MFK Magyar Fejlesztési Központ
magyar English
Facebook Akadálymentes verzió
Nyitólap > Hírfolyam > HORIZON 2020 SIKERTÖRTÉNETEK: NAGYSZABÁSÚ...

HORIZON 2020 SIKERTÖRTÉNETEK: NAGYSZABÁSÚ NYÍLT ONLINE KURZUS AZ EURÓPAI KALKULÁTOR PROJEKT KERETÉBEN

A Potsdami Klímakutató Intézet vezetésével, egy többszereplős európai konzorcium 2016 és 2020 között valósította meg az EUCalc elnevezésű projektet. Az Európai Unió H2020 pályázati csomagjának keretében támogatott program célja a klímaváltozás elleni küzdelem, pontosabban a fenntartható és alacsony széndioxid-kibocsátású európai gazdaság és társadalom létrehozásához való hozzájárulás volt.

A program eredményességének elősegítésére a Delfti Műszaki Egyetem szoros együttműködésben az EUCalc partnereivel kidolgozott egy nagyszabású nyílt oline kurzust (https://www.edx.org/course/eucalc-pathway-finder-to-a-low-carbon-eu-society), aminek célja az EUCalc projekt elméleti rendszerének, legfőbb eredményeinek, továbbá a társadalmi átalakulás kihívásainak magyarázata.

Az online tanfolyammal a jövő döntéshozóit és technológusait, valamint az európai jövőt formáló forgatókönyvek iránt érdeklődő érintett feleket szólítják meg. A kurzus ingyenes és az EdX hálózaton keresztül érhető el. A tananyag az EUCalc partnerek videó előadásait kombinálja interjúkkal, hogy rávilágítsanak a lehetséges útvonalak érdekes kimenetelére, továbbá megszólaltatja az EUCalc modell jövőbeni felhasználóit is.

Forrás és további információ:

https://ec.europa.eu/info/funding-tenders/opportunities/portal/screen/opportunities/horizon-results-platform/22744

https://cordis.europa.eu/project/id/730459

http://www.european-calculator.eu/

 

vissza  
Hírlevél
E-mail: 
Név: