MFK Magyar Fejlesztési Központ
magyar English
Facebook Akadálymentes verzió
Nyitólap > Hírfolyam > Megjelent az Európai Oktatási...

Megjelent az Európai Oktatási és Kulturális Végrehajtó Ügynökség (EACEA) új tájékoztató kiadványa

Diákok és tanárok, fiatalok és önkéntesek, művészek, írók és előadók, médiaszakemberek és a helyi közösségekben aktív polgárok. Mi bennük a közös? Mindannyian szeretnék csiszolni készségeiket, megosztani tudásukat és ötleteiket ezzel is gazdagítva Európa kulturális sokszínűségét.

Az EACEA itt hozhat változást. 2006 óta az Európai Oktatási és Kulturális Végrehajtó Ügynökség katalizátora az oktatás, a képzés, az ifjúság, a sport, az audiovizuális kultúra, a kultúra, az állampolgárság és a humanitárius segély projektjeinek. Az Európai Bizottság nevében az EACEA arra törekszik, hogy támogassa az innovációt ezeken a területeken, mindig a határokon átnyúló együttműködés és a kölcsönös tisztelet szellemében. Szorosan együttműködünk a Bizottság hat felügyeleti főigazgatóságával - az úgynevezett „főigazgatóságokkal” - a lehető legjobb szolgáltatás biztosítása érdekében. 2021 áprilisa óta a főigazgatóságok az Oktatási, Ifjúsági, Sport- és Kulturális Főigazgatóság, az Igazságügyi és Fogyasztóügyi Főigazgatóság, a Kommunikációs Hálózatok, Tartalom és Technológia Főigazgatósága, a Nemzetközi Partnerségek Főigazgatósága, a Szomszédsági és Bővítési Tárgyalások Főigazgatósága, valamint a Foglalkoztatási, Szociális és Integrációs Főigazgatóság. Projektmenedzserek, a tudáscsere elősegítői, és támogatják az embereket és a kultúrákat összekapcsoló európai projekteket. Röviden: ez az EACEA.

Megjelent az EACEA új brosúrája, amely tartalmaz mindent, amit az EACEA ügynökségről tudni kell. A frissített brosúra közli az EACEA programjait a 2021–2027 időszakra, és bemutatja az ügynökség szerteágazó tevékenységét.

A brosúrában többek között az alábbi témákról olvashatunk:

  • az oktatási, ifjúsági, sport- és kulturális főigazgató és az EACEA igazgatójának bemutatkozása;
  • az EACEA által kezelt finanszírozási programok leírása;
  • költségvetési információk a 2021–2027-es programozási időszakra;
  • az EACEA felügyeleti partnereinek listája az Európai Bizottságban;
  • áttekintés azokról a szervezetekről és egyénekről, amelyeket az EACEA finanszírozási programjai támogatnak;
  • információk arról, hogy hol lehet pályázni a támogatásra.

Forrás és bővebb információ:

https://www.eacea.ec.europa.eu/news-events/news/new-eacea-brochure-here-2021-06-18_en

A dokumentum olvasható és letölthető innen:

https://op.europa.eu/en/publication-detail/-/publication/14e9fb62-cfde-11eb-ac72-01aa75ed71a1/language-en

vissza  
Hírlevél
E-mail: 
Név: