MFK Magyar Fejlesztési Központ
magyar English
Facebook Akadálymentes verzió
Nyitólap > Hírfolyam > Felnyitottuk Békéscsaba szemét!...

Felnyitottuk Békéscsaba szemét!

=

Békéscsaba gazdasága a közvetlen uniós források tükrében

A Magyar Fejlesztési Központ (MFK) projektfejlesztési csapata Békéscsabára látogatott helyi meghívásra abból a célból, hogy értékes információkat adjon át az érdeklődőknek a közvetlen európai uniós források rendszeréről.

Bárkinek, aki Békéscsabára utazik, elsőként a színvonalas gasztronómiai és kulturális rendezvény, a kolbászfesztivál és az egyik legjellegzetesebb helyi étel, a város nevét viselő, méltán híres csabai kolbász jut az eszébe.

Ha azonban Békés megye technológiai-, műszaki innovációit, a kutatás-fejlesztési támogatások hasznosulását vesszük számba, igen szerény eredménnyel büszkélkedhetnek.

Az MFK projektfejlesztési csapatának így kellő kihívást jelentett, hogy a rendezvényen résztvevőkben tudatosítsa az innováció fontosságát, mint a gazdasági növekedés kulcstényezőjét, és felkeltse az érdeklődést a közvetlen brüsszeli források iránt.

Bózsik András igazgatóhelyettes ezért prezentációjában különös gondot fordított arra, hogy a hallgatóság figyelmét Brüsszel felé irányítsa. A bemutatott források összege, és a felcsillantott HORIZON 2020 kiírásokban rejlő lehetőségek, – melyek a Békés megyében élők számára is elérhetők és a modern EU gazdaságába való integrációt jelenthetik – izgalommal töltötték el a közönséget.

Ezután Bózsik András igazgatóhelyettes felkérte Korponai Évát, hogy a jelenlegi brüsszeli kiírásokról tartsa meg ismertetőjét. Kolléganőnkről érdemes tudni, hogy a HORIZONT 2020 pályázatok magyar nyelvű fordításában, amelyet a /">http://www.palyazatokmagyarul.eu/ oldalon olvashatunk, kiemelkedő szerepe van. Mivel több száz felhívással találkozott, rendkívüli módon érti az unió gondolkodását, elvárását, azt, hogy mire helyezik Brüsszelben a hangsúlyt. Mindezen információkat magas színvonalon adta át a hallgatóságnak és tovább gondolkodásra ösztönözte őket.

Ezt követően Nagy Andrea MFK ügyfélmenedzser azt mutatta be, hogyan tudnak a legkönnyebben HORIZON 2020 kiírásokon részt venni; mi a feltétele egy nemzetközi konzorciumhoz való csatlakozásnak; miért érdemes konzorciumban gondolkodni.

Úgy véljük a sikeres nyertes példákon keresztül, amelyekben magyar résztvevők is szerepeltek, érthetővé, elérhetővé és élvezhetővé vált mindaz, amit a közvetlen brüsszeli pályázatokról tudni kell.

Sikerült a Magyarország élelmiszergazdaságának motorjaként ismert Békéscsabát kimozdítani komfortzónájából, és egy számukra új, kiaknázatlan lehetőség felé terelni. Ezt bizonyítja, hogy hangos tapssal köszönték meg a Magyar Fejlesztési Központ munkatársainak tartalmas beszámolóját. Kollégáinkhoz pedig záporoztak a kérdések minden jelentős szervezet képviselőjétől a Turisztikai Egyesülettől kezdve a Városfejlesztési Kft.- n át az önkormányzatig és a helyi kamaráig.

Köszönjük a meghívást, és várjuk a békéscsabai sikereket a közvetlen európai programok pályázatain.

vissza  
Hírlevél
E-mail: 
Név: