MFK Magyar Fejlesztési Központ
magyar English
Facebook Akadálymentes verzió
Nyitólap > Hírfolyam > Nyilvános konzultáció - digitális...

Nyilvános konzultáció - digitális oktatási cselekvési terv

Az Európai Bizottság nyilvános konzultációt hirdet 2020 június 18 és szeptember 4 között annak biztosítása érdekében, hogy az új digitális oktatási cselekvési terv összehezhesse a COVID-19 válság idején szerzett tapasztalatokat és támogathassa az oktatást és képzést a hosszú távú digitális átalakulás révén.

Az EU digitális stratégiájában az oktatás és a képzés kulcsszerepet játszik azzal a céllal, hogy Európában mindenki élhessen és dolgozhasson a digitális kor nyújtotta lehetőségekkel. A COVID-19 világjárvány miatt be kellett zárni az iskolákat és egyetemeket annak érdekében, hogy megfékezzék a vírus terjedését. Ez több mint 100 millió tanulót, oktatót, oktatási és képzési alkalmazottat érintett Európában és az egész világon. Annak biztosítása végett, hogy a tanulás, az oktatás és az értékelés folytatódhasson, a digitális technológiákat hatalmas és soha nem látott mértékben használták fel. Az Európai Bizottság 2020 szeptemberében szándékozik frissíteni digitális oktatási cselekvési tervét, és folytatni kívánja a magas színvonalú és befogadó oktatás és képzés előmozdítását a digitális korban. Az új cselekvési terv támogatja a tagállamokat, az oktatási és képzési intézményeket, valamint a polgárokat a digitális változás kezelésére irányuló erőfeszítéseikben. Annak biztosítása érdekében, hogy az új digitális oktatási cselekvési terv összegezhesse a COVID-19 válság idején szerzett tapasztalatokat és támogathassa az oktatást és képzést a hosszú távú digitális átalakulás révén, a Bizottság elindítja ezt a nyilvános konzultációt. A konzultáció során megkérdezik a válaszadók véleményét a COVID-19 által kiváltott zavar általános hatásáról az oktatási és képzési rendszerekre, a válság végéig és a fellendülési időszakra vonatkozó elvárásaikról. A konzultáció egy sor kérdéssel zárul a válaszadók európai digitális oktatásról alkotott víziójáról.

A kérdőívet idekattintva töltheti ki:

https://ecas.ec.europa.eu/cas/login?loginRequestId=ECAS_LR-47685327-xewPyPG3xfMDurzzzJEqDaszcebqTN4vt3013qve5xBxi7tLhyekSkzJ5zupRufOtmNRgGgu3Vkuy5mIpPDr84cm-rS0vSrmBGYCc1rVrB0yJFm-6JBoNdqcex5IUlPznzHCo4LHNe0h20aZXDiyO6kcFXrpFpbLBgLErzbNL6PtUmIuNUDAlmR48gYtdjxSRQmPSPG

vissza  
Hírlevél
E-mail: 
Név: