MFK Magyar Fejlesztési Központ
magyar English
Facebook Akadálymentes verzió
Nyitólap > Hírfolyam > Az ASSIST modell sikeressége...

Az ASSIST modell sikeressége az energiaszegénység leküzdésében

A Horizon 2020 által finanszírozott, az energiaszegénység leküzdésére irányuló ASSIST projekt három év kemény munkáját követően a végéhez közeledik. A program egy sikeres modellt hozott létre, amelyet a különböző szektorokban tevékenykedő köz- és magánszereplők alkalmazhatnak, az energetikaitól kezdve a társadalmi, a bankitól az egészségügyi szektorig, valamint a nonprofit szervezetektől a magáncégekig, annak érdekében, hogy támogassa a fogyasztók szükségleteit.

Az ASSIST egy kétirányú megközelítést kínál az energiaszegénység leküzdésére: a fogyasztók aktív bevonását az energetikai piacba, illetve az energiafogyasztással kapcsolatos viselkedés pozitív irányú megváltoztatását, ami képes befolyásolni a politika tervezés minden szintjét.

Az ASSIST modell a Háztartási Energia Tanácsadóra és egy háromlépcsős folyamatra épül: képzés – hálózatépítés – akció. A Háztartási Energia Tanácsadó egy olyan szakértő, aki a „terepen” dolgozik, és képes tanácsot adni az embereknek, nem csupán az energetikai szektorban. Rendelkezik a szükséges kompetenciákkal és tudással az adott témát illetően, hogy minden energiaszegénységet érintő kérdésre és igényre azonnali választ tudjon adni: a kifizetetlen számláktól kezdve a szerződés módosításig, továbbá a pénzügyi támogatásra vonatkozó kérésektől a hatékony készülékek használatáig.

Forrás és a teljes angol nyelvű cikk itt olvasható: https://ec.europa.eu/easme/en/news/assist-model-proved-successful-tackling-energy-poverty

vissza  
Hírlevél
E-mail: 
Név: