biztosított pályázati források elnyerésében örömmel nyújtanak támogatást. Ahogyan az elmúlt alkalommal, ismét jól felkészült pályázókkal találkozott, ez nem csupán a bemutatott dokumentációkon, hanem a projektekkel kapcsolatos kérdéseire adott válaszokon is jól látszott. Mindezek mellett természetesen mindig vannak részletek, amelyek még javíthatók.

Elmondta továbbá, hogy az Inspiralia és az MFK között január óta tart a szorosabb együttműködés, azóta két SME Instrument Fázis 1 pályázati leadás kiértékelése történt meg, és hozzátette, hogy reményei szerint a befektetett sok munka, valamint a szeptemberben beérkező újabb pályázatok alapján hamarosan újabb sikerekről adhatunk hírt.

A mostanihoz hasonló találkozók megszervezését nagyon fontosnak nevezte, hiszen így az Inspiralia megismerheti, hogy milyen megvalósítható innovációs ötletek vannak Magyarországon, és azt is kiemelte, hogy láthatóan a pályázók is nagyra értékelik az Inspiralia és az MFK által nyújtott támogatást. Ez alapján is remélhető, hogy további sikereket fog eredményezni a közös munka, és a magyar vállalkozások tőkéhez juthatnak. Az együttműködés folytatásáról elmondta, hogy továbbra is szeretnék a magyar cégeket a Horizon 2020 program pályázati folyamatában segíteni, és azt is megemlítette, hogy ezen közfinanszírozású programon kívül, magántőkeforrások megszerzésében is támogatni szeretnék őket.

Végül reményét fejezte ki, hogy a 2017-ben elvégzett munka gyümölcsei 2018-ban és a rákövetkező években be fognak érni.

vissza  
Hírlevél
E-mail: 
Név: