MFK Magyar Fejlesztési Központ
magyar English
Facebook Akadálymentes verzió
Nyitólap > Hírfolyam > Magyar–dél-koreai megállapodás az MFK...

Magyar–dél-koreai megállapodás az MFK közbenjárásával

Magyar–dél-koreai megállapodás az MFK közbenjárásával

Október 24-én került sor arra az eseményre, ahol az ArchEnerg Klaszter tagjai, és annak vezetősége találkozhatott a dél-koreai KEPCO Kutatóintézet delegációjával. A találkozó a Magyar Fejlesztési Központ segítségével valósult meg a Budaörsi Ipari Parkban, ahol a klaszter és a kutatóintézet elnöke egy együttműködési szerződést is aláírtak.

A találkozót a meghatározott napirend szerint bonyolították le, mely délelőtt, egy rövid bemutatkozást és ismerkedést követően az Ipari Park megtekintésével kezdődött. Ezt követően a megjelent magyar cégek a koreai képviselettel egy-egy megbeszélésen vehettek részt, ahol saját koncepcióikat ismertették a felek.
A klasztertagjaink közül jelen volt a Transcommers Kft., az Aero Energi Kft., illetve a R-Energo Kft. is, valamint a Veszprémi Egyetemről, és a Csongrád Megyei Önkormányzattól is voltak érdeklődők.

A találkozó folyamán aláírásra került egy együttműködési megállapodás, melyet Bulkai Dénes, az ArchEnerg Klaszter elnöke, és Sung Hwan Bae, a KEPCO Kutatóintézet elnöke írtak alá. A szerződésben megállapodtak többek között arról, hogy közös együttműködést folytatnak a technológiai, műszaki, kutatás-fejlesztési információcsere, illetve az Európai Uniós pályázatok tekintetében.

vissza  
Hírlevél
E-mail: 
Név: