MFK Magyar Fejlesztési Központ
magyar English
Facebook Akadálymentes verzió
Nyitólap > Hírfolyam > Tisztelgés az újságírói bátorság...

Tisztelgés az újságírói bátorság előtt: A 30. alkalommal lehet pályázni a Lorenzo Natali-médiadíjra

Február 15-től lehet pályázni az Európai Unió újságírói díjára, a Lorenzo Natali-médiadíjra (#NataliPrize). Az idén 30. alkalommal odaítélendő díjjal a szakma olyan témákról tudósító újságírókat jutalmaz, mint az egyenlőtlenség, a szegénység, az éghajlatváltozás, az oktatás, a migráció, a foglalkoztatás, a digitalizáció, az egészségügy, a béke, a demokrácia és az emberi jogok.

A riporterek írásos, audio- vagy videóformátumban készült anyagokat nyújthatnak be az alábbi három kategória valamelyikében.

  • Fődíj: az Európai Unió valamelyik partnerországában működő médiaorgánum által közzétett tudósításért.
  • Európa-díj: az Európai Unióban működő médiaorgánum által közzétett tudósításért.
  • A Legjobb Feltörekvő Újságíró Díja: az Európai Unióban vagy valamelyik partnerországában működő médiaorgánum által közzétett, 30 év alatti újságírótól származó tudósításért.

A jelentkezést online kell benyújtani az öt elfogadott nyelv (angol, francia, spanyol, portugál vagy német) valamelyikén. A pályázatok február 15-től nyújthatók be, és legkésőbb 2022. március 31-én, közép-európai idő szerint 23:59 óráig kell beérkezniük.

Az egyes kategóriák győzteseit elismert újságírókból és nemzetközi fejlesztési szakemberekből álló nemzetközi zsűri választja ki. Minden kategória nyertese 10 000 eurót kap. A Legjobb Feltörekvő Újságíró kategóriája győztesének ezenkívül munkatapasztalatot kínálnak egy médiapartnernél.

A nyerteseket a Lorenzo Natali-médiadíj átadó ünnepségén fogják kihirdetni, amelyre az idei, 2022. június 14–15-én megrendezésre kerülő Európai Fejlesztési Napok keretében kerül sor.

Forrás és bővebb információk:

https://ec.europa.eu/commission/presscorner/detail/EN/ip_22_994

 

A 2022. évi Lorenzo Natali-médiadíjra itt lehet pályázni:

https://ec.europa.eu/eusurvey/runner/lnp2022-application-form

 

A díjra vonatkozó szabályok:

https://ec.europa.eu/international-partnerships/system/files/lnp-2022-rules_en.pdf

vissza  
Hírlevél
E-mail: 
Név: