MFK Magyar Fejlesztési Központ
magyar English
Facebook Akadálymentes verzió
Nyitólap > Hírfolyam > HOGYAN SZEREZZÜNK TÁMOGATÁST AZ...

HOGYAN SZEREZZÜNK TÁMOGATÁST AZ EURÓPAI DIMENZIÓJÚ KUTATÁSI PROJEKTJEINKHEZ?

HOGYAN SZEREZZÜNK TÁMOGATÁST AZ EURÓPAI DIMENZIÓJÚ KUTATÁSI PROJEKTJEINKHEZ?Miért vegyen részt Ön is az MFK képzésén?
Beszélgetések a „Hogyan szerezzünk támogatást az európai dimenziójú kutatási projektjeinkhez?” című tanfolyam résztvevőivel

Öt héten át, november 9. és december 7. között a legjobb hazai és nemzetközi szakemberektől sajátíthatják el az európai uniós pályázatok sikeres összeállításának rejtelmeit azok a résztvevők, akik csatlakoztak a Magyar Fejlesztési Központ (MFK) államilag elismert oklevelet nyújtó képzéséhez (nyilvántartási szám: E-001696/2017/D001).

A kutatással, fejlesztéssel és innovációval foglalkozó magyar kis- és középvállalkozások képviselői megosztották gondolataikat az MFK-nak a közvetlen európai uniós források megszerzésére irányuló, a H2020 pályázatokat ismertető képzésén való részvételükkel kapcsolatban.

 

Photel Kommunikációs Zrt., Müller Andrea, üzletfejlesztő

  1. Mi a cégük tevékenységi köre? Az innováció hogyan kapcsolódik ehhez?

A Photel Zrt. ügyfélkapcsolati és ügyfélszolgálati megoldásokat nyújtó, dinamikusan fejlődő cég, amely szakterületén 15 éve a vezető vállalatok egyike Közép-Kelet Európában.

A XXI. század igényeinek megfelelően felismertük, hogy a hang alapú kommunikációról a hangsúly az elektronikus csatornára helyeződik át, így a telefonos szolgáltatás mellett ezen a területen is innovatív és trendformáló megoldásokkal nyújtunk segítséget partnereinknek. Példa lehet erre, hogy egy bank hogyan tud kapcsolatot tartani a bankfiókon és a telefonon kívül az ügyfeleivel.

A klasszikus call center szolgáltatásokon túl, a digitális ügyfélkiszolgálás területén, az online felületre integrálható digitális ügyfélélmény programokban egyedülálló szakértelemmel rendelkezünk a hazai piacon.

  1. Milyenek az eddigi tapasztalatai az MFK-val való együttműködéssel kapcsolatban?

Élharcosai vagyunk minden olyan technológiai és üzleti folyamat-fejlesztésnek, amely a XXI. század egyik átütő vívmányát, a mesterséges intelligenciát alkalmazza. Ebben a témában kerestünk kutatásainkhoz anyagi forrást, amikor találkoztunk az MFK kiváló munkatársaival. Ők bátorítottak bennünket abban, hogy vágjunk bele a H2020-as pályázatba. Együttműködésünk első pillanatától kezdve óriási segítséget jelentenek azok az ösztönző gondolatok, a szakértelem és a segítőkészség, amit Bózsik Andrástól és csapatától kapunk.

  1. Milyen céllal jelentkezett a képzésre?

A pályázati anyagok előkészítése rendkívüli szakértelmet kíván. Nagy várakozással tekintek a képzés elé, hiszen az európai uniós pályázati követelményrendszer és a projektfejlesztési módszerek megismerése, továbbá a praktikus tanácsok elengedhetetlenek az innovatív ötletek eredményes megvalósításához. Bízom abban, hogy olyan ismeretekkel gazdagodom, ami cégünket a projektek és pályázatok tekintetében eredményesebbé teszik.

 

Nerd Developments Zrt., Gecse Norbert Zsolt, vezérigazgató

  1. Mi a cégük tevékenységi köre? Az innováció hogyan kapcsolódik ehhez?

A Nerd Developments Zrt. fő tevékenysége a szoftverfejlesztés. Kiemelt ügyfelünk, a budapesti Főtaxi Zrt. számára sikerült egy olyan vállalatirányítási rendszert, a „Taxidrivert” kidolgoznunk, amely jelentősen megkönnyíti az ügyvezetők és munkavállalók tevékenységét, továbbá az utasok dolgát is. Töretlen fejlesztéseinknek köszönhetően mára már több mint 3000 taxi vezérlését sikerült központosítanunk, s a sofőrök, illetve az autók kiszállási idejét 12-ről 4 percre csökkentenünk.

Hosszabb távú terveink között szerepel, hogy ezt a kiválóan működő, az idő- és munkaerőgazdálkodás szempontjából optimális rendszert megismertessük Magyarország hivatalos segítségnyújtó szervezeteivel, így a rendőr, a mentős, valamint a tűzoltó szakma képviselőivel is.

  1. Milyenek az eddigi tapasztalatai az MFK-val való együttműködéssel kapcsolatban?

Az MFK-val nagyon jó és szoros az együttműködésünk, hiszen közösen dolgoztuk ki annak a H2020-as pályázatnak a koncepcióját, ami a Taxidriver vállalatirányítási rendszer külföldi piacra vitelét segítené. Ezenkívül, folyamatosan dolgozunk a projekt fejlesztésén, az üzleti modell tökéletesítésén, valamint a piaci folyamatok elemzésén és hatékonyabbá tételén. Az MFK részéről mindig segítőkészséget és nagy szakértelmet tapasztalok.

  1. Milyen céllal jelentkezett a képzésre?

Cégünk a növekedés fázisában van, de már most piacvezetőnek mondhatjuk magunkat Csehországban és Szlovákiában is az általunk fejlesztett „Taxidriver” vállalatirányítási szoftverrel. Azt tapasztaljuk, hogy igény lenne a termékre Ázsiában is. Ahhoz azonban, hogy tovább fejlődjünk és a külföldi piacra jutásunk hathatósan erősödjön, meg kell találnunk a finanszírozási eszközöket. Az MFK képzésén való részvételnek a célja az, hogy sikerüljön átlátni a H2020-program struktúráját és ezzel együtt a pályázati rendszert.

 

3E International Kft., Kozula Ádám, innovációs vezető

  1. Mi a cégük tevékenységi köre? Az innováció hogyan kapcsolódik ehhez?

A 3E International alapvetően építőipari mérnöki szolgáltatásokkal foglalkozik, de aktívan keressük az iparágunkhoz szorosabban vagy akár, kevésbé szorosan kapcsolódó, új üzleti lehetőségeket.

  1. Milyenek az eddigi tapasztalatai az MFK-val való együttműködéssel kapcsolatban?

Az MFK-val még nem volt alkalmunk együttműködni, de örömmel várjuk a jövőbeni lehetőségeket.

  1. Milyen céllal jelentkezett a képzésre?

Az innováció fontos a cégünk életében és szeretnénk, ha rendelkezésre állna szervezeten belül az a kompetencia, amellyel a támogatási lehetőségeket meg tudjuk ragadni.

vissza  
Hírlevél
E-mail: 
Név: