MFK Magyar Fejlesztési Központ
magyar English
Facebook Akadálymentes verzió
Nyitólap > Hírfolyam > LIFE az Európai Városi...

LIFE az Európai Városi Reziliencia Fórumon (EURESFO) 2021. október 19–20-án

Az Európai Városi Reziliencia Fórum (EURESFO) október 19–20-án kerül megrendezésre hibrid eseményként. A CINEA és a LIFE részt vesz a kétnapos összejövetelen. 

A regisztráció 2021. október 18 -án, 17:00 órakor zárul.

Téma, időpont és helyszín:

  • Rugalmasság | Klímaváltozás
  • 2021. október 19. 08:30 - 2021. október 20. 17.30-ig
  • Malmö, Nordenskiöldsgatan 24, 211 19 Svédország

Európai városi reziliencia fórum 2021

Október 19.: 14:00 - 15:30  

Bernd Decker, a CINEA munkatársa felszólal az ülésen: „Innovatív finanszírozási megoldások a zöld és rugalmas városokhoz”. Beszél a városi klíma finanszírozási lehetőségeiről a folyamatban lévő LIFE program pályázati felhívásai keretében. Az EURESFO-n két LIFE-projekt is szerepel: 

Október 19.: 11:15 - 12:45   A LIFE IP BE REEL!  képviselője bemutatja ezt a projektet a „Jövőbiztos Európa épületállománya: éghajlat, társadalmi és anyagi ellenálló képesség” című szekcióban.

Október 20.: 9:45 - 11:45  A  LIFE Roll-outClimAdapt pedig bemutatásra kerül az alábbi előadáson: „Holisztikus megközelítés az éghajlat-semlegesség felé: az éghajlatváltozás mérséklésének és alkalmazkodásának integrálása”. 

Október 20.: 11:45 - 13:00  Ezen kívül lesz egy LIFE stand a „Marketplace” kiállítási területen. A stand bemutatja a LIFE programról és a folyamatban lévő pályázati felhívásokról szóló információkat. A LIFE IP BE REEL képviselői! és a LIFE Roll-outClimAdapt is részt vesz.

Az Európai Városi Reziliencia Fórum (EURESFO) egyedülálló csereplatform a város képviselői, szakértői és a helyi és regionális intézmények érdekelt felei számára, hogy megvitassák az éghajlatváltozáshoz való alkalmazkodás és a városi ellenálló képesség fejlesztésének stratégiáit, kezdeményezéseit és intézkedéseit. A 2013 -ban indult rendezvény az  ICLEI Helyi Önkormányzatok Fenntarthatósága  és az  Európai Környezetvédelmi Ügynökség (EEA) kezdeményezése . 

 

Forrás és bővebb információk:

https://cinea.ec.europa.eu/events/life-european-urban-resilience-forum_en

Regisztráció:

https://urbanresilienceforum.eu/registration/

Weboldal:

https://urbanresilienceforum.eu/

Teljes program:

https://urbanresilienceforum.eu/programme/programme/

vissza  
Hírlevél
E-mail: 
Név: