MFK Magyar Fejlesztési Központ
magyar English
Facebook Akadálymentes verzió
Nyitólap > Hírfolyam > Könnyebben juthatnak forráshoz a...

Könnyebben juthatnak forráshoz a média, valamint a kulturális és kreatív ágazat szereplői

Az Európai Bizottság és az Európai Beruházási Alap új támogatási intézkedéseket hozott, hogy megkönnyítse a kulturális és kreatív szektorban működő vállalkozásoknak – köztük a hírmédia szereplőinek – a finanszírozáshoz jutást.

Az Európai Beruházási Alap nagyobb rugalmasságot biztosít a jövőben a pénzügyi közvetítőknek a kulturális és kreatív ágazatok garanciaeszköze keretében nyújtott garanciák és viszontgaranciák tekintetében. A végső cél az, hogy enyhüljön a koronavírus-válság miatti gazdasági nyomás, mely az ágazati szereplőkre nehezedik. Az intézkedés növelni fogja a kkv-k és kisméretű állami szereplők forráshoz jutási lehetőségeit azáltal, hogy a pénzügyi közvetítőket rugalmasabb hitelfeltételek nyújtására ösztönzi. Többek között arról van szó, hogy a hitelfelvevőknek több idejük lesz a törlesztésre, illetve hiteltörlesztési moratóriumot kaphatnak.

Forrás: az Európai Bizottság sajtóközleménye

https://www.eif.org/what_we_do/guarantees/news/2020/european-commission-eif-announce-new-covid19-measures-under-cultural-creative-sector-guarantee-facility

vissza  
Hírlevél
E-mail: 
Név: