MFK Magyar Fejlesztési Központ
magyar English
Facebook Akadálymentes verzió
Nyitólap > Hírfolyam > Bizottsági intézkedéscsomag az ifjúsági...

Bizottsági intézkedéscsomag az ifjúsági foglalkoztatás támogatására: Híd a munkahelyekhez a következő generáció számára

Az Európai Bizottság intézkedéseivel azt célozza, hogy a fiatalok kiteljesedhessenek az EU jövőjének alakításában, és egyúttal a zöld és digitális átállás nyomán fejlődhessenek. A koronavírus-világjárvány rávilágított arra, hogy milyen sok fiatal számára okoz nehézséget a munkaerőpiacra való belépés. Sürgős lépésekre van szükségünk. Most elérkezett az idő, hogy figyelmünket a következő generációra fordítsuk.

A Bizottság e lehetőséggel élve az uniós ifjúsági- és foglalkoztatáspolitika alapelemévé teszi a zöld és digitális átállást. Az Európai Helyreállítási Eszköz és a következő uniós költségvetés keretében a Bizottság már jelentős uniós finanszírozási lehetőségeket javasolt a fiatalok foglalkoztatásának előmozdítására. Most a tagállamokon a sor, hogy prioritásként kezeljék ezeket a beruházásokat. Az ifjúsági foglalkoztatásra fordított támogatásnak el kell érnie a 22 milliárd eurót.

Az ifjúsági foglalkoztatást támogató intézkedéscsomag négy pillérre épül, amelyek együttesen hidat alkotnak a munkavállaláshoz a következő generáció számára.

Bővebben: https://ec.europa.eu/commission/presscorner/detail/hu/ip_20_1193

Forrás: Európai Bizottság sajtóközleménye

 

vissza  
Hírlevél
E-mail: 
Név: