Magyar
English
Akadálymentes verzió
 Rólunk  Brüsszeli források  Hírfolyam  Közérdekű adatok  Kapcsolat 
Nyitólap > Hírfolyam > Az MFK ismét nemzetközi pályázat konzorciumvezetője ...

Az MFK ismét nemzetközi pályázat konzorciumvezetője lett

Az MFK ismét nemzetközi pályázat konzorciumvezetője lettAz uniós energetikai pályázat a nyugat-balkáni térség villamosenergia-ellátásának modernizációjához járulhat hozzá

A Magyar Fejlesztési Központ konzorciumvezetőként nyújtotta be pályázatát a közvetlen uniós finanszírozású Horizon 2020-program keretében kiírt felhívásra. Kedvező elbírálás esetén a pályázat keretében a konzorcium által megvalósítandó projekt a Nyugat-Balkán energetikai fejlesztését szolgálhatja, hozzájárulva az Európa Bizottság által működtetett Energiaközösség elnevezésű uniós ügynökség által kitűzött célok megvalósulásához.  

Az uniós energia-korszerűsítési célok a nyugat-balkáni ligniterőművek bezárására és az adott régiók biztonságos energiaellátását lehetővé tevő alternatívák megteremtésére fókuszálnak. Az MFK részvételével kidolgozandó alapkoncepció a térségi fejlesztési programok kialakítását, a közintézményi felvilágosítást célzó tanfolyamok és konzultációk tematikai fejlesztést, valamint az uniós jó gyakorlatok átadását tartalmazza majd, és kifejezetten a térségben felmerülő gyakorlati problémák megoldására keresi válaszokat.

A sikeres pályázat az MFK számára újabb nemzetközi konzorciumvezetői és projektmenedzseri megbízatást jelenthet az energetikai modernizációs szempontok szerint kiemelten fontos térség fejlesztésére vonatkozó programban.

vissza  
Bemutatkozás Adatvédelem
Impresszum Jogi nyilatkozat
Kapcsolat Tárhelyszolgáltató
Hírlevél
E-mail: 
Név: