MFK Magyar Fejlesztési Központ
magyar English
Facebook Akadálymentes verzió
Nyitólap > Hírfolyam > „Jövő megoldásai” információs napot...

„Jövő megoldásai” információs napot rendeztek

„=

A LENERG Energiaügynökség Nonprofit Kft és az INNOVA Észak-Alföld Nonprofit Kft. idén első alkalommal közösen rendezte meg a Jövő megoldásai elnevezésű, kifejezetten az önkormányzatok, egyetemi kutatók, kutatócsoportok és a gazdasági szereplők számára kialakított információs napját. Az információs nap a nemzetközi „Open days” rendezvény regionális társeseménye volt.
A rendezvény keretében bemutatásra kerültek a közvetlen brüsszeli forrásokban / Horizont 2020 / rejlő lehetőségek és az energetikai ESCO finanszírozás, mint megoldás a vissza nem térítendő uniós támogatások mellett.
A H2020 pályázatokban rejlő lehetőségeket a Magyar Fejlesztési Központ igazgatói megbízottja, Bózsik András mutatta be előadásában. A Horizont 2020 programban közel 79 milliárd euró pályázati forrás érhető el, mely forrást 2020-ig lehet lehívni. A rendezvény egyik kiemelt célja volt, hogy ebből a forrásból minél több hazai önkormányzati és gazdasági szereplő tudjon részesülni.
Az energetikai beruházások ESCO finanszírozásának lényege, hogy az életképes és viszonylag rövid időn belül megtérülő energetikai beruházások önerő nélkül valósulhassanak meg egy külső szervezet kedvező pénzügyi finanszírozása mellett. Ezen energetikai pénzügyi modell kiváló lehetőség az önkormányzatok részére olyan intézményeik energetikai felújítására, amelyek nem részesültek/részesülhetnek vissza nem térítendő támogatásban. Jelenleg az energetikai ESCO konstrukció az egyetlen lehetőség a nem hatékony, pazarló közvilágítási rendszerek korszerűsítésére.

vissza  
Hírlevél
E-mail: 
Név: