MFK Magyar Fejlesztési Központ
magyar English
Facebook Akadálymentes verzió
Nyitólap > Hírfolyam > Világűr: Az EU műholdalapú...

Világűr: Az EU műholdalapú összeköttetési rendszer létrehozását kezdeményezi, és lépéseket tesz az űrforgalom irányítása terén

Űrpolitikai törekvéseinek keretében az Európai Unió két dokumentumot terjesztett elő: egy rendeletjavaslatot, mely az űralapú biztonságos összekapcsoltság kiépítésére irányul, valamint egy közös közleményt, mely uniós megközelítés kialakítását szorgalmazza az űrforgalom-irányítás terén. Az űrtechnológia létfontosságú szerepet játszik mindennapi életünk megkönnyítésében, és elengedhetetlenül fontos a digitalizáció, a környezetkímélet és az ellenálló-képesség világszintű előmozdításához.

Az EU űrnagyhatalom, és az uniós űrprogram már most is értékes adatokat és szolgáltatásokat biztosít egy sor olyan alkalmazáshoz, melyet a közlekedéstől a mezőgazdaságig, a válságreagálástól az éghajlatváltozás elleni küzdelemig számtalan területen használunk a mindennapokban. Az új kihívások és a nemzetközi verseny kiéleződése miatt azonban az uniós űrpolitikát folyamatosan tovább kell fejleszteni és aktualizálni kell, ha továbbra is maradéktalanul ki akarjuk aknázni a világűr kínálta lehetőségeket. Az útnak indított kezdeményezések segíteni fognak abban, hogy megőrizzük jelenlegi űrtechnológiai eszközeink hatékonyságát és biztonságát, egyúttal pedig olyan élvonalbeli európai űrtechnológiai fejlesztéseket valósítsunk meg, melyeknek az EU gazdasága és polgárai egyaránt hasznát látják.

vissza  
Hírlevél
E-mail: 
Név: