MFK Magyar Fejlesztési Központ
magyar English
Facebook Akadálymentes verzió
Nyitólap > Hírfolyam > Meghosszabbították az Európai Polgár...

Meghosszabbították az Európai Polgár díj jelentkezési / nevezési határidejét június 30-ig

Az Európai Parlament minden évben négy díjat adományoz a kiválóság jutalmazásának szándékával az emberi jogok védelme, a filmművészet, az ifjúsági projektek, valamint a polgárság értékeinek felmutatása terén. 

Az Európai Polgár díj az alábbi területeken nyújtott kivételes teljesítmények jutalmazására szolgál:

  • A tagállamok polgárai közötti kölcsönös megértés elmélyítését és a szorosabb integrációt, illetve az Európai Unión belüli határokon átnyúló vagy a nemzetek közötti együttműködést elősegítő projektek.
  • Az európai szellemiség megerősítéséhez hozzájáruló, hosszú távú, határokon átnyúló vagy nemzetek közötti kulturális együttműködéssel járó projektek.
  • Az aktuális Európai Évhez kapcsolódó projektek (ha alkalmazható). 
  • Az Európai Unió Alapjogi Chartájában foglalt értékeket konkrétan kifejező projektek.

Magánszemélyek, magánszemélyek csoportjai, egyesületek vagy szervezetek az általuk megvalósított projektekkel pályázhatnak, vagy egy másik magánszemélyt, csoportot, egyesületet vagy szervezetet jelölhetnek az Európai Polgár díjra.

Az Európai Parlament képviselői jogosultak jelölést benyújtani – képviselőnként és évente egyet-egyet.

Tekintettel az idei kivételes helyzetre a jelentkezések /nevezések benyújtásának határidejét június végéig meghosszabbítják és arra ösztönzik a magánszemélyeket és a szervezeteket, hogy jelöljenek koronavírus elleni küzdelemmel foglalkozó projekteket is.

vissza  
Hírlevél
E-mail: 
Név: