MFK Magyar Fejlesztési Központ
magyar English
Facebook Akadálymentes verzió
Nyitólap > Hírfolyam > Szabadidős sportprogramok és infrastrukturális...

Szabadidős sportprogramok és infrastrukturális innováció

Európában a sport és a testmozgás hagyományosan sportklubok és sportszervezetek keretében zajlik. Ezek a hagyományos struktúrák a sporttevékenységeket állandó szabályok (játékszabályok) szerint szervezik meg. Általában a nagy és költséges sportlétesítmények adtak leginkább helyet ezeknek a sporttevékenységeknek.

Napjainkban azonban a sporttal kapcsolatos egyéni igények és preferenciák gyorsan változnak. A sportolási és a testmozgási szokásokkal kapcsolatos adatok azt mutatják, hogy egyre nagyobb az eltérés a hagyományos sportszervezetek által kínált lehetőségek és az egyének igényei között. A sportszövetségeknek, -szervezeteknek és -kluboknak kreativitás, innováció és új gyakorlatok révén kell vonzóbbá tenni kínálatukat az új generációk számára.

Ezt két módon érhetnék el. Először is mérlegelhetik ajánlatuk bővítését, változatosabbá és informálisabbá tételét, valamint új közönségrétegek számára történő megnyitását, előmozdítva ezzel együtt a demokratizálódást és az integrációt. Másodszor olyan könnyű és rugalmas sportinfrastruktúrákat használhatnának és népszerűsíthetnének, amelyek a sportolást több helyszínen is lehetővé tennék.

Ezen intézkedés általános célja, hogy az infrastruktúra és/vagy a sporttevékenységek/- programok kínálatának az igényekhez történő igazítása révén lehetőséget biztosítson a sportszervezeteknek a sport és a testmozgás új formáinak kialakítására és előmozdítására.

Ez magában foglalja a sport és a testmozgás új formáinak kialakítását, az e tevékenységekkel és azok előnyeivel kapcsolatos tájékoztatást, valamint a kis méretű szabadidős sportlétesítmények fejlesztését.

Kizárólag az Európai Unió valamely tagállamában székhellyel rendelkező szervezetek pályázata támogatható.

A támogathatóság feltételeként a projekteket benyújtó pályázóknak az alábbi kritériumoknak kell megfelelniük:

- a pályázó olyan jogi személyiséggel rendelkező állami vagy magánszervezet, amely főként a sport területén tevékenykedik és rendszeresen szervez bármilyen szintű sporttevékenységeket;

- bejegyzett székhelye valamelyik uniós tagállamban található.

A projektek társfinanszírozására előirányzott teljes költségvetés becsült összege 1 200 000 EUR.

Az uniós támogatás a teljes elszámolható költség legfeljebb 80 %-ának társfinanszírozására korlátozódik.

Elvben 2–4 projektet kell kiválasztani.

A támogatás kedvezményezettenkénti maximális összege 650 000 EUR.

Határidő: 2020. július 1.

További információ: https://ec.europa.eu/sport/funding/calls/grassroots-sport-infrastructure-innovation_en

Szabadidős sportprogramok és infrastrukturális innováció

vissza  
Hírlevél
E-mail: 
Név: