MFK Magyar Fejlesztési Központ
magyar English
Facebook Akadálymentes verzió
Nyitólap > Hírfolyam > EIT URBAN MOBILITY PÁLYÁZATOK...

EIT URBAN MOBILITY PÁLYÁZATOK – VÁLASZOK A COVID-19 KRÍZISRE

Az Európai Kutatási Térség (ERA) által létrehozott online koronavírus platformon (https://ec.europa.eu/info/funding-tenders/opportunities/portal/screen/covid-19) rendszeresen közzéteszik többek között a világjárvány európai megfékezésével kapcsolatos kezdeményezésekről szóló híreket, beleértve a H2020 pályázatokat érintő módosításokat.

Az EIT Urban Mobility, azaz az Európai Innovációs és Technológiai Intézet városi mobilitás fejlesztését célzó kezdeményezése keretében újraosztották a költségvetést, hogy megnyissanak egy új pályázatot, ami a COVID-19 krízis által a városi mobilitásban előidézett kihívások megválaszolását célozza. A rendkívüli COVID-19 krízisre adott válasz tárgyában megjelent pályázat (COVID CRC) leegyszerűsített eljárásokkal és gyorsított folyamatokkal jellemezhető. Továbbá, alapvető egyszerűsítéseket hajtottak végre az alkalmassági követelményeken és a pályázati feltételeken. A javasolt intézkedéseket a 2020-as naptári évben kell megvalósítani és befejezni. A rendelkezésre álló támogatási összeg eléri a 7 millió eurót.

Az EIT Urban Mobility projekt öt stratégiai célja változatlan maradt, ugyanakkor a COVID-19 helyzetre adott válasszal, valamint a városi mobilitási szektort értintő kihívásokkal, mint például a megosztott szolgáltatásokba vetett társadalmi bizalom, az egészség és a tömegközlekedés folytonossága, összefüggésben kell értelmezni azokat.

Annak érdekében, hogy a COVID-19 krízisre adott válaszokkal kapcsolatos pályázatok rendkívüli spektrumát át lehessen fogni, a projekteknek többek között a következő feltételeknek kell megfelelniük:

  • A COVID-19 járvány kitörésének kizárólagos kezelése, továbbá innovatív megközelítés alkalmazása két vagy több tematikus területen: innováció, új üzleti vállalkozások létrehozása, akadémia, gyár, Regionális Innovációs Terv (RIS), Városi Klub és a Polgárság Bevonása;
  • Gyors megvalósítás és az erre a célra biztosított költségvetés felhasználása 2020 végéig;
  • A tervezett időtartam 4-6 hónap;
  • Azonnali/rövid távú hatás kialakítása a COVID-19 városi mobilitás területét érintő kihívásaira.

A pályázatokat május végéig kell beadni, a projekteket pedig július hónapban megkezdeni.

Forrás: https://www.eiturbanmobility.eu/wp-content/uploads/2020/05/EIT-UM-COVID-19-Call-For-Proposals_20200511.pdf

https://ec.europa.eu/info/funding-tenders/opportunities/portal/screen/covid-19

vissza  
Hírlevél
E-mail: 
Név: