MFK Magyar Fejlesztési Központ
magyar English
Facebook Akadálymentes verzió
Nyitólap > Hírfolyam > Horizon Impact díj –...

Horizon Impact díj – immár harmadszor hirdetik meg a 6 db 25 000 eurós juttatást

A díj keretében a Bizottság évente olyan kedvezményezettek teljesítményét ismeri el, akik kutatási eredményeik sikeres felhasználása révén a társadalom számára teremtenek értéket, ezért a díjra pályázók kutatási eredményeik hatékony hasznosítását és felhasználását kell, hogy bemutassák.

A pályázatok értékelése során hat nyertes kiválasztására kerül sor, akik valamennyien 25 000 EUR pénzbeli díjazásban részesülnek. A díjat a verseny lezárását követően az(ok) a pályázó(k) kaphatják meg, akik a zsűri véleménye alapján a legjobban teljesítik a következő feltételeket:

 

1. Az eredmények társadalmi hasznosításáig vezető út: A benyújtásra kerülő pályázatokban a pályázóknak részletesen ismertetniük kell azon tevékenységeiket, melyek segítségével kutatási-innovációs eredményeik révén társadalmi előnyök jöttek létre. Ezzel összefüggésben a releváns tevékenységek léptéke, valamint fenntarthatósága szintén bemutatásra kell, hogy kerüljön.

 

2. Elért hatás: A benyújtásra kerülő pályázatokban igazolni szükséges a kutatási eredmények már meglévő hatását, és a belőlük származó társadalmi előnyöket. Konkrét példák bemutatásával ismertetni szükséges, hogy az adott kutatási eredmények milyen hasznot hoztak a társadalom számára, és melyek azok a felhasználói közösségek, amelyek a kutatási eredményekből profitáltak. Olyan pályázatok benyújtását várják, melyek már ténylegesen igazolható hatást tudnak felmutatni egy adott kutatás esetében. Ennek igazolása céljából a benyújtott pályázatokhoz mellékelni szükséges a felhasználói közösség által kibocsátott támogató leveleket, melyek igazolják a pályázó eredményeinek közösségre gyakorolt hatásait.

 

A versenyen részt vehet minden jogi személy (azaz természetes vagy jogi személy, beleértve a nemzetközi szervezeteket is) vagy jogi személyek csoportja, amely kedvezményezettként vett részt a 7. Keretprogramban vagy a Horizont 2020-ban. A projekteknek a pályázat lezárásáig be kell fejeződniük.

Beadási határidő: 2022. március 8.

 

Forrás és bővebb információk:

https://ec.europa.eu/info/research-and-innovation/funding/funding-opportunities/prizes/horizon-impact-award_en#2022

 

A pályázat a palyazatokmagyarul.eu honlapunkon:

https://palyazatokmagyarul.eu/competition/detail/5095

vissza  
Hírlevél
E-mail: 
Név: