MFK Magyar Fejlesztési Központ
magyar English
Facebook Akadálymentes verzió
Nyitólap > Hírfolyam > LIFE platform találkozó: A...

LIFE platform találkozó: A klímavédelem tudatosítása és az elkötelezettség növelése

2021. október 27-én és 28-án a LIFE különleges online platformtalálkozót tartott az Európai Klímaegyezmény végrehajtásának ösztönzése érdekében.

Az európai zöld megállapodáson keresztül, az EU arra törekszik, hogy 2050-re klímasemlegessé váljon. A nyilvánosság bevonása kritikus fontosságú ennek az ambiciózus célnak az eléréséhez, ezért az EU 2020 decemberében elindította az Európai Éghajlati Paktumot.

Számos LIFE éghajlat-politikai projektnek sok közös vonása van az Európai Éghajlati Paktum célkitűzéseivel. Ezért helyénvaló volt, hogy a LIFE projektek, a civil szervezetek és más érdekelt felek Európa-szerte összefogjanak, hogy megvitassák, hogyan lehet a legjobban támogatni az Európai Éghajlati Paktumot.

Az eseményről szóló jelentést itt olvasható el: „ Tudatosság és elkötelezettség a tartós éghajlati fellépésért ”. '. Segít megtanulni kommunikálni, felhívni a figyelmet, ösztönözni a részvételt, közös terveket készíteni, és támogatni a hosszú távú éghajlat-változási akciókat. A találkozón bemutatott projektek további részletei is szerepelnek benne.

 

Forrás és bővebb információk: 

https://cinea.ec.europa.eu/news/life-platform-meeting-boosting-awareness-and-engagement-climate-action-2022-01-19_en 

A jelenlegi LIFE-pályázatok a palyazatokmagyarul.eu oldalunkon: 

https://palyazatokmagyarul.eu/competition/search?kereses_sz=LIFE-2021

 

vissza  
Hírlevél
E-mail: 
Név: