MFK Magyar Fejlesztési Központ
magyar English
Facebook Akadálymentes verzió
Nyitólap > Hírfolyam > Szeptemberben indul a második...

Szeptemberben indul a második magyar koordinálású projekt a LIFE Éghajlat-politika alprogramban

A Life-Climcoop projekt célja olyan köz- és magánszféra közötti partnerség, városi és vállalati együttműködés fejlesztése, tesztelése és terjesztése, amelynek során az érdekeltek kollektíven lépnek fel a helyi éghajlati kockázatok csökkentése érdekében, valamint lépéseket tesznek a sérülékeny városi és vállalati területek közös klímaalkalmazkodásának erősítésére a régióban, Magyarországon és Kelet-Európa hasonló társadalmi-gazdasági adottságú területein.

A projekt Kazincbarcika és a városban működő BorsodChem Zrt. között jön létre, az együttműködést támogató konzorciumi partnerekkel kiegészülve, a programot a Miskolci Egyetem koordinálja.

A projekt keretében elkészül Kazincbarcika és a BorsodChem Zrt. közös alkalmazkodási klímastratégiája, amely éghajlat-változási sérülékenység-vizsgálaton alapul. Létrejön egy módszertani útmutató, valamint egy online alkalmazkodási jó gyakorlat gyűjtemény, amelyek a közös alkalmazkodási klímastratégiák kidolgozási gyakorlatának replikációját segítik majd elő más önkormányzatok és ipari vállalatok területén.

A szeptember 1-én kezdődő és 2024. augusztus végéig tartó projekt költségvetése csaknem 3 millió euró, amelynek több, mint felét az unió finanszírozza.

A sajtótájékoztatón elhangzott: Kazincbarcika és a BorsodChem Zrt. együttműködési mechanizmusokat dolgoz ki és működtet az éghajlatváltozással kapcsolatos intézkedések előmozdítására. Az éghajlat-változási platformot koordináló szervként hozzák létre, a klímatudatosság és a tudásbázis növelése érdekében jövőkutató csoportot, valamint egy egyedülálló klímaalapot indítanak a helyi kisléptékű, olcsó adaptációs intézkedések támogatására.

Forrás: https://www.kormany.hu/hu/innovacios-es-technologiai-miniszterium/energiaugyekert-es-klimapolitikaert-felelos-allamtitkar/hirek/szeptemberben-indul-a-masodik-magyar-koordinalasu-projekt-a-life-eghajlat-politika-alprogramban

vissza  
Hírlevél
E-mail: 
Név: